Cultureel Café

Gepubliceerd op 24 november 2023 om 09:50

Met de langere- en koude herfst-winteravonden weer in aantocht, zorgt Kunstkring Sint Anthonis weer voor een boeiend binnenprogramma. In het Cultureel Café, divers en met álles op het gebied van Kunst en Cultuur, komen  allerlei vormen van kunst en cultuur aan de orde. Niet alleen beeldende kunst, maar ook op bijvoorbeeld muzikaal gebied,  theater, cabaret, literair, poëzie, dans, fotografie, architectuur … en nog veel meer.

Hier ontmoeten kunstenaars, sprekers en gasten elkaar. Hier móet je als kunstenaar je verhaal een keer verteld hebben en hier mág je als kunstliefhebber niet ontbreken.

De muzikale omlijsting is bij de heren van de Chase-huisband weer in goede handen. Met samen een paar honderd jaar aan muzikale ervaring staan zij garant voor sfeervolle- en zoetgevooisde klanken.

 

Op 30 november maken we kennis met:

 

Willeke Cornelissen- van de Steeg

Willeke (1979) is kunsthistorica en werkte jarenlang voor het Jheronimus Bosch Art Center te ’s-Hertogenbosch. In dit internationale kennnis- en ervaringscentrum kan de bezoeker zich wanen in de wereld van Bosch. Zijn volledige oeuvre is, op ware grootte en in handgemaakte lijsten, in reproductie te bewonderen. Willeke neemt ons mee in:

willekecornelissen-vandesteeg-kopie-1.jpg

 

 

De wondere wereld van Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch (omstreeks 1450 – 1516) was een schilder met een bijzondere visie op de wereld. Hij maakte zich los van de bestaande traditie, schilderde met een moralistische boodschap en is nu, ruim 500 jaar later nog altijd onderwerp van gesprek. Aan de hand van een aantal van zijn werken zullen we samen kijken, verwonderen en te proberen te achterhalen wat Jheronimus ons probeerde te zeggen.

 

 

Cabarettrio “Barend”

Dit trio bestaat uit: Boaz Hagemans(17), Huub Driessen(18) en Jorn Aalders (19 en is ontstaan vanuit de theaterschool “TSP” in Gennep.  Alle drie hebben zij een passie om mensen aan het lachen te maken. Ook zijn hun studies theater gerelateerd. In 2021 hebben zij op een theaterkamp een tien minuten durende sketchshow in elkaar gezet. Zij vonden dit zó leuk dat ze besloten om het groter aan te pakken. Ca een jaar geleden zijn ze begonnen met het schrijven van scènes voor hun nieuwe avondvullende show. Tijdens de cultureel café avond brengen zij een korte impressie van wat zij zoal hebben gemaakt.

cabarettriobarend.jpg

 

Jasmin Leer, Oeffelt

 

Jasmin verwerkt een scala aan ‘moderne’ technieken in haar schilderijen, zoals acrylic pouring, alcoholic ink, mixed media artfluid art en epoxy hars gieten (resin art). Daarmee is haar werk te bestempelen als actuelehedendaagse kunstabstracte en vrije kunst.

Jasmin heeft zich lange tijd verdiept in fotografie en foto bewerking, maar is sinds 2015 weer volledig actief met schilderen.

jasminleer1.jpgjasminleer2-kopie.jpg jasminleer3-kopie.jpgjasminleerportret-kopie-2.jpg

 

 

Datum: 30 november 2023

Inloop: 19.30u

Aanvang: 20.00u

Locatie: Oelbroeck, Breestraat 1d, 5845 AX Sint Anthonis 

Entree: € 5,00