overloon nieuws

Beginnen met Hardlopen – Diplomaloop

Gepubliceerd op 8 augustus 2022 om 19:18

Lopen is leuk! Lopen is een hele normale activiteit voor het lichaam en is gezond! Bij AV Sporting leren we je echt naar een doel toe te werken en wel om 5 km aaneengesloten te rennen. Tijd is niet belangrijk, gewoon 5 km hardlopen!

(De foto is genomen op de hardloopbaan in Boxmeer)

In 12 weken tijd wordt in een rustige opbouw het hardlopen aangeleerd. De cursus wordt afgesloten met een 5 km duurloop waarvoor je een Diploma ontvangt, de “Diplomaloop”.

 In september 2022 starten we weer met een cursus in Overloon.

Na de Diplomaloop kan je natuurlijk bij AV-Sporting blijven lopen. Er zijn trainingen in Boxmeer en Overloon op verschillende dagen en tijden van de dag.

Hardlopen voor beginners

Een loopcursus kan om vele redenen nuttig zijn, maar bij AV Sporting Boxmeer vinden we het belangrijk dat je op een gestructureerde manier blessurevrij leert hardlopen. In onze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod zoals warming-up en cooling-down, hardlooptechniek, het voorkomen van blessures, voeding, schoenen en kleding.
Met deze goede basis blijft hardlopen ook op de lange termijn leuk en blijf je makkelijk blessurevrij.

Training/Cursus Overloon 2022

De cursus start op 10 september. De trainingen zijn wekelijks op de zaterdag van  09.00 tot 10.15 uur bij de sporthal  Raaijhal, Raaijweg 15-17 5825, AL Overloon

Afsluiting van de cursus is op 03 december met de genoemde Diplomaloop.

Aanmelden

De cursuskosten bedragen € 55. Voor dit bedrag word je voor een periode van 3 maanden lid van A.V. Sporting Boxmeer. Daarmee ben je voor deze periode ook lid van de Atletiekunie. 

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een email naar: beginnerscommissie@avsportingboxmeer.nl.

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden via email noodzakelijk

Atletiek Vereniging AV Sporting Boxmeer

De nieuwe gemeente Land van Cuijk kent verschillende sportverenigingen die zich bezighouden met hardlopen. AV Sporting Boxmeer is actief vanaf sportlocaties in Boxmeer en Overloon en heeft enthousiaste leden uit een gebied van dik 10 km rond Boxmeer en Overloon! De club bestaat 20 jaar en dat wordt dit jaar groots gevierd!

 

Lopen is leuk! Iedereen kan leren hardlopen!

www.avsportingboxmeer.nl

www.facebook.com/avsportingboxmeer


«   »