Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 19:11

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

gemeentenieuws te lezen? Klik dan snel op deze link. 

Startsein voor ver(nieuw)bouw gemeentehuis

 

28 oktober was de officiële aftrap van de verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis in Boxmeer. Dit gebeurde met buurtbewoners, de bouwpartners en andere betrokkenen.

 

Wethouder Mark Janssen: “Een mooie stap op weg naar het huis van de gemeente voor Land van Cuijk. Het wordt een huis voor ons allemaal. Eenvoudig, duurzaam en energiezuinig, maar natuurlijk ook een visitekaartje voor onze mooie gemeente. Ik ben blij dat uit de Europese aanbesteding drie lokale bedrijven kwamen. Kwalitatief zeer goede bedrijven, die ook nog eens zoveel mogelijk lokale partners willen inzetten.

 

Van der Horst aannemers uit Mill en installateurs Elektro Technisch Buro Nabuurs uit Boxmeer en Van Haren Installaties uit Cuijk zijn inmiddels aan het werk in en rondom het bestaande deel van het gemeentehuis.

 

Directeur Antoon van der Horst van het gelijknamige aannemersbedrijf uit Mill noemt het bouwen van een gemeentehuis een uitdaging. “In de eerste plaats de geplande oplevering, eind 2024 en omdat het een complexe bouw is. Plus de uitdaging om circulair te bouwen, wat wil zeggen zo veel mogelijk bestaande onderdelen van het oude gebouw her te gebruiken. Elk gebouw is uniek, maar een gemeentehuis bouwen en zeker dat van onze eigen gemeente, is heel leuk voor een aannemer”.

 

Jarno Verstraten, directeur van Van Haren Installaties uit Cuijk is eveneens een blij man. “Wij regelen zaken als de verwarming, koeling, ventilatie, de waterleiding en doen het loodgieterswerk. Wij zetten vol in op duurzaamheid. Een voorbeeld is het koelen en verwarmen van het gebouw door het oppompen van water uit de bodem, wat wij aardwarmte noemen. Het is als Cuijks bedrijf bijzonder een bijdrage te kunnen leveren aan ons gemeentehuis”.

Bram Verstegen, één van de directeuren van Elektro Technisch Buro Nabuurs uit Boxmeer: “Wij doen alles wat met de elektrotechnische installatie te maken heeft, tegenwoordig zowel bedraad als draadloos. In dit gebouw betekent dat onder andere LED-verlichting, stopcontacten, datanetwerk, beveiliging en zonnepanelen. Het is extra mooi om in ons eigen dorp aan ons eigen gemeentehuis te mogen werken”. 

 

 

Wedstrijd bouwhekdoeken

Tijdens de officiële aftrap van de bouw werden de drie winnende ontwerpen van de bouwhekdoekenwedstrijd ‘Samen bouwen’ onthuld door wethouder Mark Janssen, Antoon van der Horst, Jarno Verstraten en Dirk van Densen, de andere directeur van Elektro Technisch Buro Nabuurs.

De prijswinnaars zijn: Lore Bertisen en Esther Hermans uit Boxmeer en Roos van Riet uit Oploo. Hun doeken zijn de komende tijd te bewonderen op bouwhekken aan het Raadhuisplein.

 

De bouw ligt tot nog toe op schema. Volgens de planning is de oplevering in het vierde kwartaal van 2024. Begin 2025 start de dienstverlening vanuit het gemeentehuis in Boxmeer. 

 

Gratis bomen voor inwoners van de gemeente Land van Cuijk

 

In natuurgebied De Vilt in Beugen kun je op zaterdagochtend 4 november je eigen jonge boompjes en struiken (ook wel zaailingen genoemd) uitgraven en gratis meenemen. Je kunt ze daarna opnieuw planten in je tuin of in een pot op je balkon! Zo krijgt het natuurgebied weer ‘lucht’ én kun je jouw omgeving makkelijk vergroenen.

Wat kun je verwachten?
Van 09.00 uur tot 13.00 uur gaan we aan de slag in het natuurgebied (Oeffeltseweg 26 in Beugen). Voor we starten zal Hagar Roijackers, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, de dag officieel openen. Zij oogst de eerste boom samen met wethouder Antoinette Maas. Daarna kan de schop de grond in! Medewerkers van Meer Bomen Nu, IVN, Brabants Landschap en de gemeente Land van Cuijk zijn aanwezig om jouw vragen te beantwoorden en de ochtend te begeleiden.

Over de locatie
De Vilt is een bijzonder natuurgebied. Dit natte gebied is een van de weinige natuurlijk afgesloten meanders (lussen) van de Maas. Hier vind je allerlei natte natuur: open water, moeras, nat schraalland, broekbos en kikkerpoelen. Wij gaan aan de slag in een deel dat ontwikkeld wordt tot hoogveenmoeras. Dit bijzondere natuurtype, dat vroeger juist veel voorkwam in Nederland, treffen we in Brabant nog maar zelden aan.

Welke soorten boompjes kun je hier oogsten?
Een van de plantensoorten die deze natte omstandigheden nog net kan tolereren, is gagel. Een bijzondere struiksoort die zich op de nét iets drogere delen van het moeras kan handhaven. Als er niets gedaan wordt raken deze wat hogere delen overgroeid met els, wilg en berk. Vandaar dat we de gagel graag een handje helpen door de els, wilg en berk wat te temperen. Uitgraven en meenemen dus!

 

Over het oogsten
De gemeente Land van Cuijk werkt samen met Meer Bomen nu. Deze organisatie zorgt dat bomen van ongewenste locaties naar gewenste locaties worden verplant. Ze verzamelen bijvoorbeeld overdadige zaailingen, oftewel jonge bomen, uit natuurgebieden die op een kansarme plek staan. Bijvoorbeeld als deze boompjes te weinig licht krijgen of te dicht bij een pad staan en anders worden gemaaid. Door deze met vrijwilligers uit te steken, of te stekken of 'oogsten', kan Nederland versneld vergroenen. Afgelopen jaar (ver)plantte Meer Bomen Nu de miljoenste boom voor klimaat en biodiversiteit.
De gemeente Land van Cuijk sluit zich door deze ‘groene’ doelstellingen graag aan bij Meer Bomen Nu. Daarom openen we het oogstseizoen samen op 4 november in Beugen!

Aanmelden

Aanmelden voor deze oogstdag kan hier:  https://bomenplanner.meerbomen.nu/vrijwilligers of download de app via www.meerbomen.nu/app.

Kijk voor meer praktische informatie op www.gemeentelandvancuijk.nl/gratisbomen.

 

(Foto:Natuurgebied de Vilt in Beugen )

 

Lancering anti-discriminatiecampagne: Niemand past in 1 hokje

Deze week lanceert gemeente Land van Cuijk samen met anti-discriminatievoorziening Vizier-Oost de campagne ‘Niemand past in 1 hokje’. Met de campagne willen we het discriminatiemeldpunt www.vizieroost.nl onder de aandacht brengen en zo de meldingstoegankelijkheid voor inwoners en professionals in het Land van Cuijk vergroten.

 

De campagne benadrukt dat discriminatie op geen enkele grond is toegestaan en dat iedereen recht heeft op gelijke behandeling en een veilige omgeving. We moedigen slachtoffers en getuigen aan discriminatie te melden zodat er professionele hulp kan worden geboden. Daarnaast helpen meldingen ons om zicht te krijgen op de aanwezigheid van discriminatie in het Land van Cuijk, op basis waarvan vervolgens gericht actie kan worden ondernomen.

 

De campagne

De anti-discriminatiecampagne laat letterlijk zien dat mensen vaak in hokjes worden geplaatst. In een samenleving waarin diversiteit een centrale rol speelt, is het belangrijk om bewust te zijn van de vooroordelen die we als mensen hebben. Stereotypering en vooroordelen kunnen leiden tot discriminatie. Mensen zijn meer dan alleen een hokje, er is niemand die in één hokje past.

 

Discriminatie melden

Ben je inwoner van de gemeente Land van Cuijk en word je ongelijk behandeld? Of ken je iemand in je omgeving die ongelijk wordt behandeld? Meld dit dan bij www.vizieroost.nl. Ook als je twijfelt of iets discriminatie is, kan Vizier je verder helpen voor advies en hulp. Alle hulp van Vizier is gratis en melden kan ook anoniem.

 

Perspakket beschikbaar

Organisaties, professionals, scholen en iedereen die deze boodschap mee wil verspreiden worden uitgenodigd de campagne vanaf maandag 30 oktober te downloaden op www.vizieroost.nl.

 

Praat mee over toerisme & recreatie in Land van Cuijk

De vrijetijdseconomie is een belangrijke sector voor de gemeente Land van Cuijk. Er liggen volop kansen en uitdagingen voor de ontwikkeling van toerisme en recreatie. Zeker niet alleen voor bezoekers, maar juist ook voor inwoners zijn gastvrije winkels, leuke dagactiviteiten, gezellige terrassen, gevarieerd cultureel aanbod en mooie fiets- en wandelroutes van groot belang. Als gemeente willen we samen deze kansen verzilveren en daarom zijn we op dit moment bezig met het opstellen van een visie voor de toerisme en recreatiesector. Denk je met ons mee?

Scan de QR-code of ga naar ons.landvancuijk.nl/toeristischevisie.

6_qrcodeenquetelandvancuijk.png

 

Alvast hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst!

 

 

Je kunt me gerust een geheim vertellen
[morgen ben ik het toch weer vergeten]

De gemeente Land van Cuijk nodigt inwoners, vrijwilligers en professionele organisaties die met dementie te maken hebben uit om te komen kijken naar deze voorstelling in de Schouwburg in Cuijk.

Wanneer:

Maandag 11 december om 15:00

Dinsdag 12 december om 19:30

Het verhaal
Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken.
Een kind heeft de gebruiksaanwijzing niet en gaat op zoek.
In de mist, in de hilariteit, in het verdriet en in de wanhoop soms.
En in een tijdmachine. Daar vinden ze elkaar.
En komen ze dichter bij elkaar dan ooit…

Dementie
Je kunt me gerust een geheim vertellen is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie, geschreven door regisseur Madeleine Matzer en gespeeld door Juul Vrijdag, muzikaal ondersteund door Helge Slikker.

Door de toegenomen welvaart leven we langer en blijven we ook langer gezond. Geweldig natuurlijk, maar dat ouder worden brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dementie. Wat gebeurt er als de relatie tussen een ouder en een kind langzaam maar zeker ontmanteld wordt.

Nagesprek
Na de voorstelling is er een nagesprek met als thema: hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

Een kaartje kost €5,00. Via onderstaande link zijn de kaarten te bestellen:
www.schouwburgcuijk.nl/voorstellingen

10_qrcodevoorstellingdementie.png

 

Een hoopvolle theatervoorstelling over dementie

Je kunt me gerust een geheim vertellen
[morgen ben ik het toch weer vergeten]

De gemeente Land van Cuijk nodigt inwoners, vrijwilligers en professionele organisaties die met dementie te maken hebben uit om te komen kijken naar deze voorstelling in de Schouwburg in Cuijk.

Wanneer:

Maandag 11 december om 15:00

Dinsdag 12 december om 19:30

Het verhaal
Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken.
Een kind heeft de gebruiksaanwijzing niet en gaat op zoek.
In de mist, in de hilariteit, in het verdriet en in de wanhoop soms.
En in een tijdmachine. Daar vinden ze elkaar.
En komen ze dichter bij elkaar dan ooit…

Dementie
Je kunt me gerust een geheim vertellen is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie, geschreven door regisseur Madeleine Matzer en gespeeld door Juul Vrijdag, muzikaal ondersteund door Helge Slikker.

