overloon nieuws

Alsnog ‘gas erop’ voor carnaval

Gepubliceerd op 17 februari 2022 om 21:23

De Huibuuke. Heeft in allerijl een bomvol en gevarieerd carnavalsprogramma in elkaar getimmerd. De carnavalsvereniging uit Overloon besloot na de persconferentie van afgelopen dinsdagavond, waarin verdere versoepelingen werden aangekondigd en als gevolg daarvan groen licht werd gegeven voor het carnavalsfeest, snel te schakelen en het geplande geplaceerde carnavalsprogramma los te laten en uit te breiden. 

Samen met vele vrijwilligers, verenigingen en de horeca zijn we erin geslaagd een vijfdaags carnavalsprogramma in elkaar te zetten voor jong en oud.

Overloon Een grote partytent

We hebben dinsdagavond meteen besloten vol gas erop te geven. Laat bestuurder Wim van der Heide van carnavalsvereniging De Huibuuke in Overloon weten. Besloten is hier één grote partytent voor het hele dorp neer te zetten, waar jeugd én volwassenen los kunnen gaan. We regelen lokale bands en dj’s. Het is een feest voor maximaal 500 personen, afstand houden hoeft niet meer. Ook is er, bij afwezigheid van een officieel benoemde prins Carnaval, elke dag een andere ‘dagprins’. Met een primeur voor Overloon: ,,Één dag is dat een dagprinses. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/alsnog-gas-erop-voor-carnaval-genoeg-te-doen-voor-feestneuzen-in-land-van-cuijk-en-gennep~a3136304/

 

Vijf prinsen bij de Huibuuke in Overloon

Overloon- Kijken naar mogelijkheden en bedenken van ludieke acties, daar zijn ze goed in bij carnavalsvereniging De Huibuuke. Toen zij hoorden over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen stonden ze direct in de organisatiestand. Vijf dagen wordt er carnaval gevierd in Overloon, met niet één maar vijf prinsen. Elke carnavalsdag een kersverse!

Door Wanda Laarakkers in DeBoK

Eind januari werd vanuit partycentrum Bos in Overloon het ‘Hui Kefee’ via livestream vanaf de Huibuuke-website uitgezonden. Een uitzending met grappige filmpjes, leuke muziek en ander vertier. Die dag werden bierpakketjes verkocht aan de luisteraars. Vijf bierflesjes waren door het Huibuuke-bestuur voorzien van een gouden bodem, gebaseerd op het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek, waarin Wonka Gouden Toegangskaarten verstopte in vijf willekeurige chocoladerepen. Lees meer op bron:https://onsthuus.nl/berichten/vijf-prinsen-bij-de-huibuuke-in-overloon

Voor meer informatie en nieuws op de facebookpagina (facebook.com/huibuuke) of op  http://www.huibuuke.nl/

Iedere dag een andere prins in Overloon 

Hierbij het programma voor de carnavalsdagen. Het vindt allemaal plaats bij Partycentrum Bos. Voor de vrijdag, zaterdag en dinsdag is er kaartverkoop. Dit tot een max. van 500 bezoekers. Zondag en maandag is er geen entree, maar is de capaciteit eveneens 500 bezoekers.

Informatie m.b.t. de entree:

Voor de vrijdag, zaterdag en dinsdag (vanaf 14.11u) zijn entreekaarten te koop via website. www.huibuuke.nl. Wanneer deze uitverkocht zijn, vindt er nog (beperkte) kassa-verkoop op de dag zelf plaats. Kinderen jonger dan 16 jaar kunnen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

Bij de overige activiteiten is de entree gratis. Ook dan is de capaciteit echter beperkt, dus kom op tijd om teleurstelling te voorkomen.

Toegangskaarten bestellen klik hier

schermafbeelding2022-02-24om201925-1.pngVrijdag 25 februari (Prins Joost)
14.15u Reundje mit de schóljeugd (Foto’s Carnaval optocht Josefschool klik hier)
20.00u D’n Aftrap met Naachtwaerk

schermafbeelding2022-02-24om201940.pngzaterdag 26 februari (Prins Court)
18.00u Receptie
aansl. Stunt
aansl. Carnavalsbal met Gwen Dohmen en W-dreej  foto's carnavalsfeest in Huibuuke Land klik hier

schermafbeelding2022-02-24om202000.pngzondag 27 februari (Prins René)
14.11u Optocht "Reundje dör 't Dörp" Foto’s alternatieve carnavalsoptocht in Huibuuke Land klik hier

Informatie over de optocht "Reundje dör 't Dörp":

We hebben ervoor gekozen om een alternatieve optocht te organiseren. Dit wil zeggen dat we om 14.11u starten vanaf de parkeerplaats bij het museum met het lopen van de gebruikelijke optochtroute. Iedereen is welkom om hierbij aan te sluiten, aanmelden is niet nodig. Je kunt ervoor kiezen om vanaf het startpunt mee te lopen of op ieder willekeurig punt in de route aansluiten.
Dus trek je mooiste, origineelste pakje aan en loop gezellig mee!
Opstellen op het museumplein vanaf 13.30u. Wagens die mee willen rijden worden verzocht zich op te stellen op de Raayweg, met de neus richting het centrum.
Voor de volledigheid: er zal niet gejureerd worden en er worden geen prijzen vergeven.

Startopstelling en route 

1. Opstellen om 13.30u op het grote parkeerterrein van het Oorlogsmuseum, naast het voetbalterrein. 2. Deelnemers in de categorie Wagens worden verzocht op te stellen op de Raayweg met de neus richting het dorp. Zie aanrijroute op onderstaande kaart (in rood). 3. Rond 14.00u wordt de volgorde van de optocht omgeroepen. Wij verzoeken u vriendelijk om ten behoeve daarvan eventueel geproduceerd geluid tijdelijk te dempen. 4. De route van de optocht is als volgt: Bergkampweg / Venrayseweg / Vierlingsbeekseweg / Generaal Whistlerlaan / Theobaldusweg / Engelseweg / Irenestraat. 5. Einde optocht op T-splitsing Irenestraat-Baansestraat. 

Het optochtreglement is hier te downloaden.

schermafbeelding2022-02-26om114405.png

aansl. Hosbal
20.11u Jeugdavond

schermafbeelding2022-02-24om202015.pngmaandag 28 februari (Prinses Lizet)
11.11u Klonebal
15.00u Jeugdreceptie & -middag
20.11u Gouwe Bojjem Bal met Goed Zat en DJ Mick

schermafbeelding2022-02-24om202025.pngdinsdag 1 maart (Prins Marijn)
11.11u Van Hier nor Daor  Foto’s Van Hier nor Daor klik hier


14.11u 100% Hui Karaoke
aansl. Carnavalsbal met Pruuf Mar, Bjorn & Mieke en DJ Mick

 

Voor meer informatie en nieuws op de facebookpagina (facebook.com/huibuuke) of op  http://www.huibuuke.nl/
Jeugdcarnaval-De-Huibuuke op www.facebook.com/Jeugdcarnaval-De-Huibuuke 

 

Grand Café effe overloon

We gôn dr mit zien alle un moi feest van make komende carnaval

Alle daag gratis entree en gen kartje neudig !!!

Voor meer informatie en nieuws op de facebookpagina https://www.facebook.com/grandcafeeffe


«   »