Lichtjes op oorlogsgraven tijdens kerstavond

Gepubliceerd op 24 december 2021 om 18:47

Ook dit jaar worden er tijdens kerstavond lichtjes ontstoken bij de graven op de CWGC-begraafplaats aan de Vierlingsbeekseweg in Overloon. Dit jaar voor het eerst ook de portretfoto’s van de betreffende militairen.

Dit initiatief is gestart in 2017 en dit jaar zullen voor het eerst ook de portretfoto’s van de betreffende militairen worden geplaatst, Dit jaar voor het eerst met de inmiddels verzamelde 110 portretfoto's.

Het blijft indrukwekkend om te zien! In verband met de Coronamaatregelen was er dir jaar geen ceremonieel uitgevoerd. De begraafplaats is wel toegankelijk voor bezoekers om dit prachtige schouwspel te aanschouwen.

De kaarsjes en foto’s en deze zullen blijven staan tot Eerste Kerstdag ’s avonds.de firma Bolsius geschonken kaarsjes die zijn geplaatst bij de 281 graven. Wanneer u op Kerstavond of Eerste Kerstdag een bezoek wilt brengen aan dit War Cemetry, is dat mogelijk indien u zich aan de geldende Covid-19 regels houdt.

Stichting Overloon War Chronicles meer informatie vind je op www.overloonwarchronicles.nl Facebook: https://www.facebook.com/OverloonWarChronicles