Door de toegenomen welvaart leven we langer en blijven we ook langer gezond. Geweldig natuurlijk, maar dat ouder worden brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dementie. Wat gebeurt er als de relatie tussen een ouder en een kind langzaam maar zeker ontmanteld wordt.

Nagesprek
Na de voorstelling is er een nagesprek met als thema: hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

Een kaartje kost €5,00. Via onderstaande link zijn de kaarten te bestellen:
www.schouwburgcuijk.nl/voorstellingen

 

WEEK VAN DE PLEEGZORG: Een tweede thuis voor kinderen

 

Van 1 tot en met 8 november is het de Week van de Pleegzorg. Er is een dringend tekort aan pleegouders. Landelijk staan 561 pleegkinderen op de wachtlijst op zoek naar een tweede thuis. Zij wonen tijdelijk op een plek waar ze niet langer kunnen blijven, of hun thuissituatie is niet veilig of stabiel genoeg om in op te groeien.

Behoefte in de regio

In de regio Noordoost-Brabant is vooral behoefte aan pleeggezinnen die pubers kunnen opvangen of gezinnen die plaats hebben voor meerdere kinderen (broertjes en zusjes) tegelijk. Hoe meer pleeggezinnen zich melden, hoe sneller er een goede match gevonden kan worden en een kind een fijn tweede thuis kan krijgen.

Meer informatie

Wil jij meer weten over pleegzorg, of wil je pleegouder worden? Ga dan naar www.oosterpoort.org/pleegouders/ik-wil-pleegouder-worden/ voor meer informatie of het aanvragen van een informatiepakket.

 

 

Check, koop en plak die rookmelder op

Steeds meer mensen hebben rookmelders in huis, dat is goed om te zien. Want: ‘Rookmelders redden levens!’ Dit is al jaren een bekende slogan van de Brandweer. En terecht, uit ervaring blijkt dat rookmelders echt levensreddend zijn. Als het alarm afgaat van de rookmelders, of brandmelders zoals ze ook genoemd worden, heb je nog drie minuten om te vluchten.

Sinds 2022 zijn rookmelders verplicht op elke verdieping in huis. Gelukkig hebben steeds meer mensen rookmelders hangen. Ben jij er nog niet aan toegekomen, dan is dit hét moment om rookmelders te plaatsen. Daarmee wordt je huis meteen een stuk veiliger. Antwoorden op vragen als ‘welke soorten rookmelders zijn er te koop’ en ‘waar plaats ik rookmelders’ vind je op www.brandweer.nl/rookmelders.

Het is zo gepiept

Het ophangen van rookmelders is heel eenvoudig, je kunt ze zelfs plakken. Voor mensen die doof of slechthorend zijn, zijn er speciale rookmelders. Ze zijn voorzien van een trilalarm en een flitslamp. Vaak worden deze rookmelders vergoed door de zorgverzekeraar. Check, koop en plak die rookmelder op. Zo zorg jij voor een veilige omgeving voor jezelf en voor een ander.

Meer informatie vind je op www.brandweer.nl/rookmelders.

#veiligheiddoenwesamen

 

Ideeën voor de herdenking van 80 jaar bevrijding in 2024/2025?
Meld u dan aan voor de brainstormsessie op 1 november 2023 in Grave

Land van Cuijk – Van september 2024 tot en met augustus 2025 herdenken we dat Nederland 80 jaar geleden werd bevrijd. In het zuiden van Nederland gebeurde dat in 1944, de rest van ons land volgde in 1945. Heeft u lokale ideeën voor de herdenking? Wilt u meedenken of meehelpen? Meld u dan aan voor de brainstormsessie op woensdagavond 1 november 2023 in Catharinahof in Grave, aanvang 19.30 uur. Dat kan door een e-mail te sturen naar kabinet@landvancuijk.nl. Noteer bij het onderwerp ’80 jaar bevrijding’ en vermeld in uw mail uw naam, het aantal personen waarmee u komt en of u als particulier of als organisatie aanwezig bent. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over de bijeenkomst. Tijdens de brainstormsessie verzorgen onder andere het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Brabant Herinnert presentaties.

