overloon nieuws

Lintje voor Jan Hendriks en Loed Rongen

Gepubliceerd op 20 november 2022 om 10:12

Op zaterdagmiddag 19 november zijn de heren J.H.G. (Jan) Hendriks en L.J. (Loed) Rongen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheidingen werd uitgereikt door waarnemend burgemeester Wim Hillenaar tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van Stichting ‘De Oude Schoenendoos’. Deze middag vond ook de uitgestelde opening van de tentoonstelling ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding plaats.

Foto: V.l.n.r. Lenie Rongen, Loed Rongen, waarnemend burgemeester Hillenaar, Jan Hendriks en Tonny Hendriks.

De heer Hendriks zet zich in voor Stichting ‘De Oude Schoenendoos’ vanaf de oprichting. Vanaf 1981 is hij actief als bestuurslid, fotograaf en onderzoeker. Hij verricht onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van Vierlingsbeek en Groeningen. Voor het dorpsblad schrijft hij vanaf 2015 artikelen die met name gericht zijn op de geschiedenis van de dorpen. Vanaf 2005 levert hij een belangrijke bijdrage aan het digitaliseren en professionaliseren van erfgoed in de hele provincie Noord-Brabant. Eveneens verzorgt hij sinds 2014 namens het Regionaal Bureau Toerisme Land van Cuijk rondleidingen door Vierlingsbeek en omgeving. Van 2014 tot 2015 heeft hij meegewerkt aan het boek ‘Verboden Gebied’ dat door de Stichting ‘De Oude Schoenendoos is uitgegeven ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding.

 

De heer Rongen is penningmeester sinds de oprichting van Stichting ‘De Oude Schoenendoos’ in 1981. Eveneens heeft hij alle documenten gedigitaliseerd en de website gebouwd voor deze stichting. Vanaf 2005 levert hij een belangrijke bijdrage aan het digitaliseren en professionaliseren van erfgoed in de hele provincie Noord-Brabant. Hij heeft meegewerkt aan het onderzoek naar het omzetten van genealogische data naar een duurzaam datamodel. Van 2014 tot 2015 heeft hij veel tijd besteed aan het digitaliseren van documenten die zijn gebruikt voor het boek ‘Verboden Gebied’ dat door de Stichting ‘De Oude Schoenendoos’ is uitgegeven ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding. Eveneens is de heer Rongen ruim 25 jaar werkzaam geweest bij de reservepolitie.

 

Vanwege de intensieve en betrokken inzet van de heer Hendriks en de heer Rongen op lokaal niveau, heeft de koning het besluit genomen om ze beiden te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


«   »