overloon nieuws

Rondweg is veelbesproken maar volgens de buurt nog altijd een racebaan: ‘Vaak auto's door de heg’

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 19:15

OVERLOON - Een ongeval op de Rondweg in Overloon: buurtbewoners kijken er niet meer van op. Automobilisten kunnen er het gaspedaal indrukken en doen dat dan ook.

Op de kruising met de Stevensbeekseweg gaat het dan vaak mis, zoals afgelopen week, toen een mountainbiker zwaargewond raakte.

Door Jip Trommelen 28-06-22, 

Hoe dat ongeval exact heeft kunnen gebeuren, weet de politie niet. De mountainbiker ligt nog in het ziekenhuis en heeft nog geen verklaring kunnen afleggen. Feit is volgens de politie wel dat de man geen voorrang verleende aan een auto op de Stevensbeekseweg, toen hij de Rondweg overstak.

Lees ook

Mountainbiker zwaargewond door aanrijding met auto in Overloon

 

Wanneer we de heg net gemaakt hebben, komt de volgende auto er doorheen

Auto’s door de heg

Lian Nabuurs woont pal aan de kruising en ziet naar eigen zeggen twee auto’s per jaar door haar heg vliegen. ,,Wanneer we hem net gemaakt hebben, komt de volgende weer.” Volgens het CDA-raadslid gaat het er vaak net goed, maar ook vaak fout. ,,Dat gebeurt vrijwel altijd wanneer automobilisten vanaf de Rondweg vanuit Oploo geen voorrang verlenen aan verkeer op de Stevensbeekseweg vanuit Overloon. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/rondweg-in-overloon-is-veelbesproken-maar-volgens-de-buurt-nog-altijd-een-racebaan-vaak-auto-s-door-de-heg~a43243ae/

 


«   »