overloon nieuws

28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bekeurd voor openbare dronkenschap

Gepubliceerd op 2 januari 2022 om 10:15

Op oudjaarsavond zaterdag 1 januari Rond 00.30 uur kreeg de  politie een melding van een verdachte situatie op D’n Hof in Overloon. Een man zou zich daar verdacht hebben gedragen bij een woning.

De politie zijn naar de locatie gegaan. Daar troffen ze nabij de man aan nabij Den Haak/Hoge Akker op aanwijzing van omstanders.

 

Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Dusdanig dat hij is gehoord én bekeurd voor openbare dronkenschap

 

Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats met de Algerijnse nationaliteit. Dit heeft de Woordvoerder van politie tegen over overloon nieuws verklaart.

Lees ook sierraden Nintendo en Switch weggenomen bij woninginbraak

Tekst eigenaar van de woning Op oudjaarsavond is ingebroken in een woning aan de Kleffen in Overloon De inbrekers gingen er vandoor met sierraden Nintendo en Switch.In een woning op De Kleffen in Overloon is op oudjaarsavond tussen 17:30 uur en nieuwjaarsnacht 1:00 uur een inbraak geweest. De daders hebben 2 ramen willen forceren wat niet lukte. Uiteindelijk is de tuindeur met geweld opengebroken.

Alle kasten in huis zijn overhoop gehaald. De buit is tot nu toe nog onbekend. Wel is het al duidelijk dat er geld, sierraden en een Nintendo Switch ontvreemd zijn.

Graag melden als er iemand iets verdachts heeft gezien. Tekst eigenaar van de woning

Ook kreeg Ik kreeg vandaag een anoniem tip dat er vannacht (zaterdag 1 januari) een jonge man op heterdaad betrapt is bij een poging tot inbraak op de Hoge Akker in Overloon. Hij is door politie opgepakt meer informatie volgt nog?

 

Getuigen/tips

Heb je informatie over deze zaak? Of mogelijk beschikken over camerabeelden waarop de inbreker(s) is te zien Of heb je iets verdachts gezien voor, tijdens of na de woninginbraak in de omgeving van de Kleffen Neem dan contact  op met de politie zodat zij de verantwoordelijken hiervoor kunnen oppakken. Je kunt bellen op 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Ook kunt u melding doen via onderstaand tipformulier.

 Tipformulier 

Meld verdacht gedrag via 112

Wist u overigens dat 80 procent van de woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van omwonenden? Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen. Bron:politie.nl 

 


«   »