Home » regionieuws » het nieuws op woensdag 18 april

het nieuws op woensdag 18 april

Gepubliceerd op 18 april 2018 om 19:09

het nieuws op woensdag 18 april

Jongens proberen man (47) in scootmobiel te beroven, slaan hem met stok

De politie is op zoek naar twee laffe jongens die dinsdagavond in Oosterhout een 47-jarige man in een scootmobiel probeerden te beroven. Dat gebeurde iets na acht uur vlakbij winkelcentrum Zuiderhout. Het gaat om twee blanke jongens van 16 tot 20 jaar oud. Lees verder »

Het kan woensdag in Eindhoven en omgeving zomaar 25 graden worden. Zomerse temperaturen in de lente! Op deze mogelijk eerste zomerse dag van het jaar namen wij woensdagochtend een kijkje op de Kampina bij zonsopkomst. Het was nog een klein beetje fris. Maar het belooft een prachtige dag te worden: de zon blijft tot zonsondergang onafgebroken schijnen. Lees verder »

In België wordt uitspraak gedaan in de zaak van de zogenoemde 'kasteelmoord'. Het proces gaat over de moord op de Vlaamse projectontwikkelaar Stijn Saelens in 2012. Het Belgische Openbaar Ministerie eiste eerder 24 jaar gevangenisstraf tegen de Tilburger Franciscus 'Roy' L. en 28 jaar tegen Evert de C. uit IJzendijke. De hoofdverdachte, de arts André G., moet 30 jaar krijgen en de vierde verdachte Pierre S. 26 jaar.

Dit is wat we weten over de Belgische kasteelmoord.

Een internationaal team deskundigen dat de mogelijke gifgasaanval in het Syrische Doumawil onderzoeken, kan daar naar verwachting woensdag mee beginnen. Een team onderzoekers van de OPCW wil zelf kijken of er daadwerkelijk een gifgasaanval was en welk gas is gebruikt. Het Westen denkt dat het Syrische regime, dat wordt gesteund door de Russen, achter de aanval op het rebellenbolwerk zat.

De VS, het VK en Frankrijk voerden afgelopen zaterdag al een vergeldingsactie uit voor de veronderstelde gifgasaanval.

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) organiseert een speciale sessie over de novichok-aanval in Salisbury op Sergei Skripal. De organisatie heeft eerder bevestigd dat begin maart het gif novichok is gebruikt bij een moordaanslag op de uitgeweken voormalige Russische spion en diens dochter.

De OPCW heeft daarmee bevestigd wat Britse onderzoekers al hadden vastgesteld.

De Nationale Assemblee van Cuba komt bijeen en kiest woensdag of donderdag een opvolger voor president Raul Castro, die na twee ambtstermijnen afzwaait. Het zal de eerste keer sinds 1959 zijn dat het land niet meer geregeerd wordt door de Castro-familie Raul Castro volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde en in 2016 zou overlijden. Raul Castro zal zo goed als zeker worden vervangen door de huidige eerste vicepresident Miguel Diaz-Canel. Castro zal wel hoofd blijven van de Communistische Partij, de enige politieke partij van Cuba.

Eerder werd het aftreden van Raul Castro als president van Cuba uitgesteld vanwege orkaan Irma.

In de midweekse speelronde van de Eredivisie staan woensdagavond vijf wedstrijden op het programma. Zowel Feyenoord als AZ komt in actie, vier dagen voordat de Rotterdammers en de Alkmaarders tegenover elkaar staan in de KNVB-bekerfinale in De Kuip. Feyenoord speelt om 20.45 uur uit tegen Willem II en AZ neemt het om 18.30 uur op tegen Vitesse. PSV, dat zondag de landstitel veiligstelde, gaat op bezoek degradatiekandidaat Roda JC (18.30 uur). De overige twee wedstrijden zijn Excelsior-Heracles Almelo (19.45 uur) en Sparta Rotterdam-NAC Breda (20.45 uur).

Bekijk de aflevering van 'Aftrappen' over de 32e speelronde in de Eredivisie.

