overloon nieuws

Maandag overleg over mogelijke 'speciale coronaregels met carnaval’

Gepubliceerd op 29 januari 2022 om 17:34

Er komen mogelijk speciale corona-afspraken voor de carnavalsperiode. De burgemeesters vrezen dat afstand houden, groepsvorming op straat en sluitingstijd van de horeca in die dagen nauwelijks te handhaven zijn.

Minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) praat er maandag over met de burgemeesters van Maastricht, Den Bosch en Nijmegen. Van 26 februari tot en met 1 maart is het carnaval. In die tijd geldt nog dat alle horeca om 22.00 uur de deuren moet sluiten. Ook is groepsvorming ongewenst en moet 1,5 meter afstand worden gehouden.

Maar carnavalsvierders hossen arm in arm en lopen in groepen op straat. De optochten zijn al vrijwel overal afgelast, maar in kroegen zal zeker carnaval worden gevierd, denken de burgemeesters.

Ze willen zo snel mogelijk duidelijkheid geven over wat er wel en niet mag tijdens carnaval. Ook willen de burgemeesters één lijn trekken, zodat carnavalisten niet massaal naar de gemeente gaan waar ze de meeste vrijheid hebben. Na het overleg vindt er Veiligheidsberaad plaats tussen alle burgemeesters.

Dit artikel is afkomstig van Nu.nl


«   »