Overloon rouwt om het verlies van Kees van der Kroon

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 18:20

Erehaag voor overleden Kees van der Kroon: 'Hij was er ’s morgens als eerste en ging ’s avonds als laatste weg’

OVERLOON - Leden van voetbalvereniging SSS’18 uit Overloon vormden zaterdag na de dienst in de kerk ter gelegenheid van de uitvaart van Kees van der Kroon een erehaag.

 Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/882558_erehaag-voor-overleden-kees-van-der-kroon-hij-was-er-s-morgens-als-eerste-en-ging-s-avonds-als-laatste-weg

Kees is thuis, waar wij als gezin tot de dag van de uitvaart met hem samen willen zijn.
U kunt afscheid nemen van Kees op de laatste vrijdagmiddagborrel, vrijdag 1 april tussen 18.00 en 20.00 uur in Grand Café Effe, 14 Oktoberplein 6B in Overloon. We nemen afscheid van Kees op zaterdag 2 april om 10.30 Uur in de H. Theobalduskerk, 14 Oktoberplein 9 in Overloon.

Na afloop van de dienst zal de crematie in familiekring plaatsvinden.
We vinden het prettig wanneer u uw persoonlijke herinnering en/of condoleances met ons wilt delen via www.goemansuitvaartzorg.nl/condoleanceregister.

Kees van der Kroon, geboren te Venray op 27-04-1956 en overleden te Overloon op 28-03-2022.

Artikel Omroep Brabant: 30 november 2019 om 10:00

Hij begon daar ooit als veehouder, een 'boerke' van 21 aan de rand van de Peel. Hij eindigt, want hij heeft inmiddels zijn doodvonnis gekregen, als groot projectontwikkelaar van Overloon. Gepubliceerd 

Hij bouwde niet alleen huizen, maar ook een groot zorgcentrum, een complex voor bejaarden, recreatiewoningen en nog veel meer. "Alles om de leefbaarheid in Overloon te vergroten. "Het was hier namelijk verloederd en gedateerd" , zegt Kees op zijn typisch directe manier. Zijn boerennuchterheid, verstand en ondernemerschap hebben hem zijn hele leven geholpen. Ondanks zijn directheid, lijkt Kees geen vijanden te hebben.

Het boerenleven beviel Kees wel, maar hij had een hekel aan alle regels die er toen al bij kwamen kijken. Samen met zijn buurman Jan van Lith had hij het vaak over alle beperkende maatregelen door de overheid. "We woonden prachtig aan het natuurgebied, maar verder viel er niks te beleven. We hebben met heel wat kratjes bier gepraat over de toekomst," vertelt zijn inmiddels boezemvriend Jan. "Ik werkte bij een bank en ben dus van de centen en Kees is een echte ondernemer. Dat bleek later een gouden combinatie."

Imposante champignoncompostfabriek
Na ruim tien jaar verkocht Kees eind jaren tachtig zijn 150 koeien en melkquotum. Met dat geld kocht hij een kleine compostfabriek, met één champignonkweker als klant. Dit was de start van het bedrijf Walkro dat in ruim twintig jaar uitgroeide tot een van de grootste champignoncompostfabrieken ter wereld. Buurman Jan had het bankwezen inmiddels vaarwel gezegd en beheerde de inkomsten en uitgaven van Walkro.

"Vraag mij niet hoe je compost maakt, dat weet Kees, maar ik weet wel wat een kilo compost kost en dat we wekelijks compost voor drie miljoen kilo champignons bij kwekerijen leverden", glimlacht Jan. Toen het allemaal lekker liep, begon het weer te kriebelen bij Kees. "Hij verkocht het bedrijf dat toen 240 werknemers had en een jaaromzet van 70 miljoen."

'Beetje verloederd'
Over zichzelf praten vindt Kees lastig, maar over ondernemen raakt hij niet uitgepraat. "Ik wilde iets doen om de leefbaarheid in Overloon te verbeteren. Overloon was een beetje verloederd geraakt. Ik had jaren aan één stuk gebouwd aan mijn fabriek, dus ik wist inmiddels hoe je moest bouwen. Ik ben dus begonnen aan een facelift voor Overloon."

De burgemeester van Boxmeer, waar Overloon onder valt, kan zijn geluk niet op met zijn ondernemende inwoner. "Er vallen elf dorpen onder de gemeente Boxmeer, ik zou willen dat ik in ieder dorp zo'n Kees had." Zelf blijft Kees bescheiden onder deze woorden. "Ik heb Overloon niks cadeau gedaan. Er is gewoon betaald. Ik had gewoon een grote zak met geld en veel ervaring waarmee ik ben gaan investeren in mijn woonplaats."

Iedere vrijdag een borrel om het leven te vieren
Door Kees is er ook een nieuw grand café, Effe. Iedere vrijdagavond viert hij daar zijn eindejaarsfeest. "In de bouw is het gebruikelijk dat er regelmatig een bouwborrel is waar vaak in een ontspannen sfeer snel zaken worden geregeld. lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3112669/Kees-de-markantste-man-van-Overloon-is-stervende-maar-viert-iedere-week-zijn-leven-met-een-borrel

Een geweldig mens. Rust zacht 

Kees van der Kroon, geboren te Venray op 27-04-1956 en overleden te Overloon op 28-03-2022.

We gaan Kees enorm missen de inwoners van overloon wij zijn hem ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor Overloon heeft betekend. Kees, jij hebt Overloon op de kaart gezet!

Overloon nieuws wensen Diny, (klein)kinderen, familie, vrienden en alle bekenden enorm veel sterkte met dit grote verlies.

Reactie plaatsen

Reacties

Christoffels Herwig
2 jaar geleden

Heel veel sterkte

Trees Driessen
2 jaar geleden

Heel Veel Sterkte met het Verlies van Kees

Marius Trees Bram en Tom Driessen

(mijn neef)

Henny De kleijne
2 jaar geleden

Gecondoleerd met verlies van Kees pap en opa sterkte

Peter en Nellie Basten
2 jaar geleden

Geweldige geweldenaar , emotioneel afscheid.
Familie veel sterkte