overloon nieuws

Politie Land van Cuijk waarschuwt voor (Ierse) klusjesmannen

Gepubliceerd op 2 september 2023 om 10:55

De politie van het Land van Cuijk heeft recentelijk een waarschuwing uitgegeven voor het oplichtingspraktijken van klusjesmannen, met name van Ierse afkomst. Deze klusjesmannen opereren vaak als rondreizende arbeiders en bieden hun diensten aan tegen vaak aantrekkelijke tarieven. Echter, achter deze ogenschijnlijk voordelige aanbiedingen gaat vaak een duistere praktijk, schuil, waarbij klanten worden opgelicht en slecht uitgevoerd werk achterblijft.

 

De politie adviseert om extra waakzaam te zijn bij het aannemen van klusjesmannen, vooral wanneer ze ongevraagd aanbellen of zich opdringen. Het is essentieel om altijd goed de identiteit en legitimatie van de persoon te controleren voordat u hen toegang tot uw huis of eigendommen geeft. Daarnaast is het belangrijk om offertes en afspraken schriftelijk vast te leggen, zodat er later bewijsmateriaal is bij eventuele geschillen.

 

De klusjesmannen van Ierse afkomst staan erom bekend dat ze vaak ondermaats werk leveren en exorbitante prijzen vragen voor materialen en uren. Ze maken gebruik van intimidatie en misleiding om mensen te dwingen te betalen voor hun diensten, zelfs als deze niet naar behoren zijn uitgevoerd. Daarom is het van groot belang om bij de politie aangifte te doen wanneer u slachtoffer bent geworden van oplichting of dreigementen door klusjesmannen.

 

Om deze oplichtingspraktijken tegen te gaan, roept de politie de inwoners van het Land van Cuijk op om extra waakzaam te zijn en verdachte situaties direct te melden. Het is van belang om samen te werken om deze malafide praktijken een halt toe te roepen en zo de veiligheid en integriteit van de gemeenschap te waarborgen. De politie zal actief optreden tegen deze klusjesmannen en hen ter verantwoording roepen voor hun criminele activiteiten.

 

Als u verdachte activiteiten opmerkt of vermoedt dat u te maken heeft gehad met een oplichter, aarzel dan niet om contact op te nemen met de politie Land van Cuijk. (Bel dan 0900-8844) Zij staan klaar om u te assisteren en de nodige maatregelen te nemen om de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen.

 

Laat u niet misleiden door aantrekkelijke aanbiedingen en neem geen onnodige risico's. Door waakzaam te zijn en samen te werken, kunnen we voorkomen dat mensen slachtoffer worden van deze oplichtingspraktijken.

 

Aangifte of melding doen:https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen

Facebook:https://www.facebook.com/PolitieLandVanCuijk/

instagram:https://www.instagram.com/politie_landvancuijk/


«   »