Gezichten bij de oorlogsgraven

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 12:05

Er is al veel belangstelling voor de militairen op Overloon War Cemetery! De gehele dag zijn vele adoptanten en andere geïnteresseerden langsgekomen om de portretfoto's te aanschouwen en aandacht te geven aan de 281 gesneuvelde militairen.

Er zijn mooie gesprekken geweest en er hebben nieuwe ontmoetingen plaatsgevonden. De vele bloemen op het prachtig verzorgde kerkhof zorgen voor een waardige rustplaats.

Dit is waar we als Stichting Overloon War Chronicles voldoening van krijgen.

Morgen, op Bevrijdingsdag, zijn de portretfoto's nog een dagje te zien. Kom gerust een kijkje nemen.

 

HERDENKING OP 4 EN 5 MEI

Op Nationale Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag plaatsen we wederom de portretfoto’s bij de graven op Overloon War Cemetery.

Inmiddels zijn we erin geslaagd om 130 graven een gezicht te geven. Daar zijn we als stichting enorm trots op en we zetten de zoektocht natuurlijk voort.

 

Ook deze twintig meest recente vondsten zullen op 4 en 5 mei gepresenteerd worden bij het desbetreffende graf. Met dank aan onze researchers en Drukkerij van den Munckhof te Venray

 

Neem op 4 en 5 mei a.s. dus gerust een kijkje op Overloon War Cemetery aan de Vierlingsbeekseweg in Overloon. Het beeld dat bijna de helft van de 281 graven al voorzien is van een foto, is indrukwekkend.

 

Diverse adoptanten van de graven komen een bezoek brengen rond die dagen. Ook familieleden van een van onze soldaten uit Engeland zullen op 4 mei aanwezig zijn. 

 

Hebt u interesse om een graf te adopteren, lees hierover onder de button “adoptie”.

 

Juist in deze tijd is het belangrijk om de gevolgen van oorlog zichtbaar te maken en de herinnering aan deze vaak jonge mannen levend te houden. Meer informatie vindt u bron:https://www.overloonwarchronicles.nl/fotos-bij-de-graven-op-4-en-5-mei/ 

facebook https://www.facebook.com/OverloonWarChronicles/

 

Gezichten uit het verleden op Overloon War Cemetery

Meer dan 100 graven op Overloon War Cemetery krijgen 77 jaar na de bevrijding van Overloon weer een gezicht. Op 14 oktober worden in het bijzijn van de Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant, de Burgemeester van Boxmeer, kinderen van de Josefschool in Overloon en vele anderen genodigden de eerste 100 portretfoto’s gepresenteerd. De Commissaris van de Koning zal de 100ste portretfoto gaan onthullen. Deze foto is van de enige Nederlander die begraven ligt op Overloon War Cemetery: Wil van der Burgt. Ze wordt daarbij ondersteund door de gelijknamige neef van Van der Burgt. Stichting Overloon War Chronicles heeft zich het afgelopen jaren ingezet om de vaak jonge jongens die ver van huis zijn gesneuveld en begraven weer een gezicht te geven. Hun taak is nog niet volbracht, er liggen 281 militairen begraven in Overloon, en het streven is ze allen weer een gezicht te geven. Meer informatie en foto’s vind je op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/756808_drie-bijzondere-mijlpalen-in-overloon