overloon nieuws

Vliegbewegingen

Gepubliceerd op 5 september 2023 om 15:26

Vanaf maandag 2 t/m vrijdag 6 oktober vliegen er in verschillende blokken (gevechts)vliegtuigen rond in de omgeving De Peel.

Krijgsmachtpersoneel (ook van andere NAVO-landen) leren bij de School Grond-Lucht Samenwerking om samen te werken met vliegtuigen en helikopters. De training in omgeving De Peel staat in het teken van het aanvragen van luchsteun.

 

De militairen die luchtsteun aanvragen noemen we ook wel Joint Terminal Air Controllers (JTAC). De JTAC is een gekwalificeerde operator die in staat is om, vanuit een vooruitgeschoven positie, gevechtsvliegtuigen, aanvalshelikopters en bewapende UAV’s aan te sturen boven het inzetgebied. De JTAC wordt vaak gezien als een missie essentiële functie vanwege het belang van luchtsteun bij hedendaagse Speciale Operaties.

 

Vliegbewegingen Pale Strike:

Maandag 2 oktober in de middag
Dinsdag 3 t/m donderdag 5 oktober in de ochtend t/m einde middag
Vrijdag 6 oktober in de ochtend en vroeg in de middag

 

De volgende toestellen kunt u waarnemen:

SIAI-Marchetti SF.260 (civiel vliegtuig)
L-39 Albatros (civiel vliegtuig)
 

Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

Klacht geluidsoverlast vliegtuig of helikopter
Defensie streeft ernaar met zijn vliegtuigen en helikopters niet meer geluid te veroorzaken dan strikt nodig. Het is alleen niet mogelijk om iedere vorm van geluid te voorkomen.

 

Klacht indienen
Voor klachten over militair vliegverkeer kunt u het online klachtenformulier gebruiken.

Informatie vooraf
Wanneer mogelijk laat Defensie vooraf weten welke militaire vliegbewegingen afwijken van de gebruikelijke vluchten. Deze informatie staat op de pagina Vliegbewegingen.

Foto:© Koninklijke Luchtmacht


«   »