overloon nieuws

Impact-Spots: ‘Als sociaal ondernemer wil ik iets betekenen voor de maatschappij’

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 19:14

Bij sociale onderneming Impact-Spots in Overloon kunnen mensen werkervaring opdoen met als ultieme doel het vinden van een échte betaalde baan.

Door Twan Dohmen 21-04-22,

Bianca Pouw (50) uit Overloon staat sinds de laatste Internationale Vrouwendag in de Top 100 van vrouwelijke ondernemers die uitblinken op het gebied van sociaal ondernemerschap en sociale innovatie. De lijst is een initiatief van het Euclid Network, een Europees netwerk van sociale ondernemingen.

Pouw, opgegroeid in Odijk (provincie Utrecht), was werkzaam in de marketing, communicatie en in de reiswereld. Zo begeleidde ze groepsreizen voor toeristen naar alle windrichtingen en zag alle uithoeken van de wereld. Toen ze haar partner Leon Gerrits (49) ontmoette verhuisde ze naar Overloon, zijn woonplaats.

Targets en deadlines

De verhuizing naar Brabant was ook een moment van bezinning. Het werd een switch in haar loopbaan. ,,Een carrière was altijd heel belangrijk voor mij. Mijn werk bestond uit targets en deadlines halen, maar op een gegeven moment zocht ik naar een betere balans tussen privé en werk. Dat gebeurde toen ik kinderen kreeg, twee dochters die nu 11 en 14 jaar zijn. In het leven moet het niet alleen om geld draaien. Ik wil iets betekenen voor de maatschappij, impact hebben in plaats van veel geld verdienen. Daar word ik nu gelukkig van, in plaats van een BMW voor de deur. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/impact-spots-als-sociaal-ondernemer-wil-ik-iets-betekenen-voor-de-maatschappij~a6b1529e/


«   »