overloon nieuws

Geslaagde eerste theatervoorstelling De sTOPPERS

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 19:55

Wethouder David Solez opende op woensdagavond 22 juni in De Pit in Overloon de eerste theatervoorstelling van De sTOPPERS in de gemeente Land van Cuijk.

Met herkenbare sketches van een vader en moeder die proberen te stoppen, stiekem roken, het opgeven en weer doorgaan. En dan was er ook nog een kritische puberdochter die met een gezonde dosis humor de haat-liefdeverhouding van haar ouders met de sigaret (en met elkaar) onthulde. Het was een feest van herkenning voor iedere bezoeker. Na afloop van de voorstelling werd nog samen nagepraat en hebben bezoekers eigen ervaringen en tips gedeeld. 

 

“Toen iemand zei dat ik geen ruggengraat had en dat stoppen nooit zou lukken, heb ik het tegendeel bewezen”.

 

Iedere bezoeker heeft zijn eigen associatie met roken en iedereen heeft er op zijn eigen manier wel mee te maken gehad. Er waren zelfs twee bezoekers die afgelopen week gestopt zijn. We kijken terug op een geslaagde avond waarin veel gelachen is en een zwaar thema op een luchtige manier besproken is. Hopelijk zijn we in het Land van Cuijk weer een aantal gelukkige niet-rokers rijker. De gemeente Land van Cuijk hoopt dit theater later dit jaar op meer plaatsen te kunnen laten zien om zo nog meer mensen te inspireren.  


«   »