overloon nieuws

Stefanie voorleeskampioen BiblioPlus

Gepubliceerd op 13 februari 2022 om 17:22

BiblioPlus organiseerde afgelopen week de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Stefanie van de Josefschool uit Overloon werd de voorleeskampioen in de regio Boxmeer, Foto: Biblioplus)

Tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd strijden kinderen uit groep 7 en 8 voor de titel Voorleeskampioen van Nederland. Aan deze wedstrijd kunnen alle basisscholen in Nederland meedoen.

BiblioPlus organiseert de lokale rondes. De kinderen die deelnemen wonnen op hun school de Voorleeswedstrijd. Zij lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De winnaars van deze lokale rondes gaan door naar de regionale rondes. 

Vervolg...

De winnaar van de gemeentelijke ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd, gaat als voorleeskampioen door naar de vervolgronde. Als alles goed blijft gaan, wordt hij of zij zelfs voorleeskampioen van Noord-Brabant! De provinciale finales vinden plaats in de maanden maart en april. 

Landelijke finale
De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar tenslotte op woensdag 25 mei 2022 ivoor een groots opgezette landelijke finale in Tivoli VredenBurg in Utrecht. Meer informatie vindt u op Bron: https://www.biblioplus.nl


«   »