Home » regionieuws » Dit is het nieuws op donderdag 29 maart

Dit is het nieuws op donderdag 29 maart

Gepubliceerd op 29 maart 2018 om 19:05

ijdens nieuwe gesprekken tussen Noord- en Zuid-Korea wordt nadere invulling gegeven aan geplande overleggen in april. Zo worden er data en onderwerpen afgestemd. De gesprekken in april moeten de relaties tussen de twee landen, die formeel in oorlog zijn met elkaar, verbeteren. Het overleg komt daags na het bezoek van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aan de Chinese president Xi. China sprak van goede gesprekken met Noord-Korea. Ook de Amerikaanse president reageerde positief op de ontmoeting.

Onderwijsbonden voeren voor het eerst actie voor een betere cao in het voortgezet onderwijs. Leerkrachten demonstreren tussen 9.00 en 10.00 uur bij de start van het jaarlijkse congres van werkgeversorganisatie VO-raad in Nieuwegein. Leraren op middelbare scholen eisen, net als hun collega's in het basisonderwijs, meer salaris en minder werkdruk. 

De officiële uitslag van het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel de 'aftapwet' genoemd, wordt bekendgemaakt. Naar aanleiding van de officiële uitslag zal het kabinet bespreken hoe het moet omgaan met de uitkomst. De voorlopige uitslag maakte duidelijk dat 49,5 procent van de kiezers tegen de wet heeft gestemd. 46,5 procent stemde voor en 4 procent stemde blanco.

De initiatiefnemers van het referendum willen een aanpassing van de aftapwet.

Het jaarlijkse muzikale spektakel rond de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus speelt zich dit jaar af in Amsterdam Zuidoost. Het thema van de achtste editie van het religieuze televisieprogramma is 'Ik zie jou'. Musicalacteur Tommie Christiaan speelt dit jaar de rol van Jezus, zangeres Glennis Grace is Maria. Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower kruipen in de huid van de discipelen Judas en Petrus. Bert van Leeuwen doet verslag van de processie in de Bijlmer. The Passion is vanavond live te zien om 20.35 uur op NPO1.
 
Dit gebeurde er vannacht 

De met zenuwgas vergiftigde Russische ex-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter kwamen waarschijnlijk thuis in aanraking met de dodelijke stof. De hoogste concentratie gif is volgens de politie gevonden bij de deur van het huis van Skripal in het Engelse Salisbury. Het onderzoek richt zich nu vooral op de locatie in en rond het huis.

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen maken de overstap van RTL naar Talpa. De drie mannen verlaten de zender komende zomer voor een avontuur bij het bedrijf van John de Mol. Voetbal Inside zal vanaf komend seizoen naar verwachting met dezelfde inhoud op dezelfde dagen en tijdstippen te zien zijn bij Veronica, maar dan hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam. De overname van het trio is voor De Mol de volgende grote slag nadat niet veel eerder bekend werd dat de mediamagnaat persbureau ANPheeft overgenomen.

David Shulkin is niet langer de minister van Veteranenzaken in de regering van de Amerikaanse president Donald Trump. Trump heeft Shulkin ontslagen en wil hem vervangen door Ronny Jackson, zijn persoonlijke arts in het Witte Huis. Shulkin kwam negatief in het nieuws omdat hij tijdens trips naar Londen en Denemarken kaartjes accepteerde voor het tennistoernooi Wimbledon. Ook zou hij zijn medewerkers hebben laten liegen zodat zijn vrouw kon reizen op kosten van de regering. Het vertrek van Shulkin is de zoveelste wijziging in de regering van Trump.  

Bedrijven in de pluimveevleesketen leven de regels voor dierenwelzijn en voedselveiligheid niet goed na. Nog te vaak hebben de dieren onvoldoende voer en drinkwater en doordat er in de stallen te weinig droog strooisel ligt, hebben ze sneller last van pijnlijke zweren aan de poten. Eenmaal in het slachthuis is het risico groot dat het pluimvee niet goed wordt verdoofd voor het wordt geslacht. Dat meldt de NVWA, die ook signaleert dat pluimveehouders zich niet houden aan alle regels voor het gebruik van antibiotica.

