overloon nieuws

Vanaf april wekelijkse inzameling GFT-afval

Gepubliceerd op 7 april 2022 om 22:36

Vanaf april kan je iedere week de GFT-container aan de straat zetten. Kijk op de afvalkalender of kijk in de AfvalApp op welke dag wij bij jou het GFT-afval komen ophalen.

Wekelijkse inzameling

We hebben het inzamelen van GFT-afval afgestemd op de seizoenen. In de wintermaanden werd het GFT-afval één keer in de twee weken opgehaald. Vanaf april tot en met november, kan je iedere week de GFT-container aan de straat zetten.  

Let op: zet je GFT-container op de inzameldag vóór 7:00 uur aan de straat of de avond vóór de inzameldag na 22:00 uur.

 

Milieu- en groenstraat

Jouw (grof) tuinafval kan je het hele jaar door gratis naar de mini-milieustraten en de groenstraat in Haps brengen. Kijk voor de openingstijden op www.gemeentelandvancuijk.nl/milieustraten.  

insjabloon-gftshutterstock_1836502486.jpg

 

Overig afval

Plastic verpakkingsafval, blik en drankkartons blijven we eens per twee weken inzamelen en restafval eens per vier weken. De dag waarop we afval inzamelen blijft hetzelfde. 

Tip: Afvalapp

In De AfvalApp of op de Afvalkalender, www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalkalender/, kun je heel gemakkelijk zien wat er die dag bij jou wordt opgehaald. De AfvalApp is sowieso heel handig. Naast dat je meteen kan zien wat we die week ophalen, krijg je ook alle directe wijzigingen of calamiteiten door via een pushbericht. Het downloaden van de AfvalApp kan via de Playstore of via de Appstore of scan de QR-code. 

insjabloon-gftqrcode_wwwdeafvalappnl.png


«   »