overloon nieuws

Man die verdronk in Schaartven kon gewoon zwemmen

Gepubliceerd op 16 augustus 2022 om 18:30

OVERLOON -  De Poolse man die zondag bij het zwemmen in ’t Schaartven in Overloon overleed, kon gewoon zwemmen en was fit. Dat zegt Sandra Grummels van het nabijgelegen camperpark ’t Schaartven.

Door Joost Ariaans 16-08-22, 

De man was met vrienden aan het zwemmen in het openbare gedeelte van de plas toen hij plotseling kopje onder ging. Volgens Grummels zou er geen sprake zijn geweest van gespartel. ,,Hij was ineens verdwenen. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/man-die-verdronk-in-schaartven-kon-gewoon-zwemmen~a9712796/

Man verdronken in zwemplas het Schaartven

Overloon Hulpdiensten zijn zondagmiddag met man en macht op zoek naar een vermiste persoon in het waterrecreatieplas het Schaartven in Overloon.In recreatieplas het Schaartven in Overloon is zondagmiddag een man verdronken. Vermoedelijk van Poolse afkomst. Nadat hij enige tijd in het water van een recreatieplas Schaartven heeft gelegen. Nader onderzoek moet duidelijkheid verschaffen hoe hij in het water terecht is gekomen. Rond 13.30 uur kregen de hulpdiensten een melding over een persoon te water nabij Holthesedijk recreatieplas Schaartven in overloon De inzet van onder andere een traumahelikopter mocht niet meer baten, de man is overleden. De politie is direct gestart met een onderzoek om de toedracht van dit incident te achterhalen, Duikers van de brandweer hebben het slachtoffer gevonden en uit het water gehaald, maar reanimatie mocht niet meer baten.

De man is gaan zwemmen met vrienden en niet meer uit het water gekomen. De hulpdiensten zijn ingeschakeld en zo snel als mogelijk ter plaatse gegaan om te zoeken. Dit mocht niet meer baten. De persoon is verdronken. Dit heeft de Woordvoerder van politie tegen over overloon nieuws  verklaart.