Home » regionieuws » Maasziekenhuis Pantein maakt terrein rookvrij

Maasziekenhuis Pantein maakt terrein rookvrij

Gepubliceerd op 28 maart 2018 om 18:23

Publicatiedatum: 26 maart 2018

Vanaf 5 april is roken niet meer toegestaan op het terrein van het Maasziekenhuis. Iedereen die het ziekenhuisterrein betreedt, zal geattendeerd worden op het rookvrije terrein.

 

De ernstige gevolgen van roken
Bestuursvoorzitter Pauline Terwijn: ‘ik ben blij dat we deze belangrijke stap zetten en dat dit zo positief wordt ondersteund door de Cliëntenraad van het Maasziekenhuis en de ondernemingsraad. Dagelijks zien wij in ons ziekenhuis de ernstige gevolgen van het roken en de impact die dit heeft op patiënten en hun dierbaren. Wij willen de drempel voor roken daarom hoger leggen. Als ziekenhuis zetten we ons in voor het welzijn en de gezondheid van mensen. Roken past daar niet bij, het zorgt voor veel schade in het lichaam en vergroot sterk de kans op kanker. Daarom maken we nu ook het ziekenhuisterrein rookvrij. Dat is belangrijk voor rokers, maar ook voor de niet-rokers. Ook niet-rokers ondervinden dagelijks de nadelige gevolgen van het meeroken.’

 

Een rookvoorziening
Iedereen die vanaf 5 april het ziekenhuisterrein bezoekt, wordt bij de slagbomen direct op het rookvrije terrein geattendeerd. Ook op andere plekken komen in de bestrating aanduidingen. Terwijn: ‘Het besluit voor een rookvrij ziekenhuis geldt voor iedereen: medewerkers, patiënten, bezoekers en leveranciers. Dat betekent dat roken nergens meer op het ziekenhuisterrein is toegestaan. Een uitzondering geldt voor de aangewezen rookvoorziening ter hoogte van de parkeergarage. Ik hoop dat deze plek zeer weinig gebruikt wordt. Ik verwacht dat roken over enkele jaren passé is en dat deze voorziening dan ook verdwijnt’.

 

Hulp is mogelijk
‘Patiënten die naar het ziekenhuis komen, krijgen altijd een behandeling op maat.Lees meer »


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.