Leer bridgen

Gepubliceerd op 3 september 2022 om 10:18

De gemeente Land van Cuijk organiseert in samenwerking met de Nederlandse Bridgebond (NBB) het project ‘Denken en Doen!’. Hierbij kunnen 60-plussers leren bridgen én op een gezellige manier met elkaar actief zijn. 

Wat is het project ‘Denken en Doen!’?

Samen met leeftijdsgenoten de hersenen flink trainen! Dat is waar het om gaat. Deelnemers leren het spel bridge op een laagdrempelige manier te spelen. Er ontstaat gaandeweg een clubgevoel. Gezelligheid staat centraal en oud-deelnemers laten weten dat zij aan dit project vrienden voor het leven hebben overgehouden. 

 

Voor wie is ‘Denken en Doen!’?

De cursus is bedoeld voor inwoners die 60 jaar en ouder zijn, nog weinig of geen ervaring hebben met bridgen en die zin hebben om dit in een ontspannen sfeer te leren. 

 

Waar en wanneer is ‘Denken en Doen!’?

De cursus is verdeeld over vier blokken (van elk 10-12 lessen) verdeeld over twee jaar. Per blok is er elke week één les. Kijk voor de data en locaties op www.gemeentelandvancuijk.nl/bridge. 

 

Zijn er kosten verbonden aan deze deelname?

Dankzij een financiële bijdrage vanuit de Nederlandse Bridge Bond en de gemeente Land van Cuijk zijn de kosten van deelname per persoon slechts € 35,- per blok, ofwel € 70,- per jaar. Dat komt neer op maximaal € 3,50 per les van 2,5 uur.

 

Meedoen?

Wie het leuk lijkt om mee te doen, kan zich tot uiterlijk 16 september opgeven door een mail te sturen aan de contactpersoon van de Nederlandse Bridge Bond in onze gemeente, Gerard van de Ven (mailadres: gtwvandeven@gmail.com). Zo snel mogelijk na 16 september horen de geïnteresseerden of ze aan de cursus kunnen deelnemen. Er zijn in totaal 80 cursusplaatsen beschikbaar. Dus ben er snel bij!
Bij vragen kan contact worden opgenomen met Gerard van de Ven via 06-26797841.