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

 • Reserveren 2 parkeervakken voor elektrisch laden - Pater Bleijsstraat te Overloon
 • Reserveren parkeervakken voor elektrische voertuigen - Grotestraat te Oploo
 • Tijdelijke verkeersmaatregel instellen parkeerverbod en afsluiten Kerkstraat en Muur van Toebes ivm evenement Onder de Torens 11 november 2023 - Kerkstraat en Muur van Toebes te Cuijk

| Uitschrijvingen basisregistratie: vertrokken naar onbekende bestemming

Uit onderzoek van de afdeling Burgerzaken is gebleken dat onderstaand persoon niet meer woont op het adres waar hij of zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingevolge artikel 2.22 van de Wet BRP besloten de bijhouding van de persoonslijst van deze persoon op te schorten wegens vertrek uit Nederland. Dit betekent dat hij of zij daardoor formeel niet meer op dat adres staat ingeschreven.

 

Geslachtsnaam en voorletters

Geboorte-datum

Adres

Datum besluit

Y.I Vykhodz

08-10-1977

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC  Overloon

09-10-2023

V.I. Brodetska

07-06-1972

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC  Overloon

09-10-2023

J.M. Winter

03-08-1983

Muntlaan 1, 5361 ME Grave

09-10-2023

M.M. Lemchak

18-09-1970

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC  Overloon

09-10-2023

M.O. Sulyma

20-07-1988

Sassekamp 6, 5447 PM  Rijkevoort

09-10-2023

Y.I. Prokhoda

17-12-2005

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC Overloon

05-10-2023

G.J.D.S. Segers

14-01-1990

Boterbloem 78, 5831 PC Boxmeer

29-10-2023

O.V. Halak

14-05-1996

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC Overloon

29-10-2023

S.M. Sorboeva

22-06-1989

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC Overloon

29-10-2023

K.A. Abdurasulov

22-07-2015

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC Overloon

29-10-2023

S.A. Ravshanova

08-05-2011

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC Overloon

29-10-2023

 

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken bij het college. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken en vangt aan één dag na de datum van deze publicatie.

 

Het ondertekende bezwaarschrift moet bevatten de naam en het adres van de indiener, de datum en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt. Ook moet de bezwaarmaker gemotiveerd aangeven waarom hij of zij het niet eens is met het besluit. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave.

 

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van 38 digitale verkiezingsborden Gemeente Land van Cuijk (38)
 • Verordening maatschappelijke ondersteuning Land van Cuijk 2024
 • Besluit aanwijzing toezichthouders gemeente Land van Cuijk 2023
 • Voorgenomen verkoop grond Land van Cuijk

Beers

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (verruimen gebruik) Grensweg 6, 5437NH Beers NB

| Overige

 • Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Beers, Keerdijk 2

 

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van zonnepanelen in een veldopstelling op de grond Voordtstraat 13, 5835CH Beugen

| Overige

 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – Romeinenstraat 37, Beugen

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het milieuneutraal wijzigen van de inrichting Handelstraat 13, 5831AV Boxmeer
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van de woning Rembrandt van Rijnstraat 27, 5831BA Boxmeer
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verduurzamen van monumentale woningen Veerstraat 45, 5831JM Boxmeer
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van de woning Rembrandt van Rijnstraat 27, 5831BA Boxmeer

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een carport Bilderbeekstraat 6, 5831CX Boxmeer
 • Omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van een woongebouw Weijerstraat 6 t/m 120, 5831JV Boxmeer
 • Omgevingsvergunning verleend voor het tijdelijk realiseren van een gronddepot Sint Anthonisweg 69, 5831AD Boxmeer
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning van Coothstraat 44, 5831HL Boxmeer

| Overige

 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – Sint Anthonisweg 55 Boxmeer

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van een berkenboom De Messemaker 21, 5431KT Cuijk

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het brandveilig gebruiken van het pand Gildekamp 8, 5431SP Cuijk

Escharen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het vervangen van een bestaande duikerbrug Nabij Bremweg 1, 5364NG Escharen (kadastraal N 38)

 

Gassel

| Overige

 • APV-ontheffing verleend voor het organiseren van meerdere avonden voor prinsen carnaval Dorpstraat 2, 5438AM Gassel

Grave

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het restaureren van de H. Elisabethkerk Hoofdwagt 1, 5361EW Grave

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van de 11e van de 11e (carnaval) op 10 en 11 november 2023 Markt ongenummerd, Grave

Groeningen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van twee ruimtes voor een bed and breakfast Voortweg 5, 5826AG Groeningen

Haps

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van de bestemming, is wonen (zonder bedrijf) toegestaan? Schuttersweg 2, 5443PR Haps

| Overige

 • Kennisgeving evenementenmelding categorie 1 voor het organiseren van Koningsdag optocht door Haps op 27-04-2024 Beerseweg 2, 5443BE Haps

 

 

Katwijk

| Overige

 • Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een terrein Lange Oijen 14, 5433NG Katwijk NB

 

Landhorst

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een loods De Quayweg 10, 5445NR Landhorst

 

Langenboom

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen en uitbreiden van een woonhuis Langenboomseweg 132, 5453JD Langenboom

 

Ledeacker

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het kappen van een 4- tal bomen Den Dries, Ledeacker
 • Omgevingsvergunning verleend voor het brandveilig gebruiken van BSO de Helden Ledeackersestraat 25, 5846AM Ledeacker

 

Linden

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van een woonhuis Steegstraat 22, 5439NL Linden

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een loods Krommedijk 28, 5451NL Mill

Afhandelingen

 • Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een loods met kantoorruimten Krommedijk 28c, 5451NL Mill
 • Omgevingsvergunning voor het realiseren van een bijgebouw Mergen 58 en 62, 5451TB Mill is vergunningvrij

 

Oeffelt

| Overige

 • Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, Oeffeltseweg naast nummer 2b’

 

Oploo

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een woonhuis met bijgebouw Watermolenstraat ongenummerd Oploo -kadastraal OLO00 M 832

 

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van zonnepanelen in de tuin Vredepeelweg 14, 5825HJ Overloon

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het houden van intocht Sinterklaas op 19-11-2023 14 Oktoberplein 1, 5825HJ Overloon

 

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het brandveilig gebruiken van het pand In het Spiek 7a, 5447PR Rijkevoort

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanbouwen van een ruimte op de eerste verdieping ten behoeve van warmtepomp Pleinstraat 14, 5447AD Rijkevoort

 

 

St. Agatha

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van aankondigingsborden voor carnaval van 28-10-2023 t/m 14-02-2024 Ingangswegen Sint Agatha

 

Sint Anthonis

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van 14 appartementen Remmensberg ongenummerd Sint Anthonis (kavel B1908, B3281, B3881)
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van 35 grondgebonden woningen Remmensberg ongenummerd in Sint Anthonis ( kavel B1657, B3830)

| Overige

 • standplaatsvergunning verleend voor mobiele verkoopwagen bij Oelbroeck op 25/11/2023 Breestraat 1D, 5845AX Sint Anthonis

 

Sint Hubert

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van het type luchtwasser Kievitsdwarsweg 6, 5454GP Sint Hubert

 

Stevensbeek

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van de Ackerfeesten 2023 op 17 en 18 november 2023 Radioweg 5, 5844AA Stevensbeek

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van zonnepanelen op het gastenverblijf Basilius van Bruggelaan 4, 5363VA Velp

 

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Pastoor Jansenstraat 2, 5821AZ Vierlingsbeek

 

Vortum-Mullem

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een woonhus Molenhof ongenummerd Vortum Mullem - kadastraal BXM00 U 867 (kavel 867)
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een woonhuis Molenhof ongenummerd Vortum Mullem - kadastraal BMR00 U 868 (kavel 868)

 

Wanroij

| Overige

 • Kennisgeving Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval, Molenstraat 4 en 6 Wanroij
 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – Lepelstraat 1, Wanroij