Landelijke Opschoondag 2024: Doe je mee?!

Gepubliceerd op 21 februari 2024 om 20:16

Zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Want Nederland zwerfafvalvrij, dat doen we samen! Daarom slaan we ook in de gemeente Land van Cuijk de handen ineen en zetten ons in tegen zwerfafval.

Wie kan er meedoen?

Je kunt alleen, met familie of bekenden of met een vereniging meedoen.

Voor verenigingen is er een kleine financiele vergoeding. Te gebruiken voor bijvoorbeeld een broodje tijdens het werk.

 

 

Scholen ook aan de slag

Ook voor de scholen organiseren we opschoondagen. Zij kunnen in de week na de Opschoondag, op maandag 25 maart tot en met donderdag 28 maart, met de klas of de hele school meedoen.

 

Materialen

Wanneer je deelneemt aan een van de opschoondagen dan krijg je van ons alle benodigde materialen: veiligheidshesjes, knijpers, handschoenen en afvalzakken. Je bepaalt zelf waar je gaat opschonen. Wij komen de materialen en het ingezamelde afval na afloop ook weer bij je ophalen.

 

Meld je tijdig aan

Steek jij ook de handen uit de mouwen? Meld je dan uiterlijk 13 maart 2024 aan met het aanmeldformulier op www.gemeentelandvancuijk.nl/lod. Dan kunnen wij tijdig de materialen regelen.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met gemeente Land van Cuijk via afval@landvancuijk.nl  onder vermelding van Landelijke Opschoondag.

Of bel naar (0485) 85 4000.