Dit schrijven andere media vandaag 

Supermarkten hebben jarenlang Nederlandse kwarteleitjes verkocht, terwijl dit wettelijk verboden is. Na onderzoek stelt de Volkskrant dat winkelketen Marqt nog steeds eitjes van een kwartelboer uit de regio Utrecht in de schappen heeft liggen. Ook Jumbo verkocht lange tijd eieren van een Puttense kwartelhouder die door de autoriteiten werd gedoogd. Commerciële kwartelhouderijen zijn in Nederland niet toegestaan maar vrijwel niemand is op de hoogte van dit verbod. 

De examens op middelbare scholen moeten moderner. De huidige wijze van toetsen is te veel gericht op kennis en te weinig op andere vaardigheden, zoals samenwerken en kritisch denken. Dat zegt Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, in het AD. De raad heeft concrete voorstellen om het examen te vernieuwen. Leerlingen moeten op meerdere momenten van het jaar vakken kunnen afronden, zodat ze meer tijd krijgen voor verdieping. 

Dit gebeurde op deze dag in 1965

Vermomd met pruik en dikke bril gaat prinses Beatrix een avond mee met majoor Alida Bosshardt de Amsterdamse binnenstad in. Majoor Bosshardt is het gezicht van het Leger des Heils en op de Amsterdamse Wallen voert ze haar welzijnswerk uit. Beatrix is onder de indruk geraakt van het werk van Bosshardt en samen spreken ze met enkele prostituees. Het geheime bezoek wordt onthuld door een fotograaf die de prinses herkent en een foto maakt. 

Het weer

De zon laat zich vandaag weer een beetje zien en het gaat niet meer de hele dag regenen. Met hier en daar een bui wordt het 9 graden

En dan nog dit

Er worden steeds meer waarnemingen gedaan van wolven in Nederland.Enkele jaren terug ging het er om één per week. "Maar we zitten nu met enige tientallen meldingen per week", stelt Maurice La Haye van Wolven in Nederland in de Dit wordt het nieuws-podcast van NU.nl. Het zijn vooral jonge wolven die rondzwerven in Nederland. Heel erg onder de indruk zijn ze niet van ons land want zodra ze merken dat het hier druk is, weten ze niet hoe snel ze weer terug moeten gaan naar Duitsland. 

Overvaller bedreigt buschauffeur met mes
Een buschauffeur is woensdagavond in Maastricht door een man met een mes bedreigd.

Grote drukte op wegen verwacht door Pasen

Wie donderdagmiddag de weg opgaat, kan grote drukte te verwachten. Omdat veel mensen een lang weekend vrij hebben en ero...

> Lees verder

Dode man in Ertveldplas is Marcin Naus (32) uit Polen, politie gaat uit van misdrijf

De man die eerder deze week dood werd gevonden in de Ertveldplas in Den Bosch, is door geweld om het leven gekomen. Hier gaat de politie van uit. Ze heeft ook de identiteit bekendgemaakt: het gaat om de 32-jarige Marcin Naus uit Polen. Hij moet al langere tijd in het water hebben gelegen. Lees verder »

indelijk rijdt er een trein tussen Breda en Antwerpen en wij maakten een proefrit

Tien jaar hebben we er op moeten wachten, maar het moment is daar: een treinverbinding tussen Breda en Antwerpen. Binnen een half uur sta je in het bourgondische Antwerpen en geniet je van de Belgische speciaalbiertjes en dikke frieten met zure mayonaise. Vanaf 9 april kan iedereen echt instappen, maar Omroep Brabant mocht donderdag alvast mee met een testrit. Lees verder »

Ouders van ontvoerde baby Hannah drie maanden langer vast

De ouders die in februari hun uit huis geplaatste baby Hannah vanuit Eersel naar Duitsland meenamen, blijven zeker drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch donderdag bepaald. Lees verder »

38 jaar bij PSV en hij gaat nog door: 'Elk jaar is anders, uitdaging is er altijd'

Een rasechte PSV'er, al 38 jaar in dienst van de club. Mart van den Heuvel heeft het nog niet gezien bij PSV. Hij is inmiddels tien jaar teammanager en dat bevalt hem goed. Vooral Zuid-Amerikaanse spelers zijn lovend over Van den Heuvel: "Je moet ze het gevoel geven dat ze welkom zijn." Lees verder »

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Nieuws.nl >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Blik op Nieuws >

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.