overloon nieuws

Ook in hartje zomer smachten Overloonse carnavalsvierders naar Pleinfeest

Gepubliceerd op 2 augustus 2022 om 20:18

OVERLOON - Zo'n 1750 carnavalsliefhebbers uit Overloon en omstreken hebben hartje zomer alvast het zekere voor het onzekere genomen: ze hebben een toegangsbewijs gekocht voor het Pleinfeest. Ze willen de traditionele aftrap in november van het nieuwe carnavalsseizoen op ‘de elfde van de elfde’ gegarandeerd niet missen. 

Door Frank Hermans 02-08-22,

 

Half juli startte de verkoop van de kaartjes. Daarvan worden er maximaal 4.800 aan de man gebracht. Dat de kaartjes al midden in de zomer grif van de hand gaan, heeft de organisatie ook verrast. ,,Dit is boven alle verwachting, zegt bestuurder Wim von der Heide van de organiserende carnavalsvereniging De Huibuuke.

 

Corona

Mensen hebben het Pleinfeest vanwege corona twee jaar op rij moeten missen. Het lijkt er sterk op dat iedereen er dolgraag bij wil zijn als het weer doorgaat.

Afgelopen jaar leken de fanatieke feestgangers de boot al niet te kunnen missen. Toenmalig burgemeester Karel van Soest had al groen licht gegeven voor ‘Vor de kerk op ‘t plein’. Totdat op het allerlaatste moment het aanzwellende coronavirus alsnog roet in het eten gooide. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/ook-in-hartje-zomer-smachten-overloonse-carnavalsvierders-naar-pleinfeest~a4b3a1ac/ 

 

 Editie 4 Pleinfeest

Op  2022 is er Wederom feest op het plein voor de kerk! Om 10.30u trappen zij af en vanaf 11.11u barst de muziek los en treden de volgende artiesten voor jullie op: meer info klik hier


«   »