Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 1 augustus 2023 om 19:36

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Digitaal geboorteaangifte doen bij de gemeente Land van Cuijk

Vanaf 20 juli is het mogelijk is om de geboorte van een kind digitaal aan te geven. Voor de kersverse ouder(s) is het eenvoudig via de website te regelen, waar en wanneer het uitkomt binnen drie dagen na de geboorte.

 

Voorheen was het doen van geboorteaangifte alleen mogelijk door een fysieke afspraak aan de balie. We begrijpen dat de komst van een baby al druk genoeg is voor gezinnen. Daarom hebben we een nieuwe stap hebben gezet om onze dienstverlening te verbeteren.

 

Met deze nieuwe online optie kun je op elk gewenst moment van de dag de geboorteaangifte doen. De ouder(s) hebben daarvoor wel een DigID nodig en moeten geregistreerd staan in de Basisregistratie Personen.  Het proces is simpel, snel en gebruiksvriendelijk.

 

Er is vanaf de eerste dag al meteen gebruik gemaakt van de digitale service. Inmiddels zijn al enkele digitale geboorteaangiftes gedaan.  Gemeente Land van Cuijk wenst de kleintjes veel geluk en gezondheid.

 

Wil je gebruik maken van deze nieuwe service? Bezoek dan onze website op www.gemeentelandvancuijk.nl/geboorteaangifte.

 

Uiteraard blijven we ook persoonlijke aangiftes verwelkomen aan de balie op het gemeentehuis. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via 0485-854000. Ons team staat klaar om je warm te ontvangen.

 

Grip op geldzaken

 

Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Land van Cuijk werkt daarom samen met Geldfit zodat inwoners meer grip op hun geld kunnen krijgen. Je kunt vanaf nu gebruikmaken van de website geldfit.nl of bellen met 0800-8115 voor een persoonlijk advies.

 

Voor veel mensen is het niet duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzaken. Op de website www.gemeentelandvancuijk.nl/geldzorgen staan alle mogelijkheden op een rijtje. Sinds kort kun je ook terecht op de website geldfit.nl. Door praktische artikelen en korte tests krijg je inzicht in je financiële situatie. Dit varieert van algemene tips tot concrete organisaties die je verder kunnen helpen, zoals lokale vrijwilligersorganisaties, energiecoaches of gemeentelijke schuldhulploketten.

 

Persoonlijk contact

Als je liever persoonlijk iemand wil spreken, kun je gratis en anoniem bellen naar Geldfit op 0800-8115. Via Geldfit kun je direct stappen zetten om grip op je geld te krijgen. 

 

Hulp voor ondernemers
Ook ondernemers in gemeente Land van Cuijk kunnen terecht bij Geldfit. Via geldfit.nl/zakelijk krijgen zij inzicht in de stappen die ze kunnen zetten om hun bedrijf financieel gezond te houden of te krijgen

 

Meer informatie

Heb je vragen? Bel dan met de frontoffice van het Sociaal Domein op 0485-854444. Of mail naar inkomensondersteuning@landvancuijk.nl.

 

 

Energiescan helpt MKB-ondernemer bij verduurzamen

 

 

Ondernemer George van Kuppeveld van Eetcafé de Maaspoort in Grave heeft dankzij een energiescan inzicht gekregen in het verduurzamen van zijn bedrijf. Hij heeft voor het eetcafé een gratis energiescan gewonnen tijdens de Mega-Expo voor MKB-ondernemers. De gemeente organiseerde een verloting ter promotie van het zakelijk energieloket, https://zakelijk.regionaalenergieloket.nl/land-van-cuijk

 

Hoe ziet jouw onderneming er uit?

George van Kuppeveld vertelt: “Eetcafé de Maaspoort wordt al 26 jaar door ons gerund. Het pand van is van 1834, is 195 m2 groot en bestaat uit een eetcafé, een keuken, opslag, kantoren en een woonverblijf. Het gebruik van gas is op jaarbasis 8.413 m3 en het gebruik van elektra 70.000 kWh.”

