overloon nieuws

SSS’18 wint in de 100e minuut met 1-0 van Deurne!

Gepubliceerd op 4 april 2022 om 16:42

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte voor het overleden erelid Kees van der Kroon, van wie zaterdag onder enorme belangstelling in de Theobalduskerk afscheid genomen werd. Het was een bijzondere imposante gebeurtenis, die door zeer vele Overloners bezocht werd. Je kon in het dorp zien dat Kees op veel momenten belangrijk is geweest. Op veel plaatsen hing de vlag halfstok. Ook op de site van de voetbalclub werd er veel aandacht aan besteed. Vandaag moesten wij ons weer richten op de wedstrijd.

Die begon rommelig met veel overtredingen door vooral Deurne, maar ook SSS’18 liet zien de confrontatie aan te kunnen gaan. In de 10e minuut was het bijna 1-0 voor de Overloners, maar de Deurne doelman Robin Verhoeven miste een ingeschoten bal met heel veel moeite. Hij liet de bal los waardoor de bal net naast ging. Even later een goede corner, maar Bas Joosten schoot die kans over het doel. Het leek een wedstrijd te worden die SSS’18 meer kansen bood dan Deurne. Toch was Deurne in de 18e minuut ook dicht bij de openingstreffer, toen een speler de bal precies in de handen van doelman Sjoerd Cornelissen kopte. Door de vele momenten dat spelers behandeld moesten worden, duurde de eerste helft ook langer.

Tijdens de rust werden geen wissels ingebracht en SSS’18 probeerde op de ingeslagen weg voort te gaan. De wedstrijd was minder mooi om te zien mede door de vele onderbrekingen na de nodige overtredingen en de vele tijd die de scheidsrechter nodig had om handelend op te kunnen treden.

In de 58e minuut werd Willem Verstraaten vervangen door Tymo van de Pas en in de 77e minuut moest Bas Joosten vervangen worden door Dennis Martens. Deurne wist zich geen echte kansen te creëren terwijl Overloon in de loop van de tweede helft toch een aantal doelrijpe kansen op het veld toverde, maar gescoord werd er niet. Iedereen hield al rekening met een gelijkspel maar in de 100e (!) minuut was het Ser van Es, die met een schitterende boogbal de 1-0 liet aantekenen. Om 16.45 uur floot de scheidsrechter het einde van de wedstrijd en iedereen in Overloon sprong een gat in de lucht: de drie punten waren binnen en dat Wilhelmina ’08 haar wedstrijd verloren had, maakte de vreugde alleen maar groter. Zondag gaan we naar ZSV in Zeilberg,de tegenstander van wie we destijds in Overloon gewonnen hadden. Misschien weer een overwinning? U bent er toch ook?

Met dank voor de foto’s  Jeff Meijs

Meer foto's op http://www.voetbal-shoot.nl/