Open Atelier Route van Kunstkring Sint Anthonis

Gepubliceerd op 13 april 2024 om 09:05

Open Atelier Route van Kunstkring Sint Anthonis met twee zondagen Kunst in Sint Anhonis en omgeving!

Het is weer zover: de alom geprezen Open Atelier Route komt er aan.

Jaarlijks in April maken kunstenaars en gastexposanten zich op om hun kunstwerken in eigen atelier te laten zien en toe te lichten.

Dit jaar is een bijzonder jaar, namelijk het 25 jarig jubileum jaar. De open Atelier route  met een zilveren randje en een diepzinnig thema: de rode draad…

De atelierroute vindt plaats op zondag 21 en zondag 28 april en wel vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur.

In de week na 21 April worden in de kloostertuin -grenzend aan de Brink- rode draden in een boom gehangen. Heel prominent prijkt hier een bijzonder kunstwerk: de Stoel – voorzien van het nieuwe logo- van de inmiddels landelijk befaamde kunstsmid Juul Baltussen uit Westerbeek. Elke kunstenaar zal hier een kunstwerk ophangen of plaatsen. Deze zijn de bezichtigen op 28 April.

De 17 deelnemende leden kunstenaars en hun 13 gast- exposanten zijn hard aan het werk om hun laatste kunstwerken gereed te maken en voor een gastvrije ontvangst.  Op 14 locaties  verspreid over de voormalige gemeente Sint Anthonis zal er werk te zien zijn van 23 kunstenaars. Natuurlijk kan men een kijkje nemen op de werkplek of in het atelier. De kunstenaars zijn uiteraard aanwezig om belangstellenden te woord te staan.

Start- en  centraalpunt is  MFC Oelbroeck, het ontmoetingscentrum van Sint Anthonis aan de Breestraat 1d.                                              

Hier ziet u een kunstwerk van alle deelnemers. Aangeraden wordt om hier te starten, eventueel een selectie te maken of een route uit te stippelen. Plattegronden zijn beschikbaar (à €2,50) en eventueel kan advies worden gegeven  voor een route. Bijzonder is dat elke deelnemende kunstenaar een werk beschikbaar stelt voor een loterij (à €2,00).  Deze worden gedeponeerd bij het kunstwerk naar eigen keuze.  Op zondag 28 april om 17.00 uur vindt de trekking plaats en zullen alle kunstwerken worden verloot.                                                        Bij aankoop van 5 loten is de plattegrond gratis.Voor meer informatie:

www.kunstkring.com en https://www.facebook.com/KunstkringSintAnthonis