Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 21 november 2023 om 19:51

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

LAND VAN CUIJK | In de Maas Driehoek lees je wekelijks het nieuws van gemeente Land van Cuijk. Is de nieuwste editie van het Boxmeers- of Cuijks Weekblad nog niet bij jou bezorgd maar kun je niet wachten om het meest actuele gemeentenieuws te lezen? Klik dan snel op deze link. 

Collectieve zorgverzekering

Tot en met 31 december 2023 is het weer mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekering voor 2024. De gemeente biedt inwoners, met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, de mogelijkheid om mee te doen aan een collectieve zorgverzekering. Omdat de gemeente maandelijks meebetaalt, betaal jij uiteindelijk minder premie. Kijk voor meer informatie op www.gemeentelandvancuijk.nl/collectieve-zorgverzekering.

 

Zorgvergelijker

Het is heel verstandig om ieder jaar te controleren of jouw verzekering nog goed bij je past. Of dat het misschien goed is om over te stappen. Met de Zorgvergelijker vind je de zorgverzekering die het beste bij jouw situatie past. Zo voorkom je extra of onverwachte kosten. En je voorkomt dat je teveel premie betaalt. De zorgvergelijker geeft onafhankelijk advies en is gratis te gebruiken voor inwoners van de gemeente Land van Cuijk. De collectieve zorgverzekering van de gemeente wordt meegenomen in de vergelijking. 

Wat wordt jouw zorgverzekering?

 

Vanaf half november is de zorgvergelijker voor inwoners van Land van Cuijk beschikbaar. Alle informatie en de link staan dan op www.gemeentelandvancuijk.nl/collectieve-zorgverzekering.

 

Verkiezing Tweede Kamer 22 november 2023 – in kader plaatsen

Op woensdag 22 november 2023 is de verkiezing voor de Tweede Kamer. De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur.

Als je stemt, bepaal je mee wie de komende vier jaar lid wordt van de Tweede Kamer. Daarmee heb je invloed op de besluiten van de Tweede Kamer.

Jij gaat toch zeker ook je stem uitbrengen?

Wat heb ik nodig om te stemmen?

Je hebt je stempas en een identiteitsbewijs nodig om te stemmen. Je identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Waar kun je stemmen?

In iedere kern kun je gaan stemmen. In totaal zijn er in onze gemeente 64 stembureaus. De stembureaus bevinden zich op centrale locaties (oa in gemeenschapshuizen, wijkaccommodaties, sportaccomodaties, scholen, zorgcentra). Het volledige overzicht van alle stemlokalen vind je op onze website: www.gemeentelandvancuijk.nl/verkiezingen of op https://waarismijnstemlokaal.nl/

Daarnaast worden er ook twee mobiele stembureaus ingezet:

 • Woonzorgcentrum Sint Anna Veerstraat 49,  Boxmeer 09.00-12.00 uur
 • Zorgcentrum Symfonie Weijerstaete 1,  Boxmeer 14.00-16.00 uur
 • Zorgcentrum Op ’t Hoogveld Paulusstraat 1, Sint Anthonis 10.00-12.00 uur
 • Bronlaak, gebouw Helianthus Gemertseweg 36, Oploo 14.00 –16.00 uur

Je mag zelf kiezen of je je stem uitbrengt in een van de stemlokalen of een van de mobiele stembureaus. De stemmen van de mobiele stembureaus worden om 21.00 uur geteld in Sportcentrum ’t Hoogkoor, Koorstraat 1,  Boxmeer.

Stemmen voor blinden en slechtzienden

Op 22 november 2023 is het stembureau in Catharinahof, Koninginnedijk 252 in Grave ingericht voor blinden en slechtzienden. Bij dat stembureau kun je gebruik maken van een stemmal en een soundbox.

Stembureau Haps (Posthoorn) minder goed bereikbaar

Vanwege werkzaamheden in Haps is de Kerkstraat afgesloten en ligt de weg open. Hierdoor kun je de auto of fiets niet parkeren bij stembureau de Posthoorn (Kerkstraat 6) in Haps. Je kunt dit stembureau wel te voet bereiken. Je stem uitbrengen op het andere stembureau in Haps (De Stappert, Beerseweg 2) kan natuurlijk ook.

Wanneer worden de stemmen geteld?

Na het stemmen op woensdag 22 november 2023 tellen de leden van elk stembureau de in dat stembureau uitgebrachte stemmen op partijniveau. De volgende dag, donderdag 23 november 2023, komt het gemeentelijk stembureau (GSB) in Sportcentrum ’t Hoogkoor, Koorstraat 1, Boxmeer, bij elkaar voor het tellen van de stemmen op kandidaatsniveau.

De openbare zitting van het GSB in Boxmeer start op donderdag 23 november om 9.00 uur. Wanneer de uitslag bekend is, zetten we dit op de website www.gemeentelandvancuijk.nl.

Kijk voor meer informatie over de verkiezingen op www.gemeentelandvancuijk.nl/verkiezingen

 

Stook wijzer in Land van Cuijk

Weet wanneer het vuur beter uit kan blijven. Het stoken van een vuurtje kan gezellig zijn, maar het kan overlast geven voor je buren. En het is helaas ook schadelijk voor gezondheid en zorgt voor luchtvervuiling. Ga je hout stoken, bekijk

dan eerst de Stookwijzer. Zie QR code of ga naar website www.atlasleefomgeving.nl/stookwijzer schermafbeelding2023-11-21om195452-1.png

 

Vul jouw postcode in en zie hoe de wind en de luchtkwaliteit in jouw buurt op dit moment is. Plaatselijk kan de luchtvervuiling bij windstil weer hoog oplopen. Bij windstil of mistig weer kan het vuur beter uitblijven. Ook kun je de verwachting voor de komende 24 uur bekijken.Via de website kun je ook een melding doen als je overlast van houtstook ervaart.

Schone lucht is van levensbelang, voor iedereen.

 

Samen veilig de donkere dagen door

In de winter wordt  veel vaker ingebroken dan in andere periodes van het jaar. De donkere dagen van het jaar vormen namelijk een ideale situatie voor inbrekers. Met als een hoogtepunt de feestdagen zoals pakjesavond (Sinterklaas), de Kerstdagen (kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag) en oudejaarsavond.

Wees alert, vooral tijdens de feestdagen

Het is in de winter al vroeg donker buiten en daar houden inbrekers van. Omdat het donker is vallen inbrekers minder snel op. Hierdoor neemt de kans op autodiefstal, (auto)inbraak en straatroof toe. De feestdagen vormen een extra groot risico, omdat criminelen weten dat tijdens die dagen mensen graag samen zijn, uitgaan of zelfs op vakantie gaan. Dat betekent dat veel bedrijven gesloten zijn en er in veel woningen de gehele avond niemand thuis is.

Wat kun je zelf doen?

Zorg ervoor dat inbrekers geen kans krijgen:

 • Geef je woning een bewoonde indruk. Gebruik tijdschakelaars en bewegingssensoren.
 • Sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Ook als je alleen even boodschappen gaat doen of de hond uit gaat laten.
 • Laat sleutels nooit aan de binnenkant van de deur zitten.
 • Leg waardevolle spullen uit het zicht.
 • Start een buurtpreventiegroep in jouw buurt, bijvoorbeeld via Whatsapp.
 • Weekendje weg? Licht de buren in, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden.
 • Bel direct 112 bij verdachte situaties. De politie komt liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
 • Wacht niet totdat je zelf slachtoffer wordt, maar zorg preventief voor goed hang-en-sluitwerk. Kijk voor meer info op: https://www.politiekeurmerk.nl/

#Veiligheid doen we samen

 

Afvalkalender 2024

De afvalkalender voor 2024 is vanaf half december online beschikbaar. Op deze manier weet u altijd wat de juiste inzameldag van het afval is, ook als het is een keer anders is dan normaal. De afvalkalender voor 2024 wordt beschikbaar via de website en via DeAfvalApp. Deze kunt u downloaden via de Appstore en Google Play.

Komt de afvalkalender in de krant te staan?

Er zijn 20 verschillende routes door heel de gemeente. De routes zijn op postcode ingedeeld en door een kern of wijk lopen soms meerdere routes. Daarom kunnen we de afvalkalender niet op de gemeentepagina zetten.

Kijk voor de afvalkalender tot eind 2023 op www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalkalender

Wilt u de afvalkalender toch liever op papier?

Print dan de afvalkalender uit via onze website.

Kunt u niet printen? Of heeft u hulp nodig bij het digitaal opvragen van de afvalkalender?

 • Misschien kan iemand uit uw omgeving helpen.
 • U kunt ook terecht bij het Informatiepunt van de bibliotheek. De informatiespecialisten helpen u graag. Ook als u geen lid bent van de bibliotheek.
 • Lukt dat ook niet? Bel ons dan op telefoonnummer 0485-854000. Dan denken we met u mee voor een oplossing.

Informatieavond (ver)nieuwbouw De Nienekes

 

29 november, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)

 

Op woensdag 29 november organiseren wij een informatieavond over de nieuwbouw van basisschool De Nienekes. Belangstellenden zijn van harte welkom.

 

Integraal Kind Centrum (IKC)

Invitare, Spring Kinderopvang en de gemeente Land van Cuijk willen een Integraal Kind Centrum (IKC) bouwen. Dit gebouw komt op de plek waar nu basisschool 'De Nienekes' staat. Het plan is om de bestaande gebouwen te slopen. Daarna komt daar een nieuw gebouw. Hierin krijgen de basisschool, de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang een plek. Ook is er ruimte voor inclusief onderwijs. DAT architecten uit Tilburg is gestart met het ontwerp van het nieuwe gebouw.

 

Uitnodiging informatieavond

De informatieavond is op woensdag 29 november 2023. Plaats: Basisschool de Nienekes, Helwigstraat 1a, Cuijk. De deur is open vanaf 19.45 uur. De presentatie van DAT architecten start om 20.00 uur. DAT architecten zal het voorlopig ontwerp laten zien. Tijdens de informatieavond praten wij je bij over de stand van zaken. Uiteraard krijg je de kans om vragen te stellen.

 

Vragen?

Heb je vragen over de bouwplannen? Neem dan contact op met mevrouw Anneke Heermans, de projectleider. Je kunt haar bereiken via e-mail anneke.heermans@landvancuijk.nl of telefonisch op nummer 0485 – 854 000.

 

Informatiemarkt bouwplan Heihoek - West, Vierlingsbeek 

Woensdag 29 november. Sint Laurentiuskerk in Vierlingsbeek

 

Bovida Vastgoed wil in Vierlingsbeek zo’n 80 woningen bouwen. Die komen in het gebied Heihoek – West. Ben je nieuwsgierig naar de plannen? Kom dan naar de informatieavond op woensdag 29 november. Plaats: Sint Laurentiuskerk, Vierlingsbeek. De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur.

Verschillende doelgroepen
Het bouwplan bestaat uit zo’n 80 woningen. Er zullen tweekappers komen, ook voor starters. Daarnaast worden levensloopbestendige, vrijstaande en sociale huurwoningen gebouwd. Voor verschillende doelgroepen dus.

Informatieavond
Tijdens de informatieavond, die onderdeel is van de Omgevingsdialoog, presenteren we de plannen. Ook kun je vragen stellen. Wethouder Bouke de Bruin opent de avond met een welkomstwoordje. Daarna volgt een presentatie. Na de presentatie kun je op de ‘informatiemarkt’ in gesprek gaan. Dat kan met onder andere de projectontwikkelaar, de stedenbouwkundige/architect, mensen van ViVa/ Dorpsraad Vierlingsbeek en van de gemeente.

 

Inzage en eventuele schriftelijke reactie

Het concept-stedenbouwkundig plan ligt vanaf 30 november 2023 twee weken ter inzage. Je kunt het inzien bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Louis Jansenplein 1 te Cuijk. Het plan kun je ook digitaal raadplegen via www.landvancuijk.nl/vierlingsbeek/heihoek-west. Tot en met 14 november 2023 kun je schriftelijk reageren naar het college van burgemeester en wethouders van gemeente Land van Cuijk. Schrijf naar Postbus 7, 5360 AA Grave. Je kunt ook per e-mail je reactie indienen via gemeente@landvancuijk.nl o.v.v. “Reactie op concept stedenbouwkundig plan Heihoek-west”.

 

Meer informatie
De informatieavond wordt georganiseerd door de projectontwikkelaar, in samenspraak met Viva / Dorpsraad Vierlingsbeek, en is bedoeld om iedereen te informeren. Maar het kan natuurlijk dat je op 29 november niet kunt komen. Wil je toch meer weten over de plannen? Kijk dan op www.landvancuijkwoont.nl/heihoek-west of stuur een e-mail aan info@heihoek-west.nl. Via dit e-mail adres kun je je ook aanmelden voor de informatieavond.

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

 • Reserveren gehandicaptenparkeerplaats - Sint Jozefstraat te Boxmeer
 • Reserveren 2 parkeervakken voor elektrisch laden - Havikstraat te Mill
 • Reserveren 2 parkeervakken voor elektrisch laden - Snejerspad te Overloon
 • Reserveren gehandicaptenparkeerplaats - Pater van den Elzenstraat te Grave

 

| Basisregistratie persoonsgegevens

Vertrokken naar onbekende bestemming

 

Uit onderzoek van de afdeling Burgerzaken is gebleken dat onderstaand persoon niet meer woont op het adres waar hij of zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingevolge artikel 2.22 van de Wet BRP besloten de bijhouding van de persoonslijst van deze persoon op te schorten wegens vertrek uit Nederland. Dit betekent dat hij of zij daardoor formeel niet meer op dat adres staat ingeschreven.

 

Geslachtsnaam en voorletters

Geboorte-datum

Adres

Datum besluit

S.H. Kotiuk

20-05-1959

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC Overloon

13-11-2023

T.O. Kotiuk

08-08-1962

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC Overloon

13-11-2023

D.S. Kotiuk

28-08-1990

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC Overloon

13-11-2023

M.M. Diumina

07-03-1942

Stevensbeekseweg 14a, 5825 JC Overloon

13-11-2023

M. Fattuoh

18-08-1990

Oude Werf 48, 5431 BG Cuijk

13-11-2023

E.N. Varbanov

02-02-1980

Grotestraat 7a, 5431 DG  Cuijk

13-11-2023

Selam Gebretinsae Gebrezgabiher

16-10-2002

Stevensbeekseweg 14a, 5825 JC Overloon

13-11-2023

 

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken bij het college. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken en vangt aan één dag na de datum van deze publicatie.

 

Het ondertekende bezwaarschrift moet bevatten de naam en het adres van de indiener, de datum en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt. Ook moet de bezwaarmaker gemotiveerd aangeven waarom hij of zij het niet eens is met het besluit. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave.

 

 

| Overige

 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – Rijtjes 5, Oeffelt
 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – Maximiliaan de Manstraat 2, Velp
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van bomen ivm veiligheid CUI00 S 509
 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – kadastrale aanduiding: gemeente Cuijk, sectie K, nummer 3225
 • Verordening Recreatieplassen De Kuilen en Radioplassen Land van Cuijk 2023
 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van 15 driehoeksborden van 11-12-2023 t/m 24-12-2023 Land van Cuijk diverse dorpen

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het ver- en herbouwen van een bedrijfspand Transportcentrum 8, 5835CT Beugen
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van vlaggenmasten en reclame Transportcentrum 10, 5835CT Beugen

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel en vervangen en verbreden van bestaande dakkapel de Haagbeuk 22, 5831RR Boxmeer

Afhandelingen

 • omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een shelter ten behoeve van omvormer zonnepanelen Wim de Körverstraat 35, 5831AN Boxmeer
 • omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een ventilator met omkasting Wim de Körverstraat 35, 5831AN Boxmeer
 • Intrekken omgevingsvergunning aanleggen van een extra inrit/uitweg van den Berghstraat 11, 5831GP Boxmeer
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Rembrandt van Rijnstraat 27, 5831BA Boxmeer
 • Omgevingsvergunning verleend voor het uitbreiden van een woonhuis en het aanleggen van een inrit/uitweg van Sasse van Ysseltstraat 17, 5831HB Boxmeer

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Boxmeer, Floralaan 107a

 

 

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van pallet stellingen, overkapping voor materiaal en 2 containers Ewinkel 1, 5431ND Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het vervangen van de trappartij van de Ceuclumtoren Castellum 1, 5431EM Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van de woning, wijziging eerder verleende vergunning Grotestraat 6, 5431DK Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een vrijstaande woning Merletplein - hoek Grotestraat-Hapsebaan, CUI00 C 6122, kavel 504
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van de voorgevel Grotestraat 84, 5431DL Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het onderhouden en verduurzamen van het pand Galberg 6, 5431KZ Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van opslagruimte (milieuneutraal veranderen) Het Riet 15, 5431NL Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning aan Merletplein - Grotestraat ong. (kavel 506), kadastraal CUI 00 C6122
 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een woning (kavel 500) Grotestraat 134 Cuijk - kadastraal CUI00 C 3953
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een inrit Grotestraat 134, 5431DM Cuijk

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het kappen van een berkenboom De Messemaker 21, 5431KT Cuijk
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een hobbykamer op het platte dak van de woning Wijnruit 4, 5432DA Cuijk
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Maasstraat 11, 5431EB Cuijk
 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een nieuw kozijn Goudenrijderstede 49, 5431AA Cuijk
 • Omgevingsvergunning verleend voor het wijzigen van het gebruik t.b.v. een BSO Sportlaan 3, 5431AP Cuijk

| Overige

 • APV-vergunning verleend voor het verkopen van vuurwerk Gildenkamp 17, 5431SP Cuijk
 • Standplaatsvergunning verleend voor het verlengen van standplaatsvergunning Mobiel kantoor CZ voor 2024 Zwaanstraat, naast nr. 11, Cuijk, parkeerterrein
 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een bouwkraan van 07-12-2023 t/m 15-12-2023 tussen Maasveld 50 t/m 148, 5431EJ Cuijk

Escharen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een grondwal naast Cuykschesteeg nr. 3, 5364PH Escharen, kadastraal GVE00 C 2105

Gassel

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een grondwal Overlaat naast nr. 4 Gassel, kadastraal GVE M 321

Grave

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een kapsalon de Quaylaan 42, 5361KS Grave

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor verhuiswagen op 20/12/2023 St.Jorisstraat 1a, 5361HC Grave
 • Standplaatsvergunning verleend voor het verkopen van vis en visproducten Lunette ongenummerd, Grave
 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van objecten voor bouwterreininrichting 31-10-2023 t/m 1-05-2025 Prinsenstal 2 - 8, 5361GK Grave (nabij Maaskade)

Groeningen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen en restaureren van bestaand bijgebouw de Schans 3, 5826AJ Groeningen

Haps

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een woonhuis Beerseweg 12c Haps, kadastraal CUI00 L 4024
 • Reguliere omgevingsvergunning verleend - Straatkantseweg 30 en 32, Haps

| Overige

 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – Straatkantseweg 30 en 32, Haps
 • Standplaatsvergunning verleend voor verkoop van vis in Haps

 

Holthees

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren beekontwikkeling Sint Jansbeek, traject Koudenhoek Holthees Sint Jansbeek ter hoogte van Koudenhoek, Holthees (kadastraal VLB00 P 233)

 

Katwijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een inpandige botenstalling Keersluisweg 17, 5433NM Katwijk NB
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een tijdelijke unit Liefkeshoek 69, 5433KJ Katwijk NB
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van 34 stuks zonnepanelen in een veldopstelling Liefkeshoek 69, 5433KJ Katwijk NB

 

Landhorst

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het oprichten van een monovergister Landhorststraat 5, 5445NJ Landhorst
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het oprichten van een monovergister Klotweg 2A, 5445ND Landhorst

| Overige

 • Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Landhorst, Noordstraat 31

 

Langenboom

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning deels verleend voor het plaatsen van een hekwerk Zandvoortsestraat 1, 5453SL Langenboom
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Langenboomseweg 131, 5453JC Langenboom

 

Ledeacker

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

| Overige

 • Standplaatsvergunning verleend voor het aanvragen v/e standplaatsvergunning voor mobiele frietwagen op 11-02-2024 Stippent 2a, 5846 AC, Ledeacker
 • Besluit maatwerkvoorschriften – Nullen 12 Ledeacker

 

Linden

| Overige

 • Ligplaatsvergunning verleend voor een woonschip aan de Oostermeerweg 9, 5439NB Linden

 

Maashees

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het creëren v/e sportruimte voor ruiterfitheid in bestaand gebouw aan Monseigneur Geurtsstraat 78, 5823AG Maashees

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een woonunit bij bouwperceel Meidoornweg 19, 5451HG Mill
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van 2 seniorenwoningen Stationsstraat 38a en 38b Mill - kadastraal Mill G 2535
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning 't Kavelt ong. Mill kadastraal MIL00 R 1540
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verlengen van de termijn van het tijdelijk gronddepot in Mill 't Kavelt ongenummerd, Mill - kadastraal MIL00 R 1214

| Overige

 • Kennisgeving evenementenmelding categorie 2 voor het organiseren van een hobbymarkt op 10/12/2023 Havikstraat 1, 5451XG Mill
 • Kansspelvergunning verleend voor Kansspelvergunning Havikstraat 1, 5451XG Mill

 

 

Oploo

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit Watermolenstraat 6c Oploo, kadastraal OLO00 M 882

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Eerste Stichting 5, 5841DA Oploo

| Overige

 • Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning voor het vervangen van 5 omgevallen knotwilgen Watermolenstraat ongenummerd, Oploo, kadastraal OLO00 M 547
 • Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Deurneseweg 32, Oploo
 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – Holtmeulen 3A Oploo
 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van Pruuve op 18 november 2023 Watermolenstraat 2, 5841CT Oploo

 

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel Pasveldweg 13, 5825CD Overloon
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het nieuw bouwen van 65 woningen Heldersveld Overloon Helderseweg-Pasveldweg ong. Overloon kadastraal VLB00 U 563 en U 539

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van twee half vrijstaande woningen Pastoor van Boxtellaan 1 en 1a, 5825JK Overloon, kadastraal VLB I 1618
 • Omgevingsvergunning verleend voor het wijzigen van een kozijn aan de achtergevel Theobaldusweg 54, 5825BL Overloon
 • Omgevingsvergunning verleend voor het tijdelijk afwijken bestemmingsplan AZC voor opvang Oekraiense vluchtelingen Stevensbeekseweg 14a, 5825JC Overloon
 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een woning en het aanleggen van een inrit/uitweg Merseloseweg 10, 5825HB Overloon

| Overige

 • M.E.R.-beoordelingsbesluit boven de D-grens – Vredepeelweg 5-7 Overloon
 • Aanwezigheidsvergunning verleend voor het exploiteren van seksinrichting 'Het Landhuisje VOF' en een escortbedrijf Stevensbeekseweg 10, 5825JC Overloon

 

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van de woning Hoge Akker 16, 5447PN Rijkevoort

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het uitbreiden van een woonhuis Rijkevoortsedijk 3, 5447BD Rijkevoort

 

Sambeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning geweigerd voor het aanleggen van een in-uitrit Winston Churchillstraat 6, 5836BG Sambeek

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een kerstconcert door de harmonie op 25/12/2023 Pastoor van Berkelstraat 4a, 5836BJ Sambeek

 

St. Agatha

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het intern verbouwen voor geschikt maken tijdelijke bewoning 4 huishoudens Hantert 8, 5435XB Sint Agatha

 

Sint Anthonis

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verlengen van bestaande vergunning voor exploiteren van groepsaccommodatie Peelkant 72, 5845EJ Sint Anthonis
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een inrit/uitweg Bremheuvel 2, 5845BA Sint Anthonis
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het herindelen zorgcentrum Op het Hoogveld Paulusstraat 1, 5845DZ Sint Anthonis

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanleggen van een poel en een Meander in de Oploosche Molenbeek Sint Anthonis, kadastraal OLO00 M 41
 • Omgevingsvergunning verleend voor het gebruiken van een winkel voor 2 appartementen Lepelstraat 12, 5845BJ Sint Anthonis

| Overige

 • Standplaatsvergunning verleend voor een mobiele verkoopwagen op 03-02-2024 Breestraat 1D, 5845AX St. Anthonis
 • Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – Vlagberg 18, Sint-Anthonis
 • Standplaatsvergunning verleend voor het plaatsen van een frietkar meerdere data 2023/2024 Breestraat ongenummerd, Sint Anthonis (nabij Oelbroeck)

 

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning Soetendaal 3, 5821BL Vierlingsbeek
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van de garage Grotestraat 19, 5821AA Vierlingsbeek

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een loods en een beperkte milieutoets Hattertweg 8a 5821EB Vierlingsbeek
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een uitbreiding van een bestaand woonhuis Heihoekscheweg 62, 5821GJ Vierlingsbeek

 

Vianen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit 't Flieren 40, 5434LJ Vianen NB
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een pre-mantelzorgwoning 't Flieren 40, 5434LJ Vianen NB
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een in-/uitrit 't Flieren 40, 5434LJ Vianen NB
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van een alarminstallatie Louwerenberg 15, 5434ND Vianen NB

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen v/e dakkapel o/h achterdakvlak v/e gesplitste historische boerderij Franssenstraat 136a, 5434SK Vianen NB

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een 'pauzeplaats' bij woonhuis, voor wandelaars en fietsers. Oosteind 6, 5446PM Wanroij

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het vervangen van de veranda Millseweg 3, 5446BD Wanroij
 • Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een tijdelijke gasdome Broeksteen ongenummerd, Wanroij sectie K nr. 1135

| Overige

 • Alcoholwetvergunning Model A verleend voor Lepelstraat 1, 5446AG Wanroij