Camperpark ‘t Schaartven open: ‘Hier krijg je het échte vakantiegevoel’

Gepubliceerd op 9 juni 2022 om 19:44

Camperpark ‘t Schaartven. Dat is de naam van de nieuwe camping voor kampeerwagens die aan de recreatieplas aan de Holthesedijk in Overloon officieel haar deuren heeft geopend. 

Het park biedt plek aan 50 campers en is een initiatief Michel en Sandra Janssen uit Vierlingsbeek, die zelf grote kampeerliefhebbers zijn en er regelmatig met hun camper op uit trekken. “We gaan van onze hobby ons werk maken”, zegt Michel met een lach. “Moet je eens kijken hoe mooi het hier is”, vervolgt Sandra terwijl ze over het strand en het water kijkt. “Zelfs als je hier werkt, krijg je het échte vakantiegevoel.”

Door Ron Koenen

Het is duidelijk. Michel en Sandra zijn enthousiast. Het ondernemende echtpaar, dat ook eigenaar is van telefoonwinkel Welcom bij Janssen in Boxmeer, heeft het recreatieterrein gehuurd. “Het kwam op ons pad en we zien de mogelijkheden die ’t Schaartven op toeristisch-recreatief gebied biedt. Als toerist kun je hier genieten van de rust, de natuur en natuurlijk heb je ook allerlei toeristische publiekstrekkers als het oorlogsmuseum, ZooParc Overloon, attractiepark Toverland en natuurgebieden als de Overloonse Duinen, De Peel en De Maasduinen om de hoek. Zowel voor jong als oud is in de regio Overloon voldoende te beleven”, legt Michel uit.

Sandra knikt. “We hebben er zin in. We krijgen ook alleen maar positieve reacties op ons initiatief om aan ’t Schaartven een campercamping te openen. Het past natuurlijk ook in het plaatje van Overloon als toeristisch-recreatieve hotspot. En van de camperliefhebbers hoef je ook geen overlast te verwachten, die zijn zelfvoorzienend en willen vooral genieten van de rust en de ruimte die ze, met de neus van hun camper richting de waterplas, hier hebben. Ja, natuurlijk mogen zij, weliswaar op eigen risico, ook in de waterplas zwemmen.”


Op het park is een toilet- en douchegebouw ingericht. Alle gasten kunnen tevens gratis gebruikmaken van wifi en hebben bovendien toegang tot het gebruik van een stortplaats voor vuil water en een stortplaats voor het chemisch toilet. Alleen zij krijgen via de hoofdingang toegang tot het met hekken omheinde terrein. Een deel van de plas, de achterste ligweide, blijft ook toegankelijk voor publiek. Het meertje ligt bij een groot bosgebied. “Het is een prachtige plek om te wandelen of te fietsen”, vindt Michel. “Wij zijn ervan overtuigd dat camperliefhebbers hier kunnen genieten van een heerlijke vakantie. De eerste boekingen zijn al binnen.”


De prijs van het huren van een camperplaats zonder elektrische voorziening bedraagt 18 per dag, een plaats met elektrische voorziening kost 20 euro per dag. Dit bedrag geldt voor twee personen.


Voor meer informatie: Camperpark ’t Schaartven, Holthesedijk 6a, 5825 JG, Overloon, telefoon 0478-792003, e-mail info@camperparkschaartven.nl, website www.camperparkschaartven.nl.


Foto: Michel en Sandra Janssen toosten op een mooie toekomst voor Camperpark ‘t Schaartven.

Bron tekst: Ron Koenen https://www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl/