Home » regionieuws » nieuws van maandag 9 april

nieuws van maandag 9 april

Gepubliceerd op 9 april 2018 om 18:42

Vechtpartij bij Droomvlucht loopt uit de hand, verdachten brengen nacht in de cel door

In de Efteling is zondagmiddag een grote vechtpartij geweest. Omdat niet direct duidelijk was, wie welke rol had gespeeld, hield de politie zeven mensen aan. Ze worden verdacht van mishandeling, bedreiging en belediging. Er vielen een aantal lichtgewonden. De verdachten moesten de nacht in de cel doorbrengen.Lees verder »

Keurig geparkeerd en toch weggesleept, stratenmakers kunnen niet vooruit met hun werk

Keurig volgens de regels geparkeerd en toch weggesleept. Dat overkwam maandagochtend een automobilist die zijn wagen in de Eindhovense wijk Vaartbroek had neergezet. Het voertuig bleek midden in een herinrichtingsproject te staan.Lees verder »

PSV verloor deze eeuw nog geen kampioenswedstrijd: Ajax kan de borst natmaken

PSV kan aankomende zondag kampioen worden tegen aartsrivaal en directe concurrent Ajax. Afgaande op de kampioenswedstrijden die de Eindhovense club deze eeuw speelde, is de kans klein dat het mis gaat. PSV presteert bijna altijd naar behoren in een kampioenswedstrijd. Lees verder »

Dit jaar al tientallen klassen en honderden leerlingen naar huis gestuurd bij ziekte leerkracht

UDEN/OSS - De eerste drie maanden dit jaar zijn in basisonderwijs in deze regio al 32 klassen naar huis gestuurd, omdat er geen vervanger was voor een zieke leerkracht. Wekelijks is dat, omgerekend, 2,5 klas. Zo'n 800 kinderen zijn daardoor verstoken gebleven van onderwijs.Lees verder »

Mannen stelen 1.000 euro uit offerblok kerk, politie zet beelden online

GRAVE - De politie heeft beelden online gezet van twee mannen die ervan worden verdacht ongeveer 1.000 euro te hebben gestolen uit de St. Elisabethkerk in Grave. De mannen werden door beveiligingscamera's gezien terwijl ze rondhingen bij de offerblokken. Vervolgens bleek daar geld verdwenen te zijn.Lees verder »

ortuna boos na blunder KNVB: ‘Deze beslissing is een schandaal’
Fortuna Sittard is boos vanwege het besluit van de KNVB om de wedstrijd Jong Ajax-NEC te laten overspelen.
Belgische renner Goolaerts (22) overlijdt na hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix
De Belgische wielrenner Michael Goolaerts is in het ziekenhuis overleden nadat hij een hartstilstand had gekregen tijden...

> Lees verder

Vier minderjarige jongens horen maandag van de rechter in Arnhem wat voor straf ze krijgen in de zaak die draait om de mishandeling van een homostel in Arnhem in april van vorig jaar. Als gevolg van de mishandeling raakte een van de twee mannen zwaargewond. Hij werd geslagen met een betonschaar, waardoor hij enkele tanden kwijtraakte. De zaak trok landelijk veel aandacht omdat de aanval zou zijn gericht op de seksuele geaardheid van de slachtoffers, maar volgens de officier van justitie zijn er onvoldoende aanwijzingen voor discriminatie als motief voor de daad. 

Tegen de vier jongens zijn werkstraffen tot 180 uur geëist. 

De rechtszaak tegen crimineel Willem Holleeder gaat maandag weer verder. Peter R. de Vries zal tijdens de zitting op maandag getuigen over Holleeder. De rechtbank zal Peter R. de Vries bevragen over de persoon Holleeder, maar ook over zijn persoonlijke relatie met hem. Zo zou Holleeder de misdaadverslaggever in het verleden namelijk hebben bedreigd met de dood. 

We praten je in deze video in vijf minuten bij over de rechtszaak van vandaag. 

Verschillende landen, waaronder Nederland, hebben gevraagd om een speciale zitting van de VN-Veiligheidsraad. Deze zitting vindt naar verwachting maandagavond plaats. De bijeenkomst volgt op de aanval op de Syrische stad Douma. Volgens verschillende landen zijn er namelijk bewijzen dat de Syrische regering van Assad achter de aanval zit en dat bij de aanval chemische wapens zijn gebruikt. 

Bij de luchtaanval op Douma kwamen afgelopen weekend tientallen mensen om het leven. 

De rechtbank van Lelystad behandelt maandagochtend een kort geding waarin een man aan de rechter vraagt om presentator Gordon een contactverbod op te leggen. Volgens de man deed Gordon in berichten op sociale media voorkomen dat de twee een relatie hadden, terwijl dat in zijn ogen niet zo was. De man eiste hierop dat deze berichten van sociale media verwijderd zouden worden, wat inmiddels ook is gebeurd. De man stelt echter ook dat hij gestalkt wordt door Gordon. Middels het kort geding wil hij hier een einde aan maken. Gordon ontkent dat hij de man stalkt. 

Dit gebeurde er vannacht

De zittende Hongaarse premier Victor Orban is vrijwel zeker de winnaar van de parlementsverkiezingen. Met bijna alle stemmen geteld krijgt zijn partij, Fidesz, 49,5 procent van de stemmen. De oppositieleiders trokken niet lang nadat de uitslag bekend werd hun conclusie en stapten op

Christian Sewing is met onmiddellijke ingang de nieuwe CEO van Deutsche Bank. Hij volgt John Cryan op, zo heeft de bank zondagavond bekendgemaakt. De machtswissel is niet onverwacht. Cryans positie stond al enige tijd onder druk door zwakke prestaties van de grootste bank van Duitsland.

Kiki Bertens heeft zondag in het Amerikaanse Charleston voor de vijfde keer in haar loopbaan een WTA-toernooi gewonnen. De Nederlandse was in de finale veel te sterk voor Julia Görges. De partij duurde in totaal slechts 58 minuten: 6-2 en 6-1

De Belgische renner Michael Goolaerts is overleden nadat hij zondag een hartstilstand kreeg tijdens Parijs-Roubaix. Dat heeft zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan laten weten op Twitter. De 23-jarige Goolaerts ging op ongeveer 150 kilometer voor de finish naar de grond en bleef daar roerloos liggen. De renner werd gereanimeerd en per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Lille.

Volgens de Syrische staatstelevisie is maandagochtend de luchtmachtbasis van Homs onder vuur genomen. Er zouden doden en gewonden zijn gevallen bij de aanval. Syrische media vermoeden dat de VS achter de aanval zit als vergeldingsactie voor de gifaanval in Douma, mogelijk uitgevoerd door het Syrische leger. Het Pentagon ontkent de luchtaanval

Dit schrijven andere media vandaag

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft afgelopen woensdag een brief gestuurd aan 165 Nederlandse bedrijven die meegaan met Rutte op handelsmissie naar China. In de brief staat de waarschuwing om alleen 'lege' laptops en telefoons zonder gevoelige gegevens mee te nemen, schrijft de Volkskrant. De apparatuur zou op afstand kunnen worden 'leeggetrokken' en de gegevens zullen door derden worden gelezen. Volgens ingewijden geldt de veiligheidsinstructie inmiddels ook voor Rusland, Iran en mogelijk Turkije. 

De Nederlandse Vereniging van Ontwikkelaars en Bouwondernemingen vreest voor een nieuwe bouwcrisis, schrijft het AD. Nu de economische crisis voorbij is en iedereen weer wil bouwen is er een tekort aan personeel en materiaal. Bouwprojecten door het hele land dreigen stil te vallen door de stijgende personeels- en materiaalkosten die hier uit voortvloeien. De branchevereniging stelt dat een reeks faillissementen van bouwbedrijven dreigt.

Meubelfabrikant Steinhoff, statuair in Amsterdam gevestigd, heeft jarenlang constructies gebruikt die de werkelijke eigenaar van zijn Britse vastgoed verhulden. De vennootschap waarin de panden zijn ondergebracht op de Bahama’s, verwisselde een paar jaar geleden in acht dagen tijd drie keer van eigenaar. Dat blijkt uit onderzoek van het Financiele Dagblad (€) in de Panama Papers.

 

En dan nog dit

"Nederlands eten drie keer meer suiker dan ze zelf denken", stelt het Diabetes Fonds na onderzoek. Ongeveer 95 procent schat de eigen suikerinname aanzienlijk te laag in. Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds vindt het "alarmerend". Het fonds komt maandag met een Suiker Terugroepactie:  mensen kunnen op Facebook producten aanmelden waar te veel suiker in zit.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.