 

Wat had je al gedaan om energie te besparen?

“We willen het eetcafé graag verduurzamen omdat dit beter is voor het milieu en voor de portemonnee. Dit hebben we al gedaan door LED-verlichting te plaatsen, een nieuwe energiezuinige koelkast/diepvriescel te gebruiken en thermoknoppen op de verwarming te plaatsen. Vanwege de hoogte van het energieverbruik moeten we voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing.  Dit betekent één keer in de vier jaar in het Eloket van de RVO rapporteren welke energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd.” Het verduurzamen van het Eetcafé in een historische binnenstad is een uitdaging. Dit geldt met name voor het isoleren van het pand en het plaatsen van zonnepanelen.

 

Welke nieuwe informatie gaf de energiescan?

“Uit de energiescan blijkt dat onder meer dat de locatie qua zoninstraling geschikt is voor zonnepanelen. We hebben goede tips ontvangen zoals het investeren in een energiemonitoringssysteem. En nu denken we ook aan het voorkomen van onnodig energieverbruik. Dit kan eenvoudig door het sluiten van de entreedeur, magazijndeur en ramen, het uitschakelen van verlichting en apparatuur in de nacht en het gebruik van zonwering. Mijn advies aan andere ondernemers is om altijd een energiescan te laten uitvoeren. Dit helpt je bij het besparen van energie”, aldus George.

 

SVM-subsidie aan te vragen tot 30 september 2023

De Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) van het RVO helpt je als mkb-ondernemer om je bedrijf te verduurzamen. Met deze subsidie krijg je een vergoeding voor de inhuur van een adviseur voor een energieadvies op maat en de uitvoering hiervan.

 

Zakelijk Energieloket

Meer informatie over stappenplan energiebesparing, wet- en regelgeving, en specifieke informatie per sector en mogelijke subsidies vind je op het zakelijk energieloket https://zakelijk.regionaalenergieloket.nl/land-van-cuijk 

 

 

Zomervakantie? Een inbraak voorkomen doe je samen

Nu de vakantie weer aanbreekt, neemt het risico op woninginbraken ook weer (licht) toe. In dit bericht een paar tips om de kans op een inbraak tijdens je vakantie te verkleinen.

 

Informeer buren

Ga je op vakantie? Informeer je buren dat je weg bent. Vraag iemand om de post te verzamelen en de planten water te geven. Inbrekers verkennen namelijk soms eerst de buurt: waar zien zij kansen om later in te breken? Naast de aloude methode om een takje tussen de deur te stoppen, leggen inbrekers soms ook de buitenmat tegen de deur aan. Als het takje op een later moment nog tussen de deur zit of de mat nog hetzelfde ligt, is dat voor de inbrekers een signaal dat er niemand thuis is. Door samen op te letten, hou je de buurt veilig. Een buurt-WhatsApp werkt ook goed tegen inbraken. Via www.wabp.nl kun je WhatsAppBuurtPreventie-groepen bij jou in de buurt vinden (of kijk voor meer info op www.gemeentelandvancuijk.nl bij WhatsApp Buurtpreventie).

 

Woning

Vanzelfsprekend sluit je de ramen en deuren en doe je deze ook op slot. Haal de sleutels eruit en berg deze op. Andere voorzorgsmaatregelen kunnen zijn:

 • Een schemer-geschakelde verlichting bij de toegangsdeuren.
 • Installeer een slimme deurbel.
 • Installeer tijdschakelaars zodat ’s avonds licht aangaat in de woonkamer en elders in huis.
 • Laat gordijnen niet permanent dicht en haal planten niet weg van de vensterbank.
 • Laat in de achtertuin geen ladder of afvalcontainer staan als opstapje naar het balkon.
 • Berg kostbaarheden in een kluis op of geef deze in bewaring.
 • Snoei struiken in de voortuin zodat vanaf de straat de voordeur en ramen goed zichtbaar blijven.
 • Camera in beeld

Social media

Ook inbrekers zitten op sociale media. Ze houden in de gaten of je weg bent, zodat ze op dat moment hun slag kunnen slaan. Het is beter om foto’s van je vakantiebestemming te plaatsen als de vakantie voorbij is.

