Lancering MaasheggenKids op NK Maasheggenvlechten

Gepubliceerd op 22 februari 2024 om 16:56

Tijdens dat NK Maasheggenvlechten op zondag 10 maart in Oeffelt wordt MaasheggenKids feestelijk gelanceerd met een leuke MaasheggenKids ontdekkingstocht en tal van kinderactiviteiten.

MaasheggenKids.nl is dé plek waar alle activiteiten voor kinderen in de Maasheggen overzichtelijk samenkomen. Want in de bijzondere Maasheggen is van alles te ontdekken en beleven! Meer informatie: www.MaasheggenKids.nl

 

MaasheggenKids activiteiten

Op het NK Maasheggenvlechten ontdek je heel veel leuke activiteiten door de MaasheggenKids ontdekkingtocht te volgen. Deze leidt je langs organisaties met hun unieke aanbod; van een beverexcursie en wilgentenen vlechten, tot een workshop macrofotografie met je mobiel, alpaca’s en lammetjes en nog veel meer. Haal je ontdekkingstocht af bij de infotent van MaasheggenKids en kraak de kluis. Daarin zit iets leuks voor jou!

 

NK Maasheggenvlechten

Al deze kinderactiviteiten vinden plaats tijdens het 18e Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten. Meer dan vijftig teams van vlechters gaan de uitdaging aan om levende heggen om te vormen tot mooie, functionele en duurzame kunstwerken in traditionele Maasheggenstijl. Het belooft een dag vol traditie, creativiteit en avontuur te worden voor het hele gezin. Het NK Maasheggenvlechten vindt plaats op zondag 10 maart 2024 van 11.00 tot 16.00 uur op Portaal De Vilt aan de Beugenseweg in Oeffelt.

 

Oudste van Nederland

De Maasheggen vormen het oudste cultuurlandschap van Nederland. De heggen, weides, drinkpoelen en oude knotbomen zijn prachtig om te zien en bieden plaats aan een bijzondere variatie van planten- en diersoorten. De heggen zijn nog steeds functioneel: ze houden vee binnen en roofdieren buiten. Er is geen gebied in Europa waar natuur, landschap, economie en cultuur zo zichtbaar en langdurig met elkaar verweven zijn. Niet voor niets heeft De Maasheggen, als enige gebied in Nederland, de status van UNESCO Man & Biosphere.

 

Organisatie

MaasheggenKids is een initiatief van Maasheggen UNESCO om jongeren te laten ontdekken wat De Maasheggen zo bijzonder maakt. Dit wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Regio Deal Noordoost Brabant. MaasheggenKids is een samenwerking met onder andere IVN, Stichting Landschapsbeheer Boxmeer, Staatsbosbeheer, Waterschap Aa en Maas, Brabants Landschap en Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.