Kleine metamorfose voor ZooParc Overloon: ‘Tijd voor vernieuwing’

Gepubliceerd op 1 augustus 2022 om 20:02

OVERLOON - Het ZooParc in Overloon heeft een kleine metamorfose ondergaan. De wilde honden en de stokstaartjes verhuizen naar een geheel nieuw gebied van het dierenpark. De mhorrgazellen zijn nieuwe bewoners in Overloon en komen te leven in een aangepast verblijf, waar eerst de wilde honden zaten.

Door Dennis Greijn 01-08-22,

mhorrgazellen in ZooParc foto ZooParc

schermafbeelding2022-08-01om200558.png

De wilde honden zijn over uiterlijk twee weken weer voor de bezoekers te zien in hun nieuwe verblijf in de Overloonse dierentuin. ,,Ze zijn nu nog even aan het wennen aan hun nieuwe onderkomen. Het buitenverblijf is nu bijna af. zegt Steven van den Heuvel, hoofd van de dierenverzorging.

 

In september weer

Voor een (hernieuwde) kennismaking met de stokstaartjes moeten bezoekers nog even wat langer geduld hebben. Ook zij zijn verhuisd naar een nieuw verblijf. ,,Deze dieren zullen in september weer voor iedereen te zien zijn. aldus Van den Heuvel. ,,Hun nieuwe buitenverblijf is nog niet helemaal af. De nieuwe verblijven van zowel de wilde honden als de stokstaartjes omvatten samen zo’n 4000 vierkante meter en bevinden zich achter het gebied met de leeuwen en tijgers. Ze liggen in een uitbreidingsgebied van het ZooParc. ,,Het was tijd voor vernieuwing van de verblijven voor deze diersoorten”, zegt Van den Heuvel. ,,Ze hebben nu grotere verblijven, beter op hun specifieke behoeftes aangepast. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/kleine-metamorfose-voor-zooparc-overloon-tijd-voor-vernieuwing~a0dd4098/