Voor de derde keer in de historie komt de Premier League Darts naar Rotterdam. Dit jaar worden er zelfs twee speelrondes afgewerkt in het uitverkochte Ahoy, omdat de speelronde van 1 maart in het Engelse Exeter werd afgelast. Raymond van Barneveld speelt woensdagavond rond 21.30 uur tegen de Australiër Simon Whitlock, titelverdediger Michael van Gerwen staat rond 22.10 uur tegenover de Schot Peter Wright.


Dit gebeurde er vannacht

Voormalig First Lady Barbara Bush is dinsdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. Bush was de echtgenote van George H.W. Bush, de 43e president van de Verenigde Staten, en moeder van onder meer George W. Bush, de 45e president. Ze was al langer ziek en onlangs werd besloten om haar niet langer nog medisch te behandelen, maar te "richten op palliatieve zorg".

Een veiligheidseenheid van de Verenigde Naties is in de Syrische stad Douma geweest. Dat zegt de Syrische ambassadeur van de Verenigde Naties, Bashar Ja'afari. De eenheid van de internationale organisatie onderzocht of de situatie in Douma veilig genoeg was voor het onderzoeksteam van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) om woensdag onderzoek te doen naar de vermeende gifgasaanval van bijna twee weken geleden.

CIA-directeur Mike Pompeo heeft tijdens Pasen een geheim bezoek afgelegd aan Noord-Korea en heeft daar persoonlijk met leider Kim Jong-un gesproken. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een anonieme Amerikaanse overheidsfunctionaris. Pompeo is de beoogde opvolger van de ontslagen Rex Tillerson als minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet van president Donald Trump.

 

In Den Haag is een inzittende van een auto om het leven gekomen, nadat zijn voertuig in het water terechtkwam. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. In de auto zaten mogelijk meer mensen. Duikers van de brandweer zijn naar hen op zoek

Dit schrijven andere media vandaag

De 25.000 buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in ons land moeten onderdeel worden van de politie. Dat zegt oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid Pieter van Vollenhoven in een interview met het AD. Handhavers mogen nu vaak niet optreden, omdat ze niet bevoegd zijn. Ook is hun veiligheid in gevaar. Vandaag presenteert Van Vollenhoven een plan om alle boa's onder te brengen bij de Nationale Politie.

Brandweer Nederland gaat een landelijk dekkend netwerk van dronevliegers opzetten, dat 24 uur per dag, zeven dagen in de week kan uitrukken. Dat vertelt Martijn Zagwijn, operationeel manager van de vliegorganisatie van het brandweerkorps in Twente, aan De Telegraaf. Bij branden zijn drones vooral van nut bij het in beeld krijgen van brandhaarden, het verkennen van de toegangswegen tot de brand en het opsporen van mensen die in het nauw zitten.

Japan Tobacco International moet negen boetes betalen voor exclusiviteitsafspraken die de tabaksfabrikant maakte met studentenverenigingen door heel Nederland, zo meldt Trouw. Tot dat besluit komt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na een onderzoek naar de deals, die volgens de NVWA illegale sponsoring waren. Omdat het onderzoek nog loopt en de fabrikant in beroep kan gaan tegen de boetes, wil de NVWA het precieze bedrag niet bekend maken. 

En dan nog dit 

Het aantal werkzame personen in de veiligheidssector neemt toe. In 2016 had 12,8 procent van alle werkzame personen in Nederland een veiligheidsgerelateerd beroep. In 2013 was dit 12,6 procent. Ook het aantal studenten met een opleiding rondom veiligheid neemt toe. Van het aantal studenten in het middelbaar en hoger onderwijs dat in het schooljaar 2016/2017 ingeschreven stond, volgde 9,8 procent een veiligheidsgerelateerde studieDat blijkt uit een raport in opdracht van The Hague Security Delta (HSD) en cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 

 

Medewerkers ziekenhuis ontslagen na inkijken patiëntendossiersOntslagen medewerkers en reprimandes. Sinds het elektronisch patiëntendossier er is hebben Limburgse ziekenhuizen opgetr...
> Lees verder

Nieuws.nl

Verbergen Tonen

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Blik op Nieuws >
 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.