overloon nieuws

Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 23 februari 2023 om 19:56

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Aangifte Inkomstenbelasting 2022 en de WOZ-waarde

 

Regelmatig krijgen we informatievragen over de hoogte van de WOZ-waarde. Deze heb je nodig voor het doen van de Inkomstenbelasting 2022. Voor deze aangifte heb je de WOZ-waarde over 2022 nodig. Je hebt het aanslagbiljet met de WOZ-waarde 2022 in de periode mei tot en met september 2022 ontvangen: per post of via een bericht op ‘Mijn Overheid’. Je kunt deze WOZ-waarde 2022 ook terugvinden op www.gemeentelandvancuijk.nl/belastingloket of www.wozwaardeloket.nl. Vanaf 1 maart 2023 staat jouw vooraf ingevulde aangifte klaar in ‘Mijn belastingdienst’. In de meeste gevallen staat de WOZ-waarde hier al ingevuld. Hier kun je inloggen via www.belastingdienst.nl met je DigiD.

 

Energietoeslag

Veel huishoudens hebben te maken met een hoge energierekening. Huishoudens met een laag inkomen kunnen energietoeslag ontvangen. De gemeente Land van Cuijk heeft twee regelingen om inwoners tegemoet te komen.

 

Aanvulling op energietoeslag 2022

Je kunt de energietoeslag van € 1.300,- voor 2022 niet meer aanvragen. Zat jouw inkomen in 2022 onder 120% van de bijstandsnorm en heb je over 2022 energietoeslag ontvangen? Dan maken wij in 2023 automatisch € 500,- naar je over. Je hoeft hiervoor niets te doen. De betaling vindt in maart plaats.

 

Noodfondsregeling energietoeslag

De gemeente heeft een noodfonds opgericht vanwege de stijgende energiekosten. Ook inwoners met een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm hebben in de gemeente Land van Cuijk recht op een energietoeslag voor 2022. Deze toeslag bedraagt € 800.

Je kunt deze regeling nog tot 1 april 2023 aanvragen. Ga naar www.gemeentelandvancuijk.nl/geldzorgen

 

Energietoeslag 2023

De overheid heeft aangekondigd dat er ook in 2023 een energietoeslag komt voor huishoudens met een laag inkomen. Deze kun je nog niet aanvragen. De overheid verwacht de regeling halverwege 2023 in te voeren. De gemeente Land van Cuijk betaalt de eerste € 500,- automatisch aan iedereen die in 2022 onder 120% van de bijstandsnorm zat en energietoeslag heeft ontvangen. Zodra de Rijksoverheid de regeling voor 2023 bekend maakt, lees je op deze pagina wat de voorwaarden voor de resterende €800 zijn.

 

Geldzorgen?

Heb je door hoge (energie)kosten geldzorgen? Of twijfel je of je in aanmerking komt voor een regeling? Op de pagina www.gemeentelandvancuijk.nl/geldzorgen vind je alle regelingen. Heb je vragen? Bel dan met de frontoffice van het Sociaal Domein op 0485 – 85 44 44 of mail naar inkomensondersteuning@landvancuijk.nl.

 

Landelijke Opschoondag 2023: wat pak jij op?

 

In een schone buurt voel je je veiliger, spelen kinderen fijner en woon je prettiger!

Help je ook mee je buurt schoon te maken?! Op zaterdag 18 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Gemeente Land van Cuijk doet daar natuurlijk ook weer aan mee. We organiseren de Landelijke Opschoondag en twee Opschoondagen voor scholen. Doe je ook mee?!

 

Op zaterdag 18 maart trappen we af met de Landelijke Opschoondag. Heel Nederland is dan aan de slag met het opruimen van zwerfafval en dat doen we hier ook. Dit jaar hebben we ook weer een vergoeding voor verenigingen die meedoen! Voor verenigingen die meedoen met minimaal vijf leden is er een vergoeding van €20,-  per vereniging. Voor verenigingen die meedoen met tien leden of meer is er een vergoeding van €40,- per vereniging..

 

Scholen ook aan de slag

Ook voor de scholen organiseren we opschoondagen. Zij kunnen dit jaar op dinsdag 21 maart of donderdag 23 maart samen met de klas of de hele school meedoen om de buurt schoon te maken.

 

Meld je op tijd aan

Steek jij 18 maart ook de handen uit de mouwen? Aanmelden kan tot en met dinsdag 7 maart 2023. Aanmelden kan via www.gemeentelandvancuijk.nl/lod.  Dan kunnen wij op tijd de materialen regelen. Aanmeldingen na 7 maart kunnen wij helaas niet meer behandelen.

 

Opschoonmaterialen

Wanneer je aanmeldt via onze website en meedoet aan één van de opschoondagen, krijg je van ons alle spullen die je nodig hebt. Veiligheidshesjes, knijpers, handschoenen en afvalzakken. Zo kan je veilig aan de slag! Je bepaalt zelf waar je gaat opschonen. Wij brengen de materialen in de week vóór de Landelijke Opschoondag, tussen 13 en 17 maart. Na de landelijke opschoondag komen wij de materialen en het ingezamelde afval weer bij je ophalen.

 

Schonbezig

Wil jij vaker in het jaar zwerfafval opruimen? Meld je dan aan voor SchonBezig. SchonBezig is een netwerk van vrijwilligers die zwerfafval opruimen. Als je je opgeeft als vrijwilliger, dan krijg je van ons spullen om zwerfafval te verzamelen. We zorgen er ook voor dat we het zwerfafval bij je ophalen. Je bepaalt zelf wanneer, waar en hoe je gaat opruimen. Zo bepaal je je eigen #vasteprik. Kijk op www.gemeentelandvancuijk.nl/zwerfafval voor meer informatie.

 

Meer informatie

Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met gemeente Land van Cuijk via gemeente@landvancuijk.nl. Zet in het onderwerp "Landelijke Opschoondag". Je kunt natuurlijk ook bellen naar 0485-854000.

 

Training stoppen met roken in de gemeente Land van Cuijk

 

Rook jij en wil je graag stoppen voor bijvoorbeeld je gezondheid, geld te besparen of voor je kinderen of kleinkinderen? Woensdag 12 april start in de gemeente Land van Cuijk een groepstraining “Stoppen met Roken’. Veel zorgverzekeraars vergoeden hulp bij het stoppen met roken volledig. Dit betekent dat er geen eigen risico geldt en dat de kosten van begeleiding en hulpmiddelen door de zorgverzekeraar betaald worden. Naast groepstrainingen is het ook mogelijk om 1-op-1 begeleiding te ontvangen. Meer informatie hierover leest u op de website van SineFuma, www.rookvrijookjij.nl. Hopelijk zijn we na deze training weer een aantal gelukkige niet-rokers rijker in het Land van Cuijk.

 

 

 

Verduurzamen van jouw woning

Tijdens een energiecafé vertelt een onafhankelijk adviseur welke maatregelen je kunt nemen om jouw huis te verduurzamen om zo op elektriciteit, gas en geld te besparen. Je krijgt inzicht in de verschillende stappen die gezet kunnen worden om toe te werken naar een energieneutrale en aardgasvrije woning. Antwoorden op allerlei verduurzamingsvragen komen aan bod; Wat is voldoende isolatie en hoe zoek ik dat uit? Welke typen warmtepompen bestaan er en welke past bij mijn huis? Hoe kan ik voldoende stroom opwekken voor mijn verbruik? Hoe gaat van het gas afgaan in z’n werk? En meer. Er zijn medewerkers van de gemeente Land van Cuijk aanwezig voor jouw vragen over de financieringsmogelijkheden van jouw plannen. Je kunt vragen stellen en ervaringen met elkaar delen. De bijeenkomst in Langenboom wordt georganiseerd door de Dorpsraad Langenboom  en de gemeente.

Het energiecafé Langenboom is op 28 februari in De Lummel, Dominicanenstraat 20. De bijeenkomst start om 19:30 uur.

 

Doe mee aan ‘30 dagen gezonder’!

Over wat gezond is, kunnen we heel lang praten. Maar over wat voor jou gezonder is, hoef je vast niet lang na te denken. Dat weet je wel... Maar ‘weten’ is nog geen ‘doen’. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom brengen we graag de actie 30 dagen gezonder onder je aandacht. Je kiest hierbij zelf je uitdaging voor de maand maart.

 

Uitdagingen kunnen bijvoorbeeld zijn: elke dag 10.000 stappen of een ommetje maken, water drinken in plaats van fris, 30 dagen een compliment geven aan jezelf of een ander, geen blik op de telefoon/sociale media voor 8.00 uur, elke dag koud afdouchen. Bedenk voor jezelf of samen met anderen een gezonde uitdaging die bij jou past. Er staan nog meer suggesties op www.30dagengezonder.nl. Hier kun je je ook aanmelden. Dat kan in je eentje of (wel zo leuk) samen met anderen: vrienden, je gezin, collega’s, of bijvoorbeeld sportmaten.

 

Samen gaat het lukken

Tijdens de actiemaand en bij de start ontvang je tips en adviezen. Daarnaast helpen de aanmoedigingen van andere deelnemers je om het vol te houden.

Doe mee van 1 t/m 30 maart 2023! Meld je aan op: www.30dagengezonder.nl.

 

Wijk – en dorpsraden voormalige gemeente Grave aan de slag met Kernen CV

 

Een mooie bijdrage aan kernendemocratie

De wijk- en dorpsraden van de voormalige gemeente Grave zijn samen aan de slag gegaan om een vervolg te geven op de KernenCV. Met ondersteuning door het bureau SRO (bureau voor Stedenbouw en Ruimtelijke Ontwikkeling) wordt met de wijk- en dorpsraden gewerkt aan concrete dorps- en wijkplannen. Zo is er straks een dorpsplan in de dorpen Escharen, Gassel en Velp en in de wijken Grave binnenstad, Estersveld/De Stoof en Grave West.

 

Inwonersbijeenkomsten

Afgelopen maand zijn door de dorpsraden van Velp en Gassel inwonersbijeenkomsten georganiseerd. Hierin konden inwoners reageren op de conceptplannen. De thema’s die aan de orde kwamen zijn: bedrijvigheid, duurzaamheid, openbare ruimte, sociale samenhang, sport en recreatie, verkeer, voorzieningen en woningbouw. Het waren goed geslaagde avonden met een grote opkomst.

 

Gebiedsmakelaars ook van de partij

Naast de inwoners, de dorpsraden waren ook de gebiedsmakelaars aanwezig. Jos Jongenelen in Gassel en Marieke Kerstens in Escharen. Mooi hoe hier door inwoners en gemeente wordt samengewerkt aan het verbeteren van de Kernen. Een mooie bijdrage aan kernendemocratie.

 

CURSUS ‘DE ZORG DE BAAS’

Mantelzorg overkomt je, maar hoe blijf je zelf in balans?

Op woensdagmiddag 5 april start de ondersteuningscursus ‘De Zorg de baas’ in Escharen. Deze wordt gegeven door Mantelzorg- en Vrijwilligersplein in samenwerking met MEE. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit het Land van Cuijk die langdurig zorgen voor een kind, partner, ouder of vriend(in).

 

De zorg voor een ander komt meestal op de eerste plaats. Ook al verschilt de hoeveelheid zorg per situatie, wanneer het langdurig en intensief is, merk je dat het steeds meer van je vraagt. De aandacht en hulpverlening zijn meestal gericht op diegene die zorg nodig heeft, maar in deze cursus sta jij centraal. Hoe houd je de regie over je eigen leven en kun je de zorg met voldoening blijven volhouden? Tijdens deze cursus leer je hoe je de balans (weer) vindt tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.

sinaasappel.jpg


Tijdens de cursus werken we met een informatieve cursusmap. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Gevoelens (h)erkennen en grenzen leren aangeven
 • Stress en ontspanning
 • Kwaliteiten benutten
 • Hulp en steun vragen
 • Communicatie en assertiviteit

 

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2 uur en één terugkombijeenkomst. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus.

De bijeenkomsten zijn van 14:00  tot 16:00  uur en zullen plaatsvinden ’t Dorpshuus, Mr. Bongaardsweg 2 in Escharen

Voor meer informatie en aanmelding (tot 23 maart), kun je terecht bij Mantelzorg- en Vrijwilligersplein. Telefoon: 0485-700500 of e-mail: mvplein@sociom.nl.

 

Stichting Toegankelijk Land van Cuijk

 

Wie zijn wij?

Stichting Toegankelijk Land van Cuijk staat voor een toegankelijke gemeente Land van Cuijk. Een gemeente, die stap voor stap een inclusieve en toegankelijke samenleving wordt, waar iedereen met een beperking volwaardig mee kan doen. Onder de stichting vallen vier platforms, te weten platform Toegankelijk Boxmeer, platform Toegankelijk Grave, platform Toegankelijk Mill & Sint Hubert en platform Toegankelijk St Anthonis. Dit zijn de platforms uit de voormalige gemeentes. In Cuijk is op dit moment geen platform.

 

Wat willen we bereiken?

Toegankelijk Land van Cuijk wil dat alle inwoners van de gemeente Land van Cuijk volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Uitgangspunt hierbij is het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap. Doel van dit verdrag is het bevorderen, beschermen en waarborgen van de mensenrechten van mensen met een beperking. Met het aannemen van dit verdrag heeft Nederland zich verplicht om de samenleving toegankelijk te maken voor iedereen met een beperking.

 

Hoe bereiken we dit?

Toegankelijk Land van Cuijk probeert dit doel op verschillende manieren te verwezenlijken. Wij:

 • behartigen de belangen van de doelgroep
 • geven informatie en advies aan de gemeente, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven
 • zijn kritisch op de toegankelijkheid van openbare gebouwen
 • geven, waar nodig, adviezen om de toegankelijkheid te verbeteren
 • maken inwoners van Land van Cuijk bewust van de obstakels waar mensen met een beperking mee te maken krijgen

 

Doe mee!

Heb jij een beperking en wil je delen welke obstakels je, letterlijk of figuurlijk, tegenkomt? Of wil je ons helpen om ons doel te bereiken, activiteiten mee organiseren, gebouwen schouwen? Mail ons dan: info@toegankelijklandvancuijk.nl

 

Woon jij in de voormalige gemeente Cuijk en wil je samen met ons daar het lokale platform oprichten? Ook dan horen we graag van je!

 

Bestuur Toegankelijk Land van Cuijk

Corrie Schilderink, Guus Fonteijn, Jeannette Schröter, José Lichteveld en Jenneke van Dongen

 

8 maart: Denk mee over fairtrade!

Fairtrade helpt boeren en werknemers in ontwikkelingslanden een betere plek te krijgen in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Ook in het Land van Cuijk stimuleren we fairtrade. Wil jij hieraan bijdragen? Meld je dan aan voor de werkgroep Fairtrade Land van Cuijk!

 

Wat is fairtrade?
Fairtrade zorgt ervoor dat (internationale) producten onder eerlijke condities worden geproduceerd en verhandeld met respect voor mens en milieu. Bij fairtrade worden bijvoorbeeld het recht op vakbonden en het verbod op gedwongen- of kinderarbeid nageleefd. Wat fairtradeproducten betreft, kun je denken aan koffie, thee, wijn, chocolade, rijst, bananen en nog veel meer. Naast deze producten zijn er ook fairtrade non-food producten als kleding, speelgoed, vazen, beelden en tassen. 

 

Wanneer is een gemeente een fairtrade-gemeente?

Een gemeente krijgt een fairtrade erkenning als ze voldoet aan de volgende, door de landelijke fairtrade-organisatie te toetsen, zes criteria:

1. Er is een lokale werkgroep die initiatieven neemt en de gemeente ondersteunt;

2. De gemeente spreekt zich uit voor fairtrade en koopt zelf Fairtrade producten in;

3. Plaatselijke winkels en horeca hebben een fairtrade aanbod;

4. Maatschappelijke organisaties en bedrijven gebruiken fairtrade producten;

5. Er is media-aandacht voor fairtrade;

6. Er is een link met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid.

 

De voormalige gemeente Boxmeer was bijvoorbeeld al een fairtrade-gemeente. De gemeente Land van Cuijk kan als grootste gemeente van Brabant (in oppervlakte) nog meer bijdragen aan fairtrade. Hierbij kunnen we jouw hulp en ideeën goed gebruiken!

 

Informatieavond 8 maart
Op 8 maart om 19.30 uur is er een informatieavond in de raadzaal in het gemeentehuis in Cuijk. Hier kun je meedenken over de manier waarop we als Land van Cuijk aan de bovengenoemde criteria kunnen voldoen. We nodigen iedereen uit die interesse heeft in eerlijke handel en invulling wil geven aan een mooie, inclusieve gemeente Land van Cuijk. De leden van de huidige fairtrade-werkgroep zullen dan ook aanwezig zijn. Ook is het mogelijk om je die avond aan te melden als lid.

 

Korte termijn pacht landbouwgrond

Bekendmaking

De gemeente Land van Cuijk verpacht ook gronden voor een korte periode, meestal voor één jaar. Vaak gaat het om percelen landbouwgrond, die op termijn ook voor andere doeleinden kunnen worden ingezet (woningbouw, natuurontwikkeling, ruilgrond o.i.d.). Zolang er nog geen concrete plannen zijn, worden ze kortdurend verpacht.

 

De gemeente is daarom van plan om voor het tijdvak 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023 beschikbare landbouwpercelen in geliberaliseerde pacht uit te geven. In december 2022 heeft de gemeente al een eerste inschrijvingsronde gehouden. Niet alle percelen zijn na deze inschrijvingsronde gegund. Daarnaast zijn er nog enkele andere percelen beschikbaar gekomen.

 

De beschikbare percelen worden via een openbare inschrijving verpacht. De inschrijving staat open vanaf 7 februari 2023 tot en met 28 februari 2023. Hebt u meerdere bedrijven die ingeschreven staan in de Kamer van Koophandel dan kunt u echter maar voor één bedrijf inschrijven.

 

Heeft u n.a.v. de bekendmaking, de procedure of de op de website te raadplegen informatie vragen of wenst u een toelichting dan kunt u contact op nemen met de medewerkers van het clusters Grondzaken. De medewerkers van het clusters Grondzaken bereiken via het algemene nummer van de gemeente 0485-854000 of via gemeente@landvancuijk.nl.

 

Op de website van de gemeente www.gemeentelandvancuijk.nl/pacht2023 kunt u zien welke gronden worden verpacht en hoe u daarvoor in aanmerking kunt komen. Op deze tekening staat vermeld of het bouw- of grasland betreft. Indien het grasland is dient het ook grasland te blijven.

Er zijn 3 specifieke kaartnummers waar afgeweken wordt van de pachttermijn van één jaar.

 

Dit betreft kaartnummers: LIB120, LIB150 en LIB 134, deze percelen worden verpacht voor een periode van 8 maanden tot 1 september 2023.

Het perceel met kaartnummer LIB135 komt per 1 april 2023 pas beschikbaar.

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Uitschrijving basisregistratie personen

Uit onderzoek van de afdeling Burgerzaken is gebleken dat onderstaand persoon niet meer woont op het adres waar hij of zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingevolge artikel 2.22 van de Wet BRP besloten de bijhouding van de persoonslijst van deze persoon op te schorten wegens vertrek uit Nederland. Dit betekent dat hij of zij daardoor formeel niet meer op dat adres staat ingeschreven.

 

Geslachtsnaam en voorletters

Geboorte-datum

Adres

Datum besluit

R. Bajorek

13-12-1965

Rembrandt van Rijnstraat 11, Boxmeer

09-02-2023

M.R. Hagedoorn

25-02-1976

Muntlaan 1, Grave

09-02-2023

 1. Jakab

03-11-1975

Laageindsbroek 4, Rijkevoort

09-02-2023

S.E. Kuśnierski

03-08-1989

Rembrandt van Rijnstraat 11, Boxmeer

09-02-2023

Abdirezak Ibrahim Abdullahi

18-05-1994

Stevensbeekseweg 14a, Overloon

03-02-2023

P. Dang

25-10-1968

Basilius van Bruggelaan 4, Velp

03-02-2023

 

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken bij het college. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken en vangt aan één dag na de datum van deze publicatie.

 

Het ondertekende bezwaarschrift moet bevatten de naam en het adres van de indiener, de datum en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt. Ook moet de bezwaarmaker gemotiveerd aangeven waarom hij of zij het niet eens is met het besluit. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave.

Land van Cuijk

| Overige

 • Uitvoeringsbesluit, openstelling, graven, asbezorging, gedenkplaatsen en grafbedekkingen 2020
 • Verleggen bebouwde komgrens - Wanroijseweg te Mill

Beers

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het aanleggen van een inrit Blauwe Steen 6, 5437AH Beers NB
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van een communicatiemast KPN Provincialeweg ongenummerd (nabij nr. 2), Beers - kadastraal Cuijk N 650

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verhogen van het dak van het tuinhuisje Klaverkamp 18, 5835BN Beugen

Afhandelingen

 • Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van een hal tot caravan- en camperstalling en kleinschalige opslag Voordtstraat 7A, 5835CH Beugen
 • Uitgebreide procedure omgevingsvergunning ontwerp aan Broekkant 12 te Beers

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel op de linkergevel Pastoor Kerstenstraat 11, 5831EV Boxmeer

Afhandelingen

 • Buiten behandeling gestelde aanvraag voor het plaatsen van reclame op de voorgevel/ramen en voor het plaatsen van een stoepbord aan Steenstraat 29 te Boxmeer
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Veerstraat 49, 5831JM Boxmeer

 

| Overige

 • Vergunning verleend voor het organiseren van de Boxmeerse Kinderbeurs op 2 april 2023 aan Koorstraat 1 te Boxmeer
 • Vergunning verleend voor het organiseren van het evenement Carnaval Riche/La Bamba van 17 tot en met 21 februari 2023 aan Steenstraat 51 te Boxmeer
 • Vergunning verleend voor het organiseren van de Lichtjesoptocht “Praolt en Straolt” op 18 februari 2023 in het centrum te Boxmeer
 • Melding voor het oprichten van een lunchroom aan Steenstraat 148 te Boxmeer
 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Boxmeer, Hofstede Elderom, fase 7

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een ontsluiting op bestaande weg Lange Beijerd 10a, 5431SJ Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een tuinkantoor met overkapping Appelboom 8, 5432KP Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van de 1e en 2e verdieping naar 8 zelfstandige appartementen Het Tuigleerstraatje 1, 5431DB Cuijk - kadastraal CUI00 C 5884
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van een bestemming Korte Molenstraat 15, 5431DT Cuijk

Afhandelingen

 • Buiten behandeling gestelde aanvraag voor het realiseren van nieuwbouw bijgebouw aan Hapseweg 40 te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het verbouwen van panden Heeswijksestraat 2 + 2A , 5431SB Cuijk

 

| Evenementenvergunningen

 • Vergunning verleend voor het plaatsen van buitenbars tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan Maasplein en Kerkplein en Maasstraat 3 te Cuijk
 • Ontheffing verleend voor het mogen verstrekken van zwakalcoholhoudende drank tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan Grotestraat 23A te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van een bar en een koelwagen tijdens de 11 Kroegetocht op 21 februari 2023 ter hoogte van Grotestraat 5 te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van buitenbars en friteswagen tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan Grotestraat 25 te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het organiseren van de 37e Kuukse Elfkroegetocht op 21 februari 2023 te Cuijk
 • Ontheffing verleend voor het mogen verstrekken van zwakalcoholhoudende drank tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan Grotestraat 25 te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van een verkiezingstent en toiletgelegenheid van 14 tot en met 16 maart 2023 aan Wegendoorn (plein) te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van buitenbars in de tent van de 11-Kroegetocht op 21 februari 2023 aan Frater Jan Baptistplein (achter de schouwburg) te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van buitenbars tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan Kerkstraat 7 te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van buitenbars tijdens de 11-Kroegetocht op 21 februari 2023 aan Maasplein en Kerkplein te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van diverse objecten tijdens de Carnaval op 17 en 18 februari 2023 en tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan de voor- en achterzijde van Grotestraat 56 en 58 te Cuijk
 • Ontheffing verleend voor het mogen verstrekken van zwakalcoholhoudende drank tijdens de Carnaval op 17 en 18 februari 2023 en tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan de voor- en achterzijde van Grotestraat 56 en 58 te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van een buitenbar en een food-kraam tijdens de 11-Kroegetocht op 21 februari 2023 aan Grotestraat 62 en Frater Jan Babtistplein (achter de schouwburg) te Cuijk
 • Ontheffing verleend voor het mogen verstrekken van zwakalcoholhoudende drank tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan Maasplein, Kerkplein en Maasstraat 3 te Cuijk op 21 februari 2023
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van buitenbars tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan Grotestraat 23A te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van buitenbars tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan Louis Jansenplein en Grotestraat 40 (Zusje) te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het organiseren van het Jakmatoernooi op 1 en 2 april 2023 op sportpark “de Groenendijkse Kampen” aan Sportlaan 1 te Cuijk
 • Ontheffing verleend voor het mogen verstrekken van zwakalcoholhoudende drank tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan Louis Jansenplein en Grotestraat 40 (Zusje) te Cuijk
 • Ontheffing verleend voor het mogen verstrekken van zwakalcoholhoudende drank tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan Kerkstraat 7 te Cuijk
 • Ontheffing verleend voor geluid tijdens de Carnaval op 17 en 18 februari 2023 en tijdens de Elfkroegetocht op 21 februari 2023 aan de voor- en achterzijde van Grotestraat 56 en 58 te Cuijk.
 • Melding voor het veranderen van een inzamelbedrijf voor papier en oude metalen aan Heeswijksestraat 2 te Cuijk

 

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Den Oeiep 7 te Cuijk

Escharen

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Veldweg 46-Beerschemaasweg 54, Escharen

 

Gassel

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een uitweg Meisevoort ongenummerd, naast nr. 8, 5438NK Gassel (kadastraal GVE00 L 2003)

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het realiseren van een houten woning Meisevoort 8a, Gassel - kadastraal Grave L 2003

Grave

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het verlengen van een nokverhoging Leuvensestraat 25, 5361BW Grave

 

| Overige

 • Vergunning verleend voor het organiseren van carnavalsactiviteiten op 18, 19 en 20 februari 2023 aan Markt te Grave
 • Vergunning verleend voor het organiseren van de optocht Pothuusburg op 20 februari 2023 in de binnenstad te Grave

Groeningen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het realiseren van een schuur Voortweg 8, 5826AH Groeningen

Haps

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor kleinschalig muziekevenement op eigen terrein Hoefseweg 2, 5443NP Haps

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het organiseren van optocht Haps op 21 februari 2023 in diverse straten te Haps
 • Vergunning verleend voor het oprichten van een landbouwloods Kampsestraat 49, 5443NJ Haps
 • Vergunning verleend voor het oprichten van een bedrijfshal met kantoor Kokerbijl 7 Haps kavel K 4053

 

| Overige

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van de wegenstructuur Laarakker Noord West Haps Haps, bedrijvenpark - kadastraal CUI00 K 3777
 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Schuttersweg 16 te Haps

 

Holthees

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het bouwen van een woonhuis Horstenweg 28, Holthees - kadastraal G 1683

Landhorst

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het bouwen van een BSO ruimte Heistraat 1, 5445 AR Landhorst

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning en het kappen van 2 bomen Nabij hoek Mezenhof Mill, kadastraal MIL00 F 4807 (voormalig MOB complex)
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een overkapping bij het bedrijfspand Tweede Industrieweg 2, 5451GT Mill

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het plaatsen van een telescoopkraan op 4 maart 2023 aan Hoogveldseweg 1 te Mill
 • Vergunning verleend voor het aanleggen van een inrit/uitweg aan Bakhuisweg 3a te Mill
 • Vergunning verleend voor het uitvoeren van werkzaamheden riolering en bestraten binnenplaats Kasteel Tongelaar 12, 5451HS Mill
 • Vergunning verleend voor het bouwen van een erker aan een woning Meulenveldt 26, Mill - kadastraal MIL00 R 1107
 • Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het tijdelijk huisvesten van kleedruimte en kantine Hoogveldseweg 1, 5451AA Mill

 

Oeffelt

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van 3 nieuwe voortplantingswateren Nabij Oeffeltseweg en Hoefseweg in Haps en nabij Veerweg in Oeffelt

Oploo

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het uitbreiden van bestaand woonhuis en gedeeltelijk slopen van bijgebouwen Deurneseweg 4, 5841CJ Oploo

 

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Watermolenstraat 3f te Oploo

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van een boom Oplosedijk 3, 5825HZ Overloon

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het wijzigen van een eerder verleende vergunning voor een woning en inrit D'n Hof 52, 5825KZ Overloon - BMR00 S 857

Sambeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van zonnepanelen op de bodem Hoogeindseweg 20, 5836CB Sambeek

 

| Overige

 • Vergunning verleend voor het organiseren van de Metworstrennen 2023 op 20 februari 2023 op 't Vortumsveld aan Provinciale weg tussen Sambeek en Vortum-Mullem

 

Sint Anthonis

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel met hellend dak met dakpannen Lepelstraat 15, 5845BK Sint Anthonis

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het innemen van een standplaats voor het verkopen van friet en snacks op 25 maart 2023 nabij Breestraat 1D te Sint Anthonis

 

Sint Hubert

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning geweigerd voor het bouwen van een varkensstal aan Kievitsdwarsweg 6 te St. Hubert

 

Stevensbeek

| Overige

 • Melding voor het oprichten van een productiegererichte paardenhouderij aan Lactariaweg 40 te Stevensbeek
 • Reguliere Omgevingsvergunning 1e fase verleend aan Lactariaweg 40 te Stevensbeek

 

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning Staaiweg ongenummerd L 506 (nabij nr. 4) Vierlingsbeek
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit Vierlingh 33, 5821CV Vierlingsbeek

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het verbreden van de inrit aan Vlasakker 14 te Vierlingsbeek
 • Vergunning verleend voor het bouwen van een woning Hulderhof 10 Vierlingsbeek - kadastraal C 3150

 

Vortum-Mullem

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het realiseren van een inrit aan Bosch-Akker 8 te Vortum-Mullem
 • omgevingsvergunning verleend voor Molenhof 9 Vortum Mullem het bouwen van een woning Molenhof 9 in Vortum Mullem

 

| Overige

 • Vergunning verleend voor het organiseren van de Metworstrennen 2023 op 20 februari 2023 op 't Vortumsveld aan Provinciale weg tussen Sambeek en Vortum-Mullem
 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Vortum-Mullem, correctie Akkervoortweg 5

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het realiseren van een aan- en opbouw aan de achterzijde van de woning Beekstraat 7, 5446AW Wanroij
 • Vergunning verleend voor het aanleggen van een inrit/uitweg Koningslinde 35, 5446BN Wanroij

 

| Overige

 • Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en besluit hogere waarden ‘Wanroij, Korenveld’

Westerbeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Den Eik ongenummerd Westerbeek, bouwkavel 202, kadastraal OLO00 N 664

 

Wilbertoord

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor FLITS het bouwen van een tijdelijke woonunit Bijenkorf 9, 5455HG Wilbertoord

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor ODBN/wijzigen (bedrijfshal kwartslag draaien) Van Ophovenlaan 18 Wilbertoord van Ophovenlaan 18, 5455GD Wilbertoord
 • Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een 2 onder 1 kap woning Moerboom III - Kavel 3 en 4, Wilbertoord

 

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Amansweg 27 te Wilbertoord

 

 


«   »