 

Sluit aan bij Burgernet

Burgernet is een initiatief om gezamenlijk de veiligheid binnen de gemeente te verhogen. Burgernet is niet alleen bedoeld om criminaliteit tegen te gaan, maar wordt ook ingezet als er mensen worden vermist. Voor meer informatie en aanmelding: www.burgernet.nl

 

Melden verdachte situatie

Vaak dankzij oplettende getuigen kan de politie verdachten van een (poging) inbraak aanhouden. Ben je getuige van een verdachte situatie, zie je verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren en is er direct hulp nodig? Meld dit bij de politie via 112. Probeer een locatie, signalement en andere bijzondere kenmerken van personen of kentekens van auto’s te onthouden en geef dit door aan de meldkamer. Als het niet dringend is, kun je informatie doorgeven via 0900-8844.

 

Doe altijd aangifte als er is ingebroken. #Veiligheiddoenwesamen

 

 

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

 • Gemeente Land van Cuijk - reserveren van parkeerplaatsen voor elektrische laadpaal - Streepgraniet te Langenboom
 • Gemeente Land van Cuijk –  Reserveren van een parkeerplaats als gehandicaptenparkeerplaats - Jan Petersstraat te Boxmeer

| Uitschrijving basisregistratie personen

 • Vertrokken met onbekende bestemming van Vasilache, R.
 • Vertrokken met onbekende bestemming van Vasilache, G.
 • Vertrokken met onbekende bestemming van Tulbure, I.
 • Vertrokken met onbekende bestemming van A. Olender
 • Vertrokken met onbekende bestemming van Z. Zatorska
 • Vertrokken met onbekende bestemming van Sanders, M.
 • Vertrokken met onbekende bestemming van A.A. Angelov

| Overige

 • Categoraal aanwijzingsbesluit toezichthouders gemeente Land van Cuijk 2023
 • Toewijzingsverordening woonwagenstandplaatsen Land van Cuijk 2023
 • Voorgenomen ingebruikgeving gemeentegrond, speelterrein de Akker Gassel
 • Voorgenomen ingebruikgeving gemeentegrond, Grotestraat 99 te Cuijk
 • Voorgenomen verkoop perceel Havikstraat 22a, Mill

 

Beers

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van betonpaden Graafsedijk 19, 5437NG Beers NB
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een kattenhotel aan huis Gildeweg 29, 5437AJ Beers NB

Afhandelingen

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een Jongveedag en Open dag Melkveebedrijf op 6 augustus 2023 Broekkant 11, 5437ND Beers NB

 

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Heiveldsestraat 1a, 5835CW Beugen
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het vergroten van een bedrijfsgebouw Transportcentrum 17, 5835CT Beugen

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een extra inrit/uitweg van den Berghstraat 11, 5831GP Boxmeer
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van een woning Michiel de Ruyterstraat 7, 5831KE Boxmeer
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een communicatiemast t.b.v. het mobiele netwerk van KPN Waterleidingstraat ongenummerd, nabij nr. 10, Boxmeer, kadastraal BMR00 Q 46

Afhandelingen

 • Evenementenvergunning verleend voor September 17 - Truckrun Boxmeer door LvC Handelstraat 3, 5831AV Boxmeer

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van 23 woningen incl. tuinbergingen Toermalijnlaan ong. Cuijk kadastraal CUI00 A 6680

