weekoverzicht

Gepubliceerd op 27 maart 2022 om 10:41

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Tableau Marcial

27 mrt. 2022

Fanfare Vriendenkring heeft niet stilgezeten. Vanaf de eerste repetitie sinds een lange tijd is er hard gerepeteerd aan een zeer bijzonder nieuw muziekstuk. 

Lees meer »

 

Verplaatsing textielcontainer

26 mrt. 2022

De textielcontainer aan de Baansestraat wordt op woensdag 6 april verplaatst naar de parkeerplaats van voetbalclub SSS’18 en Oorlogsmuseum Overloon aan de Raaijweg 11 te Overloon.

Lees meer »

 

Let op: Zondag gaat de zomertijd weer in

26 mrt. 2022

De zomertijd gaat weer in. In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart gaat de klok om 02.00 uur een uur vooruit naar 03.00 uur. Voor mensen die het verzetten van winter- naar zomertijd verwarrend vinden, het ezelsbruggetje luidt: vóórjaar - klok vóóruit.

Lees meer »

 

Ans (72) uit Overloon leeft in twee werelden: ‘Iets klopte er niet met zijn geheugen’

25 mrt. 2022

OVERLOON - Mensen worden steeds ouder. Dus komen er ook steeds meer mensen met dementie. En dus ook mantelzorgers zoals Ans Hovens uit Overloon. Ze verzorgt haar man Piet. ,,De cursus heeft me geleerd vooral rustig te blijven.

Lees meer »

 

Militracks en Omwonenden

24 mrt. 2022

Op 14 en 15 mei vindt, zoals het er nu uitziet, voor de 11e keer Militracks plaats, na vier keer te zijn uitgesteld. Omwonenden zullen tijdig schriftelijk worden ingelicht over de verkeerssituatie tijdens die dagen.

Lees meer »

 

Sloop documentatiecentrum

24 mrt. 2022

Het verouderde documentatiecentrum van het museum, dat rond 1980 werd gebouwd en dat sinds 2016 al leeg stond, wordt binnenkort gesloopt.

Lees meer »

 

Achter het front

24 mrt. 2022

Het museum verzorgt digitale rondleidingen onder de naam Overloon Live. Daarbij kun je van thuis uit achter het beeldscherm live meekijken in het museum.

Lees meer »

 

Oorlogsmuseum Overloon, DSV en Globemilk slaan de handen ineen voor Oekraïne

23 mrt. 2022

Hoe is het op dit moment mogelijk om de Oekraïners zo effectief mogelijk te helpen? Oorlogsmuseum Overloon heeft daar wel een idee over en is op zoek gegaan naar lokale ondernemers om hierin samen op te trekken. Het vond in Globemilk uit Boxmeer en DSV uit Venray bereidwillige partners. Globemilk is een leverancier van biologische houdbare melk, een product waaraan veel behoefte is in Oekraïne op dit moment, net zoals aan andere voedingsmiddelen en medische benodigdheden.

Lees meer »

 

Bewoner AZC Overloon had geen geld voor eten: boete voor winkeldiefstal in Boxmeer

23 mrt. 2022

DEN BOSCH/OVERLOON - Een 20-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon stal op nieuwjaarsdag 2022 voor 40 euro aan ‘bederfelijke goederen’ bij de Albert Heijn in Boxmeer. 

Lees meer »

 

Informatiebrief Opvang Oekraïense vluchtelingen

23 mrt. 2022

Het is hartverwarmend om te zien dat inwoners en ondernemers aan de slag zijn gegaan met de hulpverlening aan de vluchtelingen. Dat varieert van het bieden van onderdak tot het doneren van geld of kleding. Daarnaast heeft de Rijksoverheid de gemeenten gevraagd om de opvang van grotere groepen vluchtelingen op zich te nemen. De gemeente Land van Cuijk werkt hier van harte aan mee. Het gaat hier voornamelijk om vrouwen en kinderen. Met deze brief willen wij jullie informeren over een aantal belangrijke zaken rondom de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Lees meer »

 

Kunstkring Sint Anthonis: Cultureel Café

23 mrt. 2022

Eindelijk na precies 2 jaar is het weer zover: Cultureel Café gaat weer van start. 

Lees meer »

 

TP Loonse Duinen maakt kans op hoofdprijs in finale online pokertoernooi!

22 mrt. 2022

Het Online Pokertoernooi voor de Sport is een landelijke initiatief waar iedereen (18+) aan mee kan doen en gratis kans maakt om tot €5.000,- te winnen voor zichzelf en zijn/haar favoriete sportvereniging. De totale prijzenpot kan oplopen tot wel €10.000,-!

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

22 mrt. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Dorpsraadvoorzitter doet oproep: ‘Overloon kent oorlog, dus moet het ook meer doen voor Oekraïne’

22 mrt. 2022

OVERLOON - Het dorp Overloon moet meer doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Een dorp dat zelf in de Tweede Wereldoorlog is weggevaagd, mag niet de andere kant opkijken nu de Russen dat land bestoken.

Lees meer »

 

Vaten gestolen

21 mrt. 2022

Op woensdag 16 maart, zijn de blauwe vaten die gebruikt werden tijdens de nagebootste drugsdumping gestolen. Het grootste gedeelte van de vaten lagen op dat moment aan de Schaartven in Overloon. Wanneer iemand meer weet over deze diefstal, dan verzoeken wij om contact op te nemen met de politie. Via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Lees meer »

 

SSS’18 geeft ogenschijnlijke overwinning uit handen!!

21 mrt. 2022

De eerste wedstrijd van het seizoen was uit tegen Susteren en werd met 8-1 verloren! Dat SSS’18 vandaag heel andere plannen had was mooi om te zien want Susteren kwam niet of nauwelijks tot een scoringskans. SSS’18 had nog wat goed te maken en speelde geen slechte wedstrijd. De inzet was prima, maar er was toch ook nogal wat onnodig balverlies en dat zorgde er voor dat Susteren weliswaar de bal makkelijker door kon spelen, maar het leidde niet tot echte kansen.

Lees meer »

 

Basisteam Maas & Leijgraaf: simulatie drugdumpingen, lokbusje en actieweek tegen ondermijning

21 mrt. 2022

Regio Maas en Leigraaf, 21 maart 2022 - In de week van 14 tot en met 18 maart 2022 hebben de politie en de drie gemeenten die deel uitmaken van het Basisteam Maas & Leijgraaf (Boekel, Land van Cuijk en Maashorst) op meerdere locaties enkele ‘dumpingen’ van synthetisch drugsafval nagebootst.

Lees meer »