Home » regionieuws » het nieuws op donderdag 12 april

het nieuws op donderdag 12 april

Gepubliceerd op 12 april 2018 om 19:05

Beveiligingsbedrijf heeft mogelijk te maken met kluisjesroof, computerbestanden in beslag genomen

In het onderzoek naar de miljoenenroof bij de Rabobank in Oudenbosch heeft de politie computerbestanden van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN in beslag genomen. Ook zijn medewerkers gehoord die iets met de beveiliging van de bank te maken hadden. Daarmee lijkt de politie zich in het onderzoek steeds meer te richten op een 'inside job'. Lees verder »

rovincie wil maatregelen om dreigend tekort aan grondwater te voorkomen

Als de provincie niet ingrijpt bestaat het gevaar dat Brabant op de lange termijn een tekort aan grondwater heeft. En dat is funest voor mens en dier. Door de klimaatverandering dreigt er steeds minder regen te vallen in de zomerperiode als de natuur, de landbouw en de steden het meest behoefte aan water hebben. Lees verder »

Naar een museum? In Brabant hoef je minder te betalen dan gemiddeld in Nederland

Museumliefhebbers kunnen in Brabant hun hart ophalen. Volwassenen hoeven voor een entreeticket bijna een euro minder te betalen dan gemiddeld in Nederland. Het gemiddelde in Brabant is 7,34 euro terwijl dat in Nederland op 8,30 euro ligt. Lees verder »

Vader en zoon verstopten wietkwekerij in kapperszaak in Breda, politie vindt verborgen ingang

De politie heeft woensdag een wietkwekerij ontdekt in een kapperszaak aan de Olmstraat in Breda. Twee mannen, vader en zoon, werden opgepakt voor de kwekerij met bijna vierhonderd plantjes. De planten werden ontdekt in verborgen ruimtes. Lees verder »

Facebook verwijderd? Dit zijn de alternatieven
Om acht uur woensdagavond heeft Arjen Lubach zijn Facebook-account gedeletet, tienduizenden Nederlanders hebben aangegev...

'Het datamisbruik-schandaal heeft nauwelijks indruk gemaakt'

COLUMN - Ik zat al een paar dagen te wachten op een bericht van Facebook waaruit duidelijk zou moeten worden of ik een v...
> Lees verder

De returns in de kwartfinales van de Europa League staan op het programma en dat betekent dat het een belangrijke avond wordt voor Oranje-international Stefan de Vrij. De verdediger speelt met zijn club Lazio uit tegen Red Bull Salzburg, nadat vorige week in Rome met 4-2 werd gewonnen. Een andere Oranje-international, Bas Dost, zit bij Sporting Lissabon-Atletico Madrid een schorsing uit. De Spanjaarden wonnen vorige week in Madrid met 2-0. De andere kwartfinaleduels zijn CSKA Mosou-Arsenal en Olympique Marseille-RB Leipzig. Alle vier de wedstrijden beginnen om 21.05 uur.

De NVM maakt op donderdag de 1e kwartaalcijfers van 2018 bekend over de zaken omtrent de woningmarkt. De Nederlandse woningmarkt wordt steeds krapper. Uit het laatste kwartaalverslag bleek dat het aantal woningverkopen voor het eerst daalde sinds het dieptepunt in de crisis. Vooral in het goedkopere segment droogt het woningaanbod op. In totaal stonden er eind 2017 36 procent minder woningen te koop dan in 2016.

Dit gebeurde er vannacht

Meisjes in havo-, vwo- en mbo-klassen kiezen beduidend vaker een technische richting. Op het vmbo en in het hoger onderwijs is de stijging minimaal. In het schooljaar 2006/2007 koos 2 procent van de havo-meisjes en 6 procent van de vwo-meisjes voor het profiel Natuur en Techniek. In 2017/2018 was dit toegenomen tot respectievelijk 10 procent en 28 procent.

Hoeveel jongens kiezen een techniekprofiel?

Het aantal executies is in 2017 gedaald, net als het aantal terdoodveroordelingen, meldt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een jaarlijks rapport. Vorig jaar vonden zeker 993 executies plaats, dat is 4 procent minder dan een jaar eerder (1032).

Amnesty International ziet in de afnemende cijfers niet alleen goed nieuws.

De afgelopen tien jaar verloren 422.000 werknemers hun baan door een faillissement. Er gingen bijna 50.000 bedrijven failliet, waarvan 28.000 ondernemers personeel in dienst hadden. De dieptepunten lagen in de crisisjaren 2009 en 2013. In beide jaren raakten ongeveer zestigduizend personen hun baan kwijt door een faillissement.

In de handel raakten de meeste mensen hun baan kwijt.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres heeft de leden van de VN-Veiligheidsraad opgeroepen de situatie in Syrië niet verder uit de hand te laten lopen. De VN-chef heeft de ambassadeurs van de vijf permanente leden van de VN-raad gesproken en hen zijn zorgen over de patstelling in de raad kenbaar gemaakt, zo liet hij woensdagavond (plaatselijke tijd) weten. Het moet volgens Guterres gaan om het beëindigen van het ''verschrikkelijke lijden van de Syrische bevolking."

Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een verdachte neergeschoten aan de Poppelseweg in Goirle na een achtervolging. Rond 1.00 uur signaleerden agenten een verdacht busje met twee inzittenden in Tilburg. De twee vluchtten, maar reden zich klem in het bos. Eén verdachte ontsnapte en is nog voortvluchtig, de ander is aangehouden en ligt in het ziekenhuis. Hij is aanspreekbaar. De politie wil niet zeggen waar de twee verdacht van worden

Dit schrijven andere media vandaag

Het kabinet gaat strenger optreden tegen constructies met stromannen. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en minister Dekker (Rechtsbescherming) donderdag bekendmaken, schrijft De Telegraaf. Stromannen die voor criminelen bedrijven opzetten, waardoor bijvoorbeeld geld witgewassen wordt, kunnen in de toekomst makkelijker gedwarsboomd worden.

Het kabinet overweegt een nieuwe militaire missie naar Afghanistan te starten, schrijft de Volkskrant. Maximaal twintig tot dertig commando’s en mariniers moeten special forces gaan opleiden die zullen gaan strijden tegen de Taliban. Dat bevestigen bronnen rond het kabinet. Het voornemen wordt naar verwachting half mei aan de Tweede Kamer voorgelegd.

Dit gebeurde op deze dag in 1992

Disneyland Parijs wordt geopend onder de vroegere naam Euro Disney Resort. Het complex bestaat inmiddels uit twee parken met tientallen attracties en zeven hotels. Naast de parken in de Verenigde Staten had het attractiepark destijds ook al een locatie in de Japanse hoofdstad Tokyo, die werd geopend in 1983. Sinds de opening bezochten al meer dan 320 miljoenmensen het park. Disneyland Parijs start vanaf 2021 met de bouw van drie nieuwe parkdelen met de thema's Marvel, Frozen en Star Wars.  
En dan nog dit

De Raad voor Cultuur slaat alarm over de museumwereld. "Het lijkt goed te gaan met de musea in Nederland, maar dat beeld wordt vertroebeld door het succes van enkele grote musea die veel bezoekers trekken." Intussen vechten de kleinere musea voor hun leven en door de focus op de bezoekersaantallen is er te weinig oog voor beheer, behoud en kennisoverdracht. Daardoor dreigt er volgens de Raad voor Cultuur ''sluipend verval".

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Nieuws.nl >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.