overloon nieuws

weekoverzicht

Gepubliceerd op 31 juli 2022 om 13:54

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Overhandiging van cheques Stichting European Jimmy's Ride

30 jul. 2022

Overloon War Chronicles ontving vandaag de familie Blokland (met aanhang) van de stichting European Jimmy’s Ride. Deze stichting is een goede doelen organisatie voor en door Jack Daniel’s liefhebbers en collectors. Voor meer informatie: https://www.europeanjimmysride.nl/

Lees meer »

 

Prijzen in bouw hoger, bijbetalen voor groene stroom: schoolvernieuwing ineens 1,4 miljoen duurder

30 jul. 2022

OVERLOON/BOXMEER - De nieuwbouw van twee scholen in Boxmeer en Overloon wordt 1,4 miljoen euro duurder dan gepland.

Lees meer »

 

Oekrainers actief met vlechten van wilgentenen

30 jul. 2022

OEKRAINSE KINDEREN VLECHTEN BIJ T BUUTELAND IN ST. ANTHONIS Op de camping 't Buuteland aan de Noordkant wonen 59 Oekrainers voornamelijk moeders met kinderen. In vakantietijd is het leuk om hen met interessante activiteiten te verblijden

Lees meer »

 

Een mooie afsluiting van de Kindervakantieweek

29 jul. 2022

Met het afbreken van het huttendorp is de 6e editie van Kindervakantieweek Overloon op donderdag 28 juli weer ten einde gekomen. Drie dagen lang hebben de kinderen en leiding plezier met elkaar gemaakt, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en alle sponsoren. De Kindervakantieweek werd georganiseerd voor basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8.

Lees meer »

 

Wandelen door de bossen van Overloon

28 jul. 2022

In de Overloonse bossen zul je tijdens de wandeling diverse stuifzand heuveltjes tegen komen, ontstaan tijdens de laatste ijstijd door opstuivend zand. We lopen over een stukje, hopelijk bloeiend, heideterrein en langs diverse loof- en naaldbomen.

Lees meer »

 

Een schoon en veilig Land van Cuijk

29 jul. 2022

In de gemeente Land van Cuijk zorgen we samen voor een schone en veilige leefomgeving. Als inwoner kun je heel gemakkelijk zelf meldingen doen over de openbare ruimte.

Lees meer »

 

Inzameling GFT-e tot nader order eenmaal per twee weken

27 jul. 2022

Met ingang van de maand augustus wordt je groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT-e) tot nader order eenmaal per twee weken opgehaald. Tot nu toe werd dat in de zomermaanden iedere week gedaan.

Lees meer »

 

Wie biedt Belgische Juliëtte of Thaise Patranid een gezellig thuis in Overloon?

27 jul. 2022

Overloon – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. Wordt u gastgezin voor één van deze studenten en biedt u hen een warm thuis? In het voortgezet onderwijs in Overloon, waar internationalisering een steeds belangrijker thema wordt, zijn de studenten welkom. 

Lees meer »

 

gemeentenieuws

27 jul. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Ricciotti ensemble werpt blik op de toekomst

25 jul. 2022

Na een terugblik op de eigen historie tijdens de Gouden Jubileumtour in 2021, kijkt het Ricciotti ensemble deze zomer vooruit naar de toekomst. (foto: Wout Nooitgedagt)

Lees meer »

 

Kom kijken naar de magische voorstelling van de Tovenaar van Oz

25 jul. 2022

We zijn apetrots dat Theatergroep Mariahout ook dit jaar weer naar het Openluchttheater in Overloon komt. Al meer dan 25 jaar staan ze op de planken en meestal met een sprookjesvoorstelling en dit keer met de voorstelling 'de Tovenaar van Oz'. Een bekend verhaal, maar deze versie is speciaal voor Theatergroep Mariahout geschreven. 

Lees meer »

 

Getuigen gezocht van diefstal bedrijfsbus

25 jul. 2022

Dieven zijn aan de haal gegaan met een bestelbus in Overloon. Ze namen die mee Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag 25 juli.

Lees meer »