overloon nieuws

SSS’18 geeft ogenschijnlijke overwinning uit handen!!

Gepubliceerd op 21 maart 2022 om 18:27

De eerste wedstrijd van het seizoen was uit tegen Susteren en werd met 8-1 verloren! Dat SSS’18 vandaag heel andere plannen had was mooi om te zien want Susteren kwam niet of nauwelijks tot een scoringskans. SSS’18 had nog wat goed te maken en speelde geen slechte wedstrijd. De inzet was prima, maar er was toch ook nogal wat onnodig balverlies en dat zorgde er voor dat Susteren weliswaar de bal makkelijker door kon spelen, maar het leidde niet tot echte kansen.

Na 15 minuten schreeuwde iedereen van SSS’18 om een doelpunt maar volgens de scheidsrechter was de bal niet over de lijn geweest. In de 40e minuut werd een bal hard op het doel van de doelman van Susteren geschoten.  De bal werd hard geschoten maar de keeper kreeg hem recht op zich af en kon makkelijk pakken. De rust brak aan met een 0-0 ruststand.

De tweede helft had SSS’18 het betere van het spel door haar tomeloze inzet. Susteren kon niet aan voetballen toekomen en SSS’18 kreeg meer vat op de aanval. Nick van Ool moest zich in de 55e minuut laten vervangen door Sjoerd van de Rakt. Trainer Michel Kuijpers wisselde later nog drie spelers tegelijk omdat hij 5 wisselspelers tot zijn beschikking en maar drie keer mag laten invallen! Wie heeft dat nu weer bedacht?  Tymo van de Pas, Hendrik Verstraaten en Willem Kuenen mochten tegelijkertijd invallen. Plotseling werd Willem Verstraaten na een perfecte aanval de diepte ingestuurd waardoor hij vrij voor Omar Vlemmings kwam te staan. In plaats van raak te schieten schoot hij de bal net naast maar werd ook door een verdediger tegen de grond gewerkt. Scheidsrechter van Daal wees resoluut naar de stip en Ser van Es ontfermde zich over de bal. Hij nam de strafschop maar de Susterense doelman blokkeerde de strafschop! Een betere en grotere kans krijg je niet zo snel en als enkele minuten later keeper Sjoerd Cornellissen, die uitstekende reddingen verrichtte, maar nu over de bal heen dook waardoor Susteren aan een voorsprong kwam, maakte dat de teleurstelling alleen maar groter. De overwinning lag voor het oprapen maar Susteren ging wel met de drie punten naar huis. Dat Sem Rongen vlak voor tijd nog mocht invallen voor Ser van Es was alleen maar goed voor de statistieken.


«   »