Home » regionieuws » nieuws op vrijdag 13 april

nieuws op vrijdag 13 april

Gepubliceerd op 13 april 2018 om 12:16

3000 stakende basisschoolleraren op manifestatie in Eindhoven: 'Er moet echt geld bij'

De minister mag dan hebben beloofd 700 miljoen euro extra in het onderwijs te steken, voor veel Brabantse basisschoolleraren is het het niet genoeg. Bijna 3000 stakende juffen en meesters lieten daarom vrijdag hun onvrede blijken tijdens een manifestatie op het Stadhuisplein in Eindhoven. De boodschap is hetzelfde als een jaar geleden: meer geld uit Den Haag.Lees verder »

Frans Bauer en Mariska maken een moederdaglunch voor jou en je moeder (als jij wint)

Het is bijna Moederdag en daarom heeft Frans Bauer samen met de makers van het radio- en televisieprogramma Brabants Bont iets moois bedacht. Speciaal voor de liefste moeders van Brabant wil Frans, samen met zijn Mariska, een overheerlijke lunch gaan maken. Lees verder »

5 opmerkelijke statistieken over PSV voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen Ajax

PSV kan zondag bij winst op rivaal Ajax de 24ste landstitel in de clubhistorie veroveren. In de aanloop naar de kampioenskraker met de Amsterdammers brengen we de meest opvallende statistieken uit het seizoen van de Eindhovenaren. Lees verder »

Max Verstappen heeft het bal in Sjanghai vrijdag geopend met een 5de plek in de eerste vrije training.Pluimveebedrijven hoeven hun dieren niet meer binnen te houden

Verstappen vijfde in eerste training GP China
Max Verstappen heeft het bal in Sjanghai vrijdag geopend met een 5de plek in de eerste vrije training. Hij moest beide M...
Man (23) grijpt vreemd kind en springt voor trein
Een 23-jarige man heeft donderdag op een station van het Duitse Wuppertal een voor hem vreemd kind beetgepakt en is verv...

> Lees verder

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken spreekt in Moskou met zijn Russische collega Lavrov. Blok wil vooral inzetten op steun van de Russische regering in de vervolging van de daders van MH17. Op de agenda staat ook de oorlog in Syrië. Blok wil dat de Russen meewerken om daar tot een staakt-het-vuren te komen en te zorgen dat humanitaire hulpverleners toegang krijgen tot de burgerbevolking. Verder worden economische onderwerpen, mensenrechten en de samenwerking in de VN-Veiligheidsraad besproken.

Blok zoekt steun Rusland bij vervolging daders MH17

Een 57-jarige man wordt verdacht van het neerschieten van schaatssponsor Bert Jonker op 7 januari 2017. Dit gebeurde op het parkeerterrein van ijsstadion Thialf. Jonker raakte gewond aan zijn hand. De vermeende schutter was enige tijd onvindbaar en werd in juli vorig jaar aangehouden in Barcelona. In september werd hij uitgeleverd aan Nederland. In februari was er een reconstructie bij Thialf. Hierbij zijn zowel het verhaal van Jonker als dat van verdachte nagespeeld.

Pluimveebedrijven hoeven hun dieren niet meer binnen te houden. Ook bijvoorbeeld kinderboerderijen hoeven hun pluimvee niet langer af te schermen. Minister Carola Schouten van Landbouw heeft de landelijke ophokplicht ingetrokken. Volgens de bewindsvrouw is het risico op besmetting zodanig afgenomen, dat er geen maatregelen meer nodig zijn. Wel moeten pluimveebedrijven zich nog houden aan hygiëneregels als iemand de stal of het erf betreedt.

Dit moet je weten over de vogelgriepvariant H5N8

Max Verstappen rijdt de eerste twee vrijetrainingen voor de Grand Prix van China. Door het tijdverschil komen de coureurs al vroeg in actie (4.00 uur en 8.00 uur Nederlandse tijd) op het Shanghai International Circuit, waar Verstappen jaagt op revanche. De Nederlander van Red Bull viel vorige week in Bahrein snel uit na een botsing met Lewis Hamilton. De race begint zondag om 8.10 uur.

"Max Verstappen gaat altijd voor de winst en is de grootste bedreiging voor Sebastian Vettel."

Dit gebeurde er vannacht

Voormalig FBI-directeur James Comey vergelijkt de werkwijze van de Amerikaanse president Donald Trump in zijn nieuwe boek met die van een maffiabaas. Comey omschrijft de president bij ABC News als onethisch en niet-gebonden aan waarheid en institutionele waarden. Het boek wordt dinsdag gepubliceerd. De FBI-directeur werd in mei vorig jaar door Trump ontslagen.

Ook matig alcoholgebruik brengt gezondheidsrisico’s met zich mee, dat blijkt uit een overzichtsstudie op basis van gezondheidsgegevens van 600.000 drinkers uit negentien landen. Uit de studie die vrijdag in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet verschijnt blijkt dat ook ‘één glaasje’ per dag niet gezond is. De studie richt zich vooral op de risico's op hart- en vaatziekten.

De terroristische organisatie Boko Haram heeft sinds 2013 meer dan duizend kinderen ontvoerd in het noordoosten van Nigeria. Dat zegt UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, in een rapport. De militanten hebben jonge kinderen ontvoerd om angst te zaaien en macht tentoon te spreiden, stelt UNICEF.

De groep krakers van We Are Here in Amsterdam-Oost stappen naar de rechter. Volgens waarnemend burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, dient er op 26 april een kort geding over de vraag of de gekraakte woningen in de Rudolf Dieselstraat moeten worden ontruimd of niet. Dat zei de waarnemend burgemeester donderdagavond in een debat met de gemeenteraad.

Verschillende toegangswegen tot de Oostvaardersplassen zijn afgesloten met betonblokken. Staatsbosbeheer wil hiermee voorkomen dat actievoerders met paardentrailers het natuurgebied betreden. Dat meldt Omroep Flevoland donderdagavond. Een woordvoerder van de gemeente Almere bevestigt aan de zender dat de betonblokken zijn geplaatst in verband met nieuwe demonstraties.

De Nederlandse export naar landen buiten de EU groeide vorig jaar twee keer zo hard als de uitvoer naar EU-landen. Vorig jaar steeg de waarde van de export naar landen buiten de EU met 16 procent ten opzichte van 2016. Voor de uitvoer naar EU-lidstaten ging het om een toename van 8 procent

Dit schrijven andere media vandaag

Door grote snelheidsverschillen tussen gewone wielrenners en elektrische en racefietsers, gebeuren er steeds meer ongevallen op het fietspad. Daardoor belanden jaarlijks zo’n 65.000 fietsersop de eerste hulp van een ziekenhuis. Dat constateert Veilig Verkeer Nederland (VVN) in De Telegraaf (€). Wat opvalt is dat het aantal racefietsers dat zich met ernstig letsel meldt de afgelopen acht jaar meer dan verdubbeld is, van 2000 tot circa 5000 gewonden.

Nederlandse jachtvliegers die van 2014 tot 2016 actief waren in de strijd tegen IS hebben daarbij geen enkele misser gemaakt. Bij vier bombardementen waarover twijfel was, valt de F-16 piloten niets te verwijten. Dat staat volgens het AD in een brief die minister Ank Bijleveld (Defensie) aan de Tweede Kamer stuurt. De F-16 piloten gooiden meer dan tweeduizend bommen, maar gingen geen enkele keer buiten hun boekje. 

Dit gebeurde op deze dag in 1970

Een zuurstoftank aan boord van de bemande ruimtevlucht Apollo 13 explodeert. Het was de vijfde bemande missie naar de maan en er waren drie personen aan boord. Door het ongeval moest de maanlanding worden afgelast en sprak commandant Jim Lovell de beroemde woorden “Okay Houston, we’ve had a problem” uit. De bemanning wist uiteindelijk veilig terug te keren naar aarde. In 1995 verscheen de film Apollo 13 over de missie, met in de hoofdrol Tom Hanks. 

En dan nog dit

Het neushoorntje Naomi  dat op 1 maart 2018 is geboren in Burgers’ Zoo Arnhem mag voor het eerst naar buiten. Rond 8.15 uur zal ze samen met haar moeder Kwanzaa voor het eerst kennismaken met haar medebewoners op de grote savannevlakte. In de dierentuin leven de giraffen, zebra’s, antilopen en neushoorns samen. Naomi is het achtste neushoornjong dat in Arnhem is geboren en heeft vijf broers en zussen.

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van Nieuws.nl >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van Blik op Nieuws >

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.