Verplaatsing textielcontainer

Gepubliceerd op 26 maart 2022 om 18:51

De textielcontainer aan de Baansestraat wordt op woensdag 6 april verplaatst naar de parkeerplaats van voetbalclub SSS’18 en Oorlogsmuseum Overloon aan de Raaijweg 11 te Overloon.

Na afstemming met het Oorlogsmuseum en de voetbalclub is nu besloten om de textielbak uit de Baansestraat te verplaatsen naar de volgende locatie: Raaijweg 11 te Overloon. https://goo.gl/maps/RzJf3cz44RkZ4YZq8. De container wordt in de groenstrook tegen de omheining van de voetbalclub gezet, zodat geen parkeerplaats vervalt.

 

Wat is textiel?

Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven of gebreid. Niet alleen kleding, maar dus ook badlakens, vaatdoekjes, kussenhoezen en gordijnen. Ook als het wat kapot of versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen/laarzen, accessoires (riemen, tassen, hoeden/petten) en knuffels welkom. Dat mag allemaal in de textielcontainer.

Tweede ronde

Textiel dat goed is voor een tweede ronde, kunt u natuurlijk ook gratis inleveren bij de kringloopwinkels van Stichting Actief in Cuijk of Boxmeer. Het gaat dan om bijvoorbeeld kleding, handdoeken, tafellakens en beddengoed.

Matrassen

Matrassen mogen niet zomaar bij het textiel ingeleverd worden en horen niet bij de textielcontainers in de wijken gezet te worden. Om de matrassen te kunnen hergebruiken, is het belangrijk om ze schoon en droog aan te leveren. We zorgen ervoor dat de matrassen in aparte en afgesloten containers verzameld worden.

Matrassen kunt u tegen een kleine vergoeding (5 euro) inleveren op de milieustraat in Haps of op de mini-milieustraat in Boekel.

Laten ophalen

Tegen betaling kunt u matrassen aan huis laten ophalen door Stichting Actief. Dit kost € 6,- per matras. Ook hier geldt dat de matrassen schoon en droog moeten zijn.

Op het moment dat Stichting Actief de materialen bij u komt ophalen, moet u wel thuis zijn zodat u meteen kunt betalen (bij voorkeur met pin).

Wat mag niet in de container

Wat verder niet in de container mag zijn tapijten, kussens, vloerbedekking en ernstig vervuild of nat textiel. Als deze artikelen bij het goede textiel in de container komen, dan kan kunnen we de hele inhoud van de container niet meer reclyclen. Dat is natuurlijk zonde. Deze spullen kunt u het beste bij het restafal doen.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.afvalaanbieden.nl

Dorpsraad Overloon