politie zoekt getuigen Overvallen op Café in Vierlingsbeek

Gepubliceerd op 27 juni 2024 om 20:03

Deze foto is vrij gegeven aan Overloon Nieuws van de overvaller cafetaria/café in Vierlingsbeek

Op 2 juli hield de politie een 20-jarige verdachte uit Vierlingsbeek aan voor de overval op de cafetaria op 27 juni. Instagrampaginahttps://www.instagram.com/politie_landvancuijk/

 

Beelden
Is jou rond de tijd van de overval iets of iemand opgevallen in de Spoorstraat of in de omgeving daarvan? Woon je in de buurt of heb je er een bedrijf met bewakingscamera’s waar de verdachte misschien op te zien is? Heb je een dashcam in de auto en reed je rond die tijd daar in de buurt? Bekijk de beelden dan eens goed en meld het meteen als er iets op te zien dat ons kan helpen. Laat ook zeker weten als je andere informatie of vermoedens over de dader hebt. Vul het tipformulier in of bel de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Gegarandeerd anoniem tippen doe je op de M-lijn: 0800-7000. 

Vierlingsbeek -  is een cafetaria/café aan de Kloosterstraat in Vierlingsbeek overvallen. De verdachte is te voet gevlucht en de politie is op dit moment druk bezig met het onderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen en eventuele camerabeelden die kunnen helpen bij het opsporen van de dader. Volgens het signalement gaat het om een blanke man, ongeveer 1,75 meter lang, rond de 20 jaar oud en met een slank postuur. Hij droeg een blauwe jas/hoodie met een wit logo, een donkere joggingbroek met een witte streep en zwarte sneakers. Op een bepaald moment heeft hij ook nog een grijze bivakmuts gedragen.

 

De politie benadrukt met klem dat de verdachte zelf niet benaderd moet worden. Mocht u iets gezien hebben of over camerabeelden beschikken, neemt u dan direct contact op met de politie door 112 te bellen. Elk tipje kan belangrijk zijn om deze dader op te sporen en een volgende overval te voorkomen.

 

De politie doet er alles aan om de dader zo snel mogelijk te arresteren in Vierlingsbeek. Zij roepen iedereen op waakzaam te zijn en verdachte situaties direct te melden. Samen kunnen we de veiligheid in onze gemeenschap beschermen

Overval op cafetaria in Vierlingsbeek: voortaan alleen nog maar betalen met pinpas

Natuurlijk schrik je als er ineens een man met een mes voor je staat en geld eist. Maar in Vierlingsbeek gebeurde donderdagavond daarna alles volgens het boekje, zegt Maarten Hermans, eigenaar van Herberg Thijssen en het bijbehorende cafetaria waar de overval plaatsvond. Klanten kunnen per direct niet meer met contact geld betalen.

Redactie 28-06-24, 11:27 

Rond half zeven kwam een man de zaak in. ,,In gebrekkig Engels riep hij: geld, geld geld”, zegt Hermans die op dat moment in het café en op het terras bezig was. Het personeelslid in het cafetaria deed volgens hem daarna alles goed. ,,Een paar jaar geleden hebben we hier iedereen trainingen over gegeven: wat moet je doen bij een overval. Ze heeft alles goed gedaan. Ze is rustig gebleven, heeft de kassala opengemaakt en geld meegegeven. Nou ja, eigenlijk heeft hij het geld eruit gegrist en ging hij ervandoor.” Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/overval-op-cafetaria-in-vierlingsbeek-voortaan-alleen-nog-maar-betalen-met-pinpas~aa27fc02/