Home » regionieuws » nieuws van dinsdag 10 april

nieuws van dinsdag 10 april

Gepubliceerd op 10 april 2018 om 19:12

FIOD pakt twee mannen op die koffer met 825.000 euro in kluis hadden liggen

De FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) heeft vorige week donderdag 5 april een 56-jarige man uit Roosendaal en een 38-jarige man uit Sint Willebrord opgepakt. Zij worden verdacht van het witwassen van 825.000 euro. Lees verder »

Schrik zit er nog goed in bij buren na dodelijke schietpartij: 'Ik ben nog nooit zo bang geweest'

Dit jaar geen criterium voor vrouwen tijdens Daags na de Tour in Boxmeer
BOXMEER - Er zal dit jaar geen criterium voor vrouwen zijn tijdens Daags na de Tour in Boxmeer, op maandag 30 juli. In plaats daarvan rijden twaalf rensters een dernykoers, waarbij ze achter motoren rijden.lees verder >>

Twee dagen na de schietpartij in de flat aan de Sandenburgstraat in Breda zit de schrik bij buurtbewoners er nog behoorlijk in. Bij de schietpartij kwam de 26-jarige Kaan S. om het leven. Terwijl de recherche nog onderzoek doet in de woning, is het bij de buren nog steeds het gesprek van de dag. Ze zijn geschrokken van wat er is gebeurd, maar niet dát er iets is gebeurd. Lees verder »

Joann van den Herik (19) uit Kaatsheuvel in finale Curvy Supermodel

Het was nipt, maar de 19-jarige Joann van den Herik uit Kaatsheuvel, ook wel bekend als het nichtje van de wereldberoemde modellen Bella en Gigi Hadid, heeft de finale van het RTL-programma Curvy Supermodel behaald. Lees verder »

Geen grote schermen in Eindhoven tijdens PSV-Ajax, gemeente is bang voor problemen

Er komen zondag geen grote schermen te hangen in de binnenstad van Eindhoven. Het college van burgemeester en wethouders denkt dat dit extra fans naar de stad zal trekken, die voor problemen kunnen zorgen. Lees verder »

Play-offs zonder ook maar één Brabantse club? Het is goed mogelijk

Als er vandaag een punt achter de eredivisie en Jupiler League zou worden gezet, zou geen enkele Brabantse club deelnemen aan de play-offs om promotie/degradatie. Deze eeuw kwam het maar een keer eerder voor dat ‘we’ ontbraken in de nacompetitie. Dat was in 2001. Lees verder »

Speelgoedbank nu ook in Leudal
Ouders in Leudal die financieel weinig armslag hebben, kunnen sinds kort een beroep doen op een Speelgoedbank.

> Lees verder

 

De Oranjevrouwen kunnen dinsdagavond om 20.00 uur in Dublin weer een stapje zetten richting het WK 2019 in Frankrijk. De ploeg van Sarina Wiegman, die aan de leiding gaat in groep 3, speelt tegen Ierland, dat op basis van een slechter doelsaldo tweede staat. Op papier is Oranje de favoriet, maar in het najaar bleef het in Nijmegen 0-0 tegen de Ieren en dus is winst zeker geen uitgemaakte zaak.

Oranjevrouwen moeten het zonder verdediger Van Es doen. 

Personeel op vier Duitse vliegvelden legt dinsdag het werk neer. Luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt daarom ongeveer achthonderd vluchten en dat heeft gevolgen voor zo'n negentigduizend reizigers.

Om welke vliegvelden gaat het en waarom staakt het personeel?

In de zaak die draait om het ontslag van een medewerker van accountantskantoor KPMG, doet de rechter uitspraak. Minister Grapperhaus, die in 2016 optrad als advocaat voor KPMG, zou in deze zaak volgens de tegenpartij de gedragsregels voor advocaten hebben geschonden. Als de klacht gegrond blijkt, kan een maatregel volgen. Dit kan een waarschuwing zijn, maar ook een boete of een beroepsverbod. 

Grapperhuis zou de kantonrechter hebben misleid en informatie hebben 
achtergehouden.
 

Na de 3-0 zege vorige week op Anfield is Liverpool hard op weg om voor het eerst sinds 2008 de halve finales van de Champions League te bereiken. De ploeg van Oranje-internationals Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk speelt om 20.45 uur de return van de kwartfinale tegen Manchester City. Het andere kwartfinaleduel van dinsdag gaat in Rome tussen AS Roma en FC Barcelona, dat vorige week in Camp Nou met 4-1 won van de Italianen.

Maakt Manchester City nog kans op de winst? 

Dit gebeurde er vannacht

Medewerkers van de federale Amerikaanse politie (FBI) hebben een inval gedaan in het kantoor van Michael Cohen, de persoonlijke advocaat van president Donald Trump. Dat heeft The New York Times (NYT) maandag (lokale tijd) gemeld. Ook zijn woning zou zijn doorzocht. "Het is een grote schande, en een heksenjacht", aldus de Amerikaanse president Donald Trump.

Een van de hoogste leiders van de voormalige rebellengroep van Colombia, de FARC, is gearresteerd in de Colombiaanse hoofdstad Bogota op verzoek van de Verenigde Staten. Jesus Santrich, voormalig vredesonderhandelaar en toekomstig congreslid, wordt door een rechtbank in New York beschuldigd van drugshandel.

Bill Cosby heeft Andrea Constand in 2006 bijna 3,4 miljoen dollar (2,8 miljoen euro) betaald om hem niet voor de rechter te slepen. Dat maakte de aanklager maandag (lokale tijd) bekend tijdens zijn openingsverklaring in de tweede behandeling van de misbruikzaak tegen de komiek

In Nederland zouden ruim 650.000 mensen een virtualrealitybril (VR-bril) in huis hebben. De dure brillen van HTC en Oculus hebben slechts een klein deel van de markt te pakken. Dat blijkt uit een marktonderzoek van Multiscope, waarvoor 6.700 Nederlanders zijn ondervraagd.

Minder exporteurs wagen de stap naar nieuwe markten. Vorig jaar deed 29 procent van de ondernemers dit, het laagste niveau sinds 2015.
Het is een ontwikkeling die al langer gaande is, zo blijkt dinsdag uit een rapport van Atradius en ondernemersorganisatie evofenedex. De organisaties verwachten dat de trend dit jaar zal doorzetten.

Dit schrijven andere media vandaag

Verpleeghuizen die veel geld investeren in dure gebouwen en management en juist weinig in personeel, moeten op termijn minder geld krijgen van de overheid. Het extra geld dat het kabinet beschikbaar heeft moet naar meer handen aan het bed gaan, aldus minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in de Telegraaf.

Mensen die antidepressiva combineren met een kortdurende preventieve cognitieve therapie hebben 41 procent minder kans op een nieuwe depressie dan mensen die alleen pillen slikken. Dat blijkt uit een studie van het AMC, Rijksuniversiteit Groningen, de VU en RaboudMC. Het is het eerste onderzoek naar de effectiviteit van drie verschillende manieren om de kans op een terugkomende depressie te verkleinen, schrijft de Volkskrant

Er is tussen 2014 en 2017 fors gefraudeerd met treinkaarten van de NS, blijkt uit onderzoek van het AD naar fraude bij de Nederlandse Spoorwegen. Zo is er voor minstens vier ton met NS-Business Cards gereisd, maar is er niet voor betaald. Ook is de NS voor 100.000 euro getild met de regeling 'geld terug bij vertraging'. De krant meldt dat zelfs een reiziger er een vakantiehuis mee bekostigde. NS erkent dat er voor minstens een half miljoen euro is gefraudeerd.

En dan nog dit

Glodi Lugungu heeft in Amsterdam de AKF Sonneveldprijs 2018 voor zijn programma 'Henk' gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival (AFK). Hij kreeg kreeg zowel de jury- als de publieksprijs. Henk is volgens de organisatie ''een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Hij vertelt over zijn leven met een flinke dosis zelfspot en zijn moeder als stralend middelpunt." 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.