overloon nieuws

Wij zijn OPEN

Gepubliceerd op 13 januari 2022 om 23:28

Op veel plaatsen in Overloon willen cafés en restaurants zaterdag 15 januari de deuren openen uit protest tegen de voortdurende lockdown.

Het lijkt er niet in te zitten dat de horeca vandaag, tijdens de coronapersconferentie, goed nieuws te horen krijgt. Door heel het land komen horecagelegenheden in verzet: ze gaan dit weekend tóch open. Zelfs de gemeente knijpt op sommige plekken een oogje dicht. De actie vindt plaats in het kader van een regionale protestdag voor alle horeca Het is nu hoog tijd om een andere weg in te slaan. 

Grand Café effe overloon is zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur voor liefhebbers van een hapje en een drankje. Ook bij Restaria Loon  is open voor een hapje en een drankje. U bent welkom van 12.00 uur tot 20.30 uur en bij Leuke Broeders - Gezellig Eten & Drinken bent u van harte welkom. Zijn zij geopend van 15.00 tot 22.00 uur, maar ook bij Partycentrum Bos bent ook van harte welkom van 12.00 tot 22.00 uur (bos is los) voor een gezellig drankje.Boompjes Restaurant  doet niet mee aan de actie zij zijn nog aan het genieten van de vakantie, maar steunen wel de ondernemers Wij wensen al onze collega’s een fijne en drukke dag komende zaterdag!

 

KHN

KHN ging afgelopen woensdag in gesprek met nieuwe minister van Economische Zaken Micky Adriaansens. KHN-voorzitter Willemsen liet via een persbericht weten dat “we het gesprek met minister Adriaansens als prettig hebben ervaren en merken dat vanuit haar de wil er is om te vechten voor de horeca en ondernemend Nederland. We hebben aangegeven dat het essentieel is om de horeca vanaf 15 januari weer gefaseerd te openen en om de epidemiologische ruimte eerlijk te verdelen. Dat is de vorige keer ook beloofd door het kabinet, maar niet nagekomen. Lees meer op bron:https://www.khn.nl/nieuws/khn-in-gesprek-met-minister-adriaansens-ezk-focus-op-snelle-opheffing-lockdown-en-eerlijke-verdeling-van-versoepelingsruimte 


De gemeente Land van Cuijk heeft aangekondigd dat ze op zaterdag 15 januari, tijdens de actiedag, in principe niet zal handhaven. Mits de ondernemers laten zien dat ze de voorzorgsmaatregelen serieus nemen.

 

Burgemeester Wim Hillenaar over protestacties van horeca tegen coronasluiting

“Verschillende horecaondernemers hebben kenbaar gemaakt zaterdag 15 januari uit protest tegen de langere sluiting van de horeca tijdelijk hun deuren te openen. We hebben alle begrip voor de emoties en frustraties die in de horecabranche leven. Het geduld van deze branche is tijdens deze pandemie intussen al heel lang op de proef gesteld. We kunnen ons er dan ook alles bij voorstellen dat horecaondernemers van zich willen laten horen, nu de horeca nog niet open mag en elders wel versoepelingen zijn.

Zoals we ook aan vertegenwoordigers van de horeca hebben laten weten is ten onrechte de indruk ontstaan dat in het Land van Cuijk de horeca zaterdag tot 22.00 uur open mag zijn. Net als de burgemeesters in de regio zie ik de openstelling op zaterdag echter als een protestactie. De horecaondernemers doen dat geheel op eigen risico en wij zullen gepast handhaven. Passend bij de coronapandemie en passend bij de roep om hulp vanuit de horeca.
Ik ga ervan uit dat de horecaondernemers tijdens deze eendaagse protestactie de coronaprotocollen in acht nemen. Zodat het een waardige actie blijft, zoals onze horecaondernemers deze bedoelen, en we samen zo snel en goed mogelijk uit de coronapandemie komen.”

horecazaken openen uit protest de deuren dit weekend

bron:Gemeente Land van Cuijk