Ontdek passie en kunst op het Cultureel Café van Kunstkring Sint Anthonis

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 20:16

Een vertrouwde traditie in de herfst en wintermaanden. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met allerlei kunstvormen zoals schilder- beeldhouwkunst, keramiek, glas, raamobjecten, design, fotografie, muziek, zang, poëzie, verhalen, schrijven etc. Kunstenaars laten zien en horen of vertellen of dragen voor over hun werk en passie. Er is ook zeker veel aandacht voor jonge kunstenaars en beginnend artiesten.

De muzikale omlijsting is bij de heren van de Chase-huisband weer in goede handen. Met samen een paar honderd jaar aan muzikale ervaring staan zij garant voor een sfeervolle muzikale omlijsting van de avond.

 

U makt kennis met:

 

Surrealistische Schilder Kunstenaar Jo Willems uit Mill

jowillemsregenvanger-1.jpg jowillems.jpg

Al ruim 25 jaar werkt kunstschilder, Jo Willems, met olieverf. De kleuren mengt hij de laatste jaren zelf uit de drie primaire. Door het heldere kleurgebruik en het spelen met perspectief ontstaat er veel diepte in zijn werken. Hij schildert zijn dromen, fantasieën en gevoelens. Door zijn positieve levenshouding ontstaan er geen zwaarbeladen scènes, maar beelden die een positief effect en iets herkenbaars hebben. Enkele terugkerende symbolen zijn de roos (liefde) en bollen (levenscyclus).

 

Iconen, Liesbeth Smulders, Sint Anthonis

liesbethsmulders-2.jpg

Liesbeth is al meer dan twintig jaar intensief met iconen bezig. Als iconenschilder heeft ze zich gespecialiseerd in de traditionele manier van schilderen en zich verdiept in de symboliek, geschiedenis en achtergronden.
Liesbeth heeft een atelier in het Klooster Sint Agatha en geeft regelmatig cursussen icoonschilderen.

 

Zangeres Jo Thijssen, Deurne

jothijssen6-1.jpg

22 jaar jong, talentvol,  vol passie en enthousiast.

Naast haar opleiding maatschappelijke zorg treedt zij graag zoveel mogelijk op en brengt Nederlands- en Engelstalige liederen ten gehore.

 

 

Cultureel Café vindt plaats op:

Datum 29 Februari 2024

Locatie MFA Oelbroeck

Inloop 19.30u

Aanvang 20.00u

Entree: € 5,00