weekoverzicht

Gepubliceerd op 7 augustus 2022 om 11:28

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Wielrenner gewond na botsing met busje

6 aug. 2022

OVERLOON – De hulpdiensten kregen zaterdagmiddag om 13.38 uur een melding van een ongeval op de Vierlingsbeekseweg in Overloon.

Lees meer »

 

Festival Schijt aan de Grens

4 aug. 2022

Schijt aan de Grens is natuurlijk al een en al theater, maar deze editie wordt daar nog iets aan toegevoegd. Niet alleen kan het publiek genieten van twee singer songwriters, maar tijdens hun optredens kan er ook een hapje gegeten en gedronken worden.

Lees meer »

 

Gypsy-Jazz Festval

4 aug. 2022

Na lange tijd kan dit jaar de 3e editie in de reeks van de zomerconcerten plaatsvinden. Zeer van harte, mede namens het Jan Janssen Trio en Celebrity Hot Tub Party,  nodigen wij u uit op 21 augustus voor het Gypsy-Jazz festival 2022.

Lees meer »

 

Tarotcursus door Hans Kunneman

3 aug. 2022

In een serie van acht workshops leer je hoe je zelfstandig met Tarot aan de slag kunt ongeacht je niveau.

Lees meer »

 

Brabant Water roept op om watergebruik te verminderen

3 aug. 2022

Het is warm in Brabant en we verbruiken heel veel drinkwater tegelijk nu. We vragen u daarom - juist ook op deze hele warme dagen - slim om te gaan met water. Zo houden we samen de druk op het water goed. Lees hier de belangrijkste tips.

Lees meer »

 

Bouwen wilgenhut door Oekraïne kinderen

3 aug. 2022

Na het kleine mandje en de grote fruitmand krijgen de oekrainse kinderen de smaak te pakken om door te gaan.

Lees meer »

 

onttrekkingsverbod oppervlaktewater

3 aug. 2022

In sloten en beken staat steeds minder water. Verschillende sloten vallen al droog. Hierdoor ontstaat schade aan planten en dieren zoals vissterfte. En ook de waterkwaliteit wordt minder. Reden voor ons om nog meer maatregelen te nemen om zo goed mogelijk water vast te houden en te zorgen dat het water blijft stromen. In een groot deel van ons werkgebied geldt al dat er geen water meer uit sloten en beken gehaald mag worden. Tot nu toe was dit niet van toepassing op het besproeien van bedrijfsmatige fruitteelt, groenteteelt, bloemen- en plantenteelt en bomenteelt (kapitaalintensieve teelten). Vanaf donderdag 4 augustus is dat wel het geval. Het verbod is van kracht tot het moment dat het waterpeil weer op niveau is.

Lees meer »

 

Ook in hartje zomer smachten Overloonse carnavalsvierders naar Pleinfeest

2 aug. 2022

OVERLOON - Zo'n 1750 carnavalsliefhebbers uit Overloon en omstreken hebben hartje zomer alvast het zekere voor het onzekere genomen: ze hebben een toegangsbewijs gekocht voor het Pleinfeest. Ze willen de traditionele aftrap in november van het nieuwe carnavalsseizoen op ‘de elfde van de elfde’ gegarandeerd niet missen. 

Lees meer »

 

open dag Zorgboerderij Samen

2 aug. 2022

Het is bijna zover! Op zondag 28 augustus zullen wij een open dag houden op de zorgboerderij. Wij laten die dag heel graag zien hoe de boerderij er nu uit ziet en wat we allemaal doen. De open dag zal tussen 11.00 en 16.00 zijn. Wie weet tot dan!

Lees meer »

 

engelenavond

2 aug. 2022

Wederom twee bijzondere dagen voor een ontmoeting met jouw engel!

Lees meer »

 

Eén van de meest bedreigde dieren ter wereld te zien in ZooParc

2 aug. 2022

ZooParc heeft vier uiterst zeldzame vrouwelijke mhorrgazelles verwelkomd. In het najaar komt er ook een mannetje bij. Van deze soort zijn er in het wild slechts zo'n 250 over. Met de komst van de vijf dieren levert het dierenpark in Overloon een bijdrage aan het behoud van deze soort.  

Lees meer »

 

Kleine metamorfose voor ZooParc Overloon: ‘Tijd voor vernieuwing’

1 aug. 2022

OVERLOON - Het ZooParc in Overloon heeft een kleine metamorfose ondergaan. De wilde honden en de stokstaartjes verhuizen naar een geheel nieuw gebied van het dierenpark. De mhorrgazellen zijn nieuwe bewoners in Overloon en komen te leven in een aangepast verblijf, waar eerst de wilde honden zaten.

Lees meer »

 

gemeentenieuws

1 aug. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »