Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 14 juni 2023 om 19:57

Nieuws en informatie van de gemeentes Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Rijbewijs gemakkelijk en snel online verlengen

Vervelend hè, wachten? Dat vinden wij ook. Daarom maken we het je extra makkelijk om je rijbewijs te verlengen, want wist je al dat dit gewoon online kan? Online regelen doe je heel eenvoudig. Het bespaart je wachten op een afspraak én een extra bezoek aan het gemeentehuis!

Hoe zit dit?
Normaal gesproken moet je een afspraak maken voor het aanvragen én een afspraak maken voor het afhalen. Twee keer naar het gemeentehuis dus. Door drukte kan het zijn dat je niet meteen een eerste afspraak kunt plannen en wat langer moet wachten. Door het online verlengen omzeil je die wachttijd bij de gemeente.
Je gaat dan naar een erkende RDW-fotograaf, er is er altijd wel een in jouw omgeving. Die stuurt de pasfoto en je handtekening veilig (digitaal) op. Op deze manier hoef je alleen nog een afspraak te maken voor het afhalen van je rijbewijs. Dan kan meestal al na 2 werkdagen, terwijl je anders 5 werkdagen moet wachten. Handig!

Waar kan ik mijn rijbewijs online verlengen?
Dat kan via de website van RDW: www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-rijbewijs/rijbewijs-aanvragen/rijbewijs-verlengen.
Voor het online verlengen heb je de DigiD-app nodig waaraan de ID-check is toegevoegd. Of je hebt een identiteitsbewijs met pincode en de DigiD-app. Lees de overige voorwaarden en het stappenplan op de website van RDW.

Meer weten over het verlengen van je rijbewijs? Kijk dan op www.gemeentelandvancuijk.nl/rijbewijs.

 

Op vakantie? Wees op tijd met verlengen of aanvragen van je reisdocument!

De vakantieperiode komt er weer aan. Weet jij of je nog kunt reizen met je paspoort of ID-kaart? Nu is een goed moment om te checken of je reisdocument nog geldig is.

Met de zomer in zicht raden we je aan om reisdocumenten van jou en/of je minderjarige kinderen op tijd te verlengen of aan te vragen. We merken dat het vlak voor de zomer erg druk is met aanvragen, waardoor we dan geen garantie kunnen geven dat jij je reisdocument op tijd hebt. Plan dus op tijd een afspraak in! Je kunt je reisdocument helaas niet online verlengen of aanvragen.

Voor meer informatie over je reisdocumenten kun je terecht op www.gemeentelandvancuijk.nl/Identiteits-paspoort-en-rijbewijs.

 

 

Ondertekening aankoop grond

CPO-bouwers op voormalig Merlet-terrein

 

Op woensdag 7 juni 2023 hebben Anja Kuipers en Arjo Janssen, voorzitter en penningmeester van CPO-groep De Maarle, samen met Bouke de Bruin, wethouder gemeente Land van Cuijk, een overeenkomst ondertekend tot aankoop van grond. Daarmee wordt de CPO-groep nu  eigenaar van de grond voor het project ‘levensloopbestendig gezamenlijk wonen’ op het voormalig Merlet-terrein in Cuijk.

 

CPO

Het bouwen in CPO-verband (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) is een vorm van projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners zelf gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwwoningen. Zelf opdrachtgever en ontwikkelaar zijn, betekent veel invloed op de woningen en het woonconcept. Het CPO-project op het Merlet-terrein in Cuijk is in eerste instantie bedoeld voor 55-plussers maar andere leeftijden worden niet uitgesloten. Er zijn ook nog enkele appartementen te koop. Start van de bouw is gepland in oktober van dit jaar.

 

Land van Cuijk
De gemeente Land van Cuijk wil ruimte bieden aan CPO-bouwers. Wethouder De Bruin: “Het bouwen in CPO-verband speelt in op de groeiende wens van met name senioren om te wonen in een prettige omgeving met oog en zorg voor elkaar. In veel gevallen zorgt het ook voor doorstroom op de woningmarkt”.

 

Grotestraat Zuid
CPO-groep De Maarle gaat het project realiseren op het terrein van het voormalige Merletcollege. Door het vertrek deze school naar een andere locatie in de gemeente Land van Cuijk en door het vertrek van het aangrenzende bedrijf Danone, eveneens naar elders in de gemeente, komt aan de Grotestraat – Zuid een groot gebied vrij waarop de gemeente woningen wil laten bouwen. Binnen de beoogde variatie aan bouw, komt dit CPO-project goed tot zijn recht. Het CPO-project bestaat uit dertien appartementen; zes op de begane grond, zeven op de eerste verdieping. Ook is er één vrijstaande woning. Daarnaast komen er ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik, zoals een ontmoetingsruimte met terras, een fietsenstalling en een atelier. 

 

De Maarle
Voorzitter Anja Kuipers is blij met de ondertekening waarmee een nieuwe stap is gezet: “Met onze toekomstige woongemeenschap willen we een omgeving creëren waarin we elkaar kennen, naar elkaar omzien en elkaar helpen. Zelfstandig wonen, in gemeenschap maar met behoud van veel privacy … dat is pas prettig oud worden. Belangstellenden verwijs ik naar onze website www.de-maarle.nl”.

foto:

04_ondertekeningaankoopgrondcpomaarle07-06-202306.jpg

Wethouder Bouke de Bruin (tweede rij, helemaal rechts) te midden van een groep toekomstige bewoners CPO-De Maarle.

 

 

Houd rekening met je buren en voorkom overlast

Buren, we hebben ze allemaal. Ze wonen boven, onder, links of rechts van ons. In de meeste gevallen is het fijn om buren te hebben. Het houdt de buurt levendig en gezellig. Toch kunnen buren soms overlast ondervinden van elkaar. In veel gevallen zijn buren zich hier niet of onvoldoende van bewust. Gelukkig ligt de oplossing vaak binnen handbereik. Een vriendelijk praatje met je buurman of buurvrouw lost veel problemen op.

 

De meeste klachten van buren of buurtbewoners komen voort uit lawaai, zoals harde muziek of luidruchtig

gepraat. In veel gevallen kan deze geluidsoverlast vrij eenvoudig worden voorkomen. Gewoon, door wat meer rekening met elkaar te houden. Zet de muziek later op de avond zachter of uit en voorkom luidruchtig stemgeluid; want vooral ’s avonds kan dit als storend worden ervaren. In de avond klinken geluiden nu eenmaal harder. Zeker nu de avonden langer zijn en de temperatuur ook in de avonduren aangenaam hoger is, worden veel verjaardags- en andere feestjes verplaatst naar de tuin. In de meeste gevallen is dat geen probleem, maar toch komt het steeds vaker voor dat buren en andere omwonenden verplicht mogen ‘meegenieten’ van zo’n feestje. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Geef je binnenkort een feestje in je tuin? Laat je buren dan vooraf weten dat je een tuinfeestje houdt. Doe in jouw buurt een briefje in de bus waarop staat dat je een feestje geeft. En zet hierop jouw telefoonnummer, zodat buren je kunnen bereiken als er onverhoopt toch geluidsoverlast is. In de meeste gevallen komen buren er dan samen prima uit. En dat is wel zo prettig.

 

De eerste elektrische vrachtwagen in het Land van Cuijk

Op donderdag 8 juni werd de eerste elektrische vrachtwagen van het Land van Cuijk officieel in gebruik genomen door Laarakkers, Martens Logistics en Nieuwpoort Zand en Grind. Hiermee is een mooie eerste stap gezet in duurzame mobiliteit in het ondernemerschap in onze gemeente.

 

Sinds enkele weken pendelt de elektrische truck al dagelijks tussen Boxmeer en de zandgroeve in Weeze. Omdat de samenwerkende partijen Laarakkers, Martens Logistics  en Van Nieuwpoort Zand en Grind trots zijn op hun duurzame aanwinst werd op de ingebruikname op een feestelijke manier stil gestaan. Hierbij waren ook wethouder mobiliteit en duurzaamheid Antoinette Maas en burgemeester Georg Koenen van de Duitse gemeente Weeze aanwezig. Wethouder Maas noemt deze vrachtwagen een veelbelovende eerste stap op het gebied van duurzame mobiliteit in onze gemeente. “Elektrisch vrachtvervoer is een van de doelen in het klimaatakkoord en duurzaam vervoer past helemaal in onze gemeentelijke visie op mobiliteit. Het is goed om te zien dat bedrijven uit onze gemeente hun handen ineen slaan om deze stap in schoon vervoer te kunnen maken. Ik hoop dat meer bedrijven dit goede voorbeeld gaan volgen.”

 

Emissievrij en geruisloos

Een proefritje in de elektrische trots op wielen mocht natuurlijk niet ontbreken. Deze truck rijdt volledig emissievrij (dus geen uitlaatgassen) en maakt ook veel minder geluid dan een gewone vrachtwagen. Het is een prima alternatief voor de minder lange afstanden en biedt ook kansen om te rijden in gebieden waar dieseltrucks niet meer mogen komen (LEZ) en om rechtstreeks overdekte magazijnen in te gaan in plaats van buiten te blijven.

 

Duurzame activiteiten

Dat de eerste elektrische vrachtwagen juist vanuit Laarakkers rijdt is niet vreemd. Het sluit aan op de andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid van het bedrijf. Zo kocht Laarakkers recent elektrische kraan en is het bedrijf ook bezig met hergebruik van hoogwaardig gebroken puin dat vrij komt tijdens de sloopwerkzaamheden als grondstof voor het maken van nieuw beton.

 

Vragenlijst zonnevelden en windmolens

 

In Land van Cuijk gaan we meer gebruik maken van zon- en/of windenergie. We willen graag jouw mening horen over zonne-energie op een veld, grote windturbines en kleine windmolens. Welke gebieden hebben jouw voorkeur? En in welke gebieden heb je het liever niet? Via een vragenlijst polst de gemeente meningen van inwoners. De uitkomsten helpen bij het maken van een nieuw beleid. De gemeenteraad neemt dit najaar een besluit over dit beleid. We zijn benieuwd naar jouw mening.

 

Opwekken van energie

Samen met andere gemeenten, de provincie en het Rijk hebben we afspraken gemaakt over het opwekken van duurzame elektriciteit. Landelijk is afgesproken dat zonne- en windenergie hiervoor de technieken zijn.  We willen de daken in onze gemeente zoveel als mogelijk benutten voor de productie van duurzame energie. Om aan de vraag naar elektriciteit te kunnen voldoen is alleen zonnepanelen op daken leggen niet genoeg.

 

Denk je mee?

Van jou horen we graag welke voorwaarden jij stelt aan zonnevelden en windenergie. De uitkomsten brengen we in kaart en nemen we mee in het nieuwe beleid.

Vul jij de vragenlijst in? Via de QR-code kom je rechtsreeks op de vragenlijst. Gebruik je geen smartphone? Ga dan naar http://ons.landvancuijk.nl/visies/energievisie

07_qr-codeformat_poll-zonnevelden-windmolen.jpg

 

Erik Scherder: “Daag uit die hersenen”

Dit jaar zal GGD Hart voor Brabant in samenwerking met gemeente Land van Cuijk diverse sprekers uitnodigen om te komen praten over het belang van een goede gezondheid en mentale en fysieke fitheid.

 

Zaterdag 24 juni is er een lezing "Daag uit die hersenen" door hersenwetenschapper Erik Scherder in de schouwburg in Cuijk. Vooraf en na afloop van de lezing is er een ontmoetingsplein over gezondheid. Je kunt vanaf 13.00 uur inlopen. Kijk voor tickets en het programma op www.gemeentelandvancuijk.nl/lezingengezondheid.

 

foto Erik Scherder met fotograaf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de plannen voor de N264

Komende jaren voert de provincie groot onderhoud uit op de N264. Ook pakken we een aantal knelpunten aan. Voor deelgebied 2 en 3, rotonde Peelweg/N277 St. Hubert/ Haps) is er een inloopavond op 22 juni. Er is geen vast programma. Medewerkers van de provincie en de gemeente staan je bij de tekeningen graag te woord.

 

Inloopavond:

Datum: 22 juni 2023

Tijd: 17.00 – 21.00 uur

Locatie: Gemeenschapshuis De Jachthoorn, Wethouder Lemmenstraat 13 St. Hubert

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom dit project? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de provincie. Inschrijven kan via www.brabant.nl/n264

qr-codewegwerkzaamheden.png

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

 • Reserveren gehandicaptenparkeerplaats - Bernhardstraat te Mill

| Overige

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een natuurvriendelijke oever OLO00 M 4
 • Integraal Veiligheidsplan gemeente Land van Cuijk 2023-2026

Beers

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een landbouwloods Graafsedijk 14, 5437NG Beers

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van 2 lichtmasten vergunningsvrij Dijkstraat, Beugen

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een tuinhuis cq. tuinhuis Floralaan 15, 5831TC Boxmeer

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Jacob Marisstraat 18, 5831BK Boxmeer

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan A.L. Schrijenstraat te Boxmeer
 • Omgevingsvergunning verleend voor het wijzigen van een eerder verleende vergunning voor het bouwen van en woning Jan Porcellisstraat 1 t/m 9 (oneven) en Bergh 2 t/m 10 (even) in Boxmeer

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van een woning Grotestraat 6, 5431DK Cuijk

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen/uitbreiden van horecagelegenheid 't Zusje Cuijk Korte Molenstraat 2, 5431DT Cuijk

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het realiseren van een bouwplaats, het plaatsen van een container en kraan van 12 juni 2023 tot en met 27 oktober 2023 parkeerplaats achter complex Wilhelminastraat/Beatrixstraat te Cuijk
 • Kennisgeving evenementenmelding voor het organiseren van het evenement Renske 30 jaar jubileum op 1 juli 2023 Beerseweg 34a, 5431LC Cuijk
 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een verreiker op 28, 29 en 30 juni 2023 Molenstraat 69-71-73 Cuijk
 • Voorgenomen verkoop perceel aan het Kerkhofpad te Cuijk

Escharen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het afwijken van bestemmingsplan (bouwen van bijgebouw) Schrijfakkerweg 4a, 5364NC Escharen
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een bijgebouw Zanddijk 45, 5364PW Escharen

Haps

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een vrijstaand woonhuis met bijgebouw en aanleggen van een inrit Haps, kadastraal CUI00 K 4100
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bijplaatsen van twee laadpalen en een trafo station Haps, kadastraal CUI00 H 93

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Schuttersweg 16, 5443PR Haps
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een distributiecentrum met kantoor, een erfafscheiding en inritten Schuttersweg 16, 5443PR Haps
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een woning met bijgebouw Burgem Moorenstraat 63c, 5443AC Haps

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Beerseweg 12b te Haps

Holthees

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een carport Kapelstraat 32, 5824AJ Holthees

Landhorst

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor de bestaande nertsenstallen tijdelijk gebruiken voor opslag en caravanstalling Klotweg 1, 5445ND Landhorst

Langenboom

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het uitbreiden van een zeugenstal, realiseren van een afdak, wijzigen van de eerder verleende vergunning 13/7/15 (Z/M/13/00984) Gasthuisstraat 20 Langenboom

 

Linden

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een boeienlijn in het zwemwater en parasols op het strand vergunningvrij Den Drul 19 nabij, 5439NR Linden

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van een bestaande woning Kerkstraat 20, 5439ND Linden

 

Maashees

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van Kermis Maashees van 30 juni tot en met 3 juli 2023 Monseigneur Geurtsstraat ongenummerd, Maashees

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een aanbouw vergunningsvrij Domeinenstraat 67, 5451AE Mill
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning 't Kavelt, Mill (kavel 506)

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan ’Buitengebied, Beerseweg 52 te Mill’

 

Oeffelt

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een hal Hoogeind 1a, 5441PJ Oeffelt

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor Juni 24 en 25 - Oeffelts Weekend 2023 Lietingsestraat ongenummerd, Oeffelt

 

Oploo

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag aanwezigheidsvergunning voor het vervangen van de bovenbouw van een koeienstal Striep 8, 5841CX Oploo

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van de kermis in Oploo op 10, 11, 12 en 13 juni 2023 Oploo, Land van Cuijk, Noord-Brabant

 

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een monument Derpshei 40j, 5825CJ Overloon

| Overige

 • Uitgebreide procedure omgevingsvergunning definitief aan Irenestraat 10 te Overloon

 

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een mono-vergister Walsert 9, 5449AD Rijkevoort

Afhandelingen

 • Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning voor het uitbouwen van de woning Rijkevoortsedijk 3, 5447BD Rijkevoort
 • Omgevingsvergunning verleend voor het wijzigen van de in-/uitrit en het verplaatsen van een hekwerk Hoogeindsestraat 33, 5447PE Rijkevoort

| Overige

 • Kennisgeving melding brandveilig gebruik voor het brandveilig gebruiken van cafetaria Sem Rijkevoort Kapelstraat 3a, 5447AA Rijkevoort

 

Sint Anthonis

| Overige

 • Melding voor het plaatsen van een propaantank aan Noordkant 29 A te Sint Anthonis

 

Sint Hubert

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning aan Kwekerijweg 15 te Sint Hubert

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Sint Hubert, Pastoor Jacobsstraat 22-22a-24 en Grootvenseweg 27’

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Reguliere Omgevingsvergunning aan Tolschestraat 2 te Velp

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Tolschestraat 2 te Velp

 

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel Overambt 29, 5821CC Vierlingsbeek

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van 2 chalets buiten het bouwvlak Soetendaal 2a en 2b, Vierlingsbeek

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een container op 10 juli 2023 tot en met 17 juli 2023 Spoorstraat 14 nabij, Vierlingsbeek

 

Vianen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een pre-mantelzorgwoning Vaandelstraat 4, 5434RB Vianen NB

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Franssenstraat 59, 5434SG Vianen

Vortum-Mullem

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een inrit/uitweg Molenhof 9, 5827AR Vortum-Mullem

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het tijdelijk aanleggen van een camping Campinglaan 1, 5446PW Wanroij
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van 76 bomen Molenstraat en omgeving, Wanroij

Westerbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning met garage/berging Den Eik ongenummerd, Westerbeek, kadastraal OLO00 N 636

Wilbertoord

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Uitgebreide procedure intrekking omgevingsvergunning ontwerp aan Noordstraat 80 te Wilbertoord