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanleggen van een tijdelijke inrit/uitweg met keerlus Grotestraat 99, 5431DH Cuijk
 • Kennisgeving evenementenmelding categorie 1 voor het houden van een burendag op 23 september 2023 Valkenhorst 60, 5431KP Cuijk
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Kerkhofpad 1, 5431DR Cuijk

 

Grave

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van zonnepanelen op het franse dak St.Elisabethstraat 33, 5361HJ Grave

Haps

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het herbouwen van de shop bij tankstation A73 Rijksweg 1, 5443PZ Haps
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een bouwwater put Oeffeltseweg 2d, 5443PJ Haps

Afhandelingen

 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – Kokerbijl 16, Haps
 • Reguliere omgevingsvergunning – Kokerbijl 16, Haps

 

 

 

Langenboom

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van een zomereik Zuid Carolinaweg 11, 5453JG Langenboom

 

 

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het treffen van verkeersmaatregelen en afzetten van de weg Oranjeboomstraat 1, 5451BK Mill

 

Oeffelt

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het veranderen van bestemming wonen naar kamerverhuur Julianastraat 3, 5441AN Oeffelt
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van een reeds verleende omgevingsvergunning Katsestraat ongenummerd Oeffelt, BMR00 Z 5256

Afhandelingen

 • Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Oeffelt, Brakels Eng’

 

Oploo

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen en uitbreiden van een woning Vloetweg 24, 5841AT Oploo
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een bewaarplaats en machineberging Driehoek 7, 5841CW Oploo

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een monovergister met opwaarderen groengas Schipperspeel 1, 5841CL Oploo

 

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een 2-onder-1-kap-woning Pastoor van Boxtellaan, naast nr. 3, 5825JK Overloon, kadastraal VLB I 1618

Afhandelingen

 • Kennisgeving evenementenmelding categorie 1 voor het organiseren van een spellendag van de basisschool op 5 september 2023 Lange Akker 14, 5825GA Overloon
 • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het brandveilig gebruiken van KC Overloon Theobaldusweg 54, 5825BL Overloon

 

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van overdekte uitloop aan stallen en plaatsen keerwand Hoogeindsestraat 21, 5447PE Rijkevoort
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning en aanleggen inrit Spiekweg ong. Rijkevoort kadastraal W 1724 (tussen huisnummers 1 en 5)
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit bij nieuwbouw woning Achter de Molen (kavel 527) Rijkevoort

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit Koningsspil 24 in Rijkevoort, kadstraal bekend Boxmeer, sectie W, nummer 1731

 

 

 

Sint Anthonis

Afhandelingen

 • Kennisgeving evenementenmelding categorie 1 voor Buurtbbq Sint Anthonis Hanenspoor ongenummerd, Sint Anthonis
 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – De Merret 1, Sint Anthonis
 • Voorgenomen verkoop perceel nabij de Remmersberg te Sint Anthonis

 

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het uitvoeren van maatregelen i.h.k.v. verduurzaming Generaal de Bonsweg 1, 5363ST Velp

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening Venstraat 2, 5363SM Velp
 • Ontwerpbesluit alcoholwetvergunning voor het uitoefenen van een horecabedrijf aan Stichting Maas Podium Maximiliaan de Manstraat 2, 5363VN Velp

 

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning en het aanleggen van een inrit/uitweg Ringoven ongenummerd, Vierlingsbeek, kadastraal VLB00 I 1585

Afhandelingen

 • Intrekking reguliere omgevingsvergunning– Hattertweg 8 te Vierlingsbeek

 

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een inrit/uitweg Noordstraat 4, 5446BC Wanroij
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het ombouwen van een supermarkt Lepelstraat 1, 5446AG Wanroij

Westerbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van nutsvoorzieningen Koehardstraat ongenummerd, Westerbeek, kadstraal OLO00 N 414

 

Wilbertoord

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het restylen van een woning van Ophovenlaan 20, 5455GD Wilbertoord
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van 18 woningen Nabij van Ophovenlaan (plan Moerboom), Wilbertoord