Home » regionieuws » het nieuws op donderdag 19 april

het nieuws op donderdag 19 april

Gepubliceerd op 19 april 2018 om 20:15

40 schoonmakers gehuldigd voor opruimen van de troep na kampioensfeest PSV
Ruim veertig schoonmakers van Ergon zijn op het stadhuis in Eindhoven gehuldigd voor het opruimen van de troep na het kampioensfeest van PSV. "Zonder jullie zou de stad nu een teringzooi zijn", zei wethouder Yasin Torunoglu tegen de mannen van de schoonmaakploeg. Van PSV-directeur Toon Gerbrands kregen de schoonmakers een PSV-sjaal. Tot slot waren er nog bloemen

40 schoonmakers gehuldigd voor opruimen van de troep na kampioensfeest PSV

Ruim veertig schoonmakers van Ergon zijn op het stadhuis in Eindhoven gehuldigd voor het opruimen van de troep na het kampioensfeest van PSV. "Zonder jullie zou de stad nu een teringzooi zijn", zei wethouder Yasin Torunoglu tegen de mannen van de schoonmaakploeg. Van PSV-directeur Toon Gerbrands kregen de schoonmakers een PSV-sjaal. Tot slot waren er nog bloemen. Lees verder »

Wat doen Brabanders op de heetste 19 april ooit?

Het is officieel de warmste 19 april ooit gemeten. En het kan nog veel warmer worden: de 29 graden kan donderdag worden aangetikt. Omroep Brabant doet verslag aan de hand van de leukste filmpjes, foto's en posts uit het nu nog warmere Brabantse land. Lees verder »

Slapen tussen de wilde dieren: Safaripark Beekse Bergen opent resort

Onder grote belangstelling is woensdagavond het nieuwe Safari Resort Beekse Bergen geopend. Het vakantiedorp is gebouwd op 42 hectare van het park. Verspreid langs savannes en bosgebieden met bijzondere dieren staan 239 luxe lodges, safaritenten en boomhutten. Lees verder »

Efteling breekt record: meer dan vijf miljoen bezoekers

De Efteling is de drukst bezochte dagattractie van 2017. Het pretpark had in 2017 voor het eerst meer dan vijf miljoen bezoekers. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC Holland Marketing en Response. Lees verder »

Bavaria: weer recordomzet, maar winst daalt met miljoenen euro's

Een recordomzet, maar ook een winstdaling van 4,7 miljoen euro. Dat laat de balans over 2017 zien voor Bavaria in Lieshout. De bierbrouwer boekte voor het derde jaar op rij een recordomzet, die uiteindelijk neerkwam op 659 miljoen euro. Gemakkelijk ging het niet. Lees verder »

Nederlandse gaswinning dreigt verder in te storten
Nederland dreigt in recordtempo afhankelijk te worden van Russisch gas. Niet alleen gaat in Groningen de kraan dicht, ma...

> Lees verder

Aantal aspergefeesten rijst de pan uitHet aspergeseizoen 2018 wordt donderdag tijdens een exclusief feest in Amsterdam officieel geopend. Maar het seizoen was...
> Lees verder

De zittende 86-jarige Cubaanse leider Raúl Castro zal naar verwachting de macht overdragen aan de 57-jarige Miguel Diaz-Canel. Diaz-Canel is door de Nationale Assemblee van Cuba officieel voorgedragen als de opvