overloon nieuws

Zwerfafval

Gepubliceerd op 13 maart 2022 om 11:40

Zwerfafval is voor iedereen vervelend. Steeds meer inwoners van Land van Cuijk ruimen zelf zwerfafval op.

Houden jullie ook zo van uitjes of een wandeling in de natuur? Dan ergeren jullie je vast ook aan troep zoals snoeppapiertjes, blikjes en lege flesjes, die schaamteloos in de buitenlucht worden achterlaten. Dat zette ons aan het denken. Wij leren onze kinderen al van jongs af aan de natuur niet te verpesten door er afval achter te laten…

Bijgevoegd een foto van de hoeveelheid gevonden afval door een gezin in Overloon Inclusief een vol blik batterijen

SchonBezig

 

SchonBezig is een netwerk van vrijwilligers die zwerfafval opruimen. Als je je opgeeft als vrijwilliger, dan krijg je van ons spullen om zwerfafval te verzamelen, en zorgen we ervoor dat het zwerfafval bij je opgehaald wordt. Je bepaalt zelf wanneer, waar en hoe je gaat opruimen. Zo bepaal je je eigen #vasteprik. 

Materialen om op te ruimen

Een standaard set voor jouw #vasteprik bestaat uit een veiligheidshesje, een prikker, handschoenen, een houder voor een afvalzak en een rol afvalzakken voor het zwerfafval. Je krijgt van ons ook een folder met telefoonnummers om volle afvalzakken op te laten halen. 

Volg ze op Social Media

Om een idee te krijgen kun je de Facebookpagina en het Instagram account van SchonBezig bekijken. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via gemeente@landvancuijk.nl onder vermelding van interesse SchonBezig.

 

De Beestenbende

 

De Beestenbende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar. De leden van de Beestenbende helpen bij het schoonhouden van hun eigen buurt. Dit doen zij samen met hun vrienden. Meer informatie, foto’s en nieuws over de Beestenbende vind je op www.mijnbeestenbende.nl. Daar kun je je meteen inschrijven als lid van de Beestenbende.

 

Opschoonacties

 

Landelijke Opschoondag

We sluiten ieder jaar aan bij de Landelijke Opschoondag. Deze dag is in eigenlijk altijd in maart. Tijdens deze dag kun je je opgeven om zelf of samen met je buurt, sportvereniging, vrienden of familie een opschoon rondje in je eigen buurt te lopen. Verenigingen en stichtingen kunnen hiervoor een kleine vergoeding krijgen.  

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de Landelijke Opschoondag via www.gemeentelandvancuijk.nl/LOD.

Opschoonacties voor scholen of organisaties

Als jouw school, bedrijf, vereniging of organisatie een opschoonactie wil organiseren, helpen we natuurlijk graag mee. Neem hiervoor contact op met gemeente@landvancuijk.nl of bel naar 0485-854000.

 


«   »