overloon nieuws

Bijzondere première-uitvoering door Fanfare Vriendenkring

Gepubliceerd op 13 maart 2022 om 19:46

Foto's van Tableau Marcial. Klik hier

Fanfare Vriendenkring heeft niet stilgezeten. Vanaf de eerste repetitie sinds een lange tijd is er hard gerepeteerd aan een zeer bijzonder nieuw muziekstuk. Een muziekstuk met een persoonlijk verhaal: een concertmars speciaal voor fanfare Vriendenkring geschreven. Zondag 27 maart om 14:00 kunt u getuige zijn van de première van Tableau Marcial.

In de laatste jaren hebben wij helaas afscheid moeten nemen van Piet Vloet en Paul Arts: twee markante figuren en trouwe leden van fanfare Vriendenkring. Om beide heren te eren en te vereeuwigen in onze muziek, is het initiatief genomen om een uniek muziekstuk te laten componeren. Deze bijzondere opdracht is uitgevoerd door Rob van Reijmersdal. De compositie bestaat uit 3 concertwerken. Eén voor het fanfareorkest, één voor het jeugdorkest en één voor de slagwerkgroep en jeugdslagwerkensemble. Wat deze compositie extra bijzonder maakt is dat de drie marsen niet alleen afzonderlijk van elkaar te spelen zijn, maar ook tegelijkertijd: er klinkt een nieuwe (4e) concertmars.

Een bijzonder muziekstuk verdient een bijzondere première: Zodra u een voetstap in het bos richting openluchttheater zet, zult u al muziekfragmenten om u heen horen. Tijdens de eerste vertoning van Tableau Marcial zal Rob van Reijmersdal u als publiek op een bijzondere manier meenemen in het verhaal van Piet en Paul en hoe deze mannen in de compositie gestalte krijgen. 

Een uniek stuk, met een unieke samenstelling van de orkesten van fanfare Vriendenkring: Dit mag u niet missen. Wij zien u graag zondag 27 maart om 14:00 in het Openluchttheater van Overloon. Entree is vrij. 

Meer informatie op www.fanfarevriendenkring.nl of op facebook.com/fanfare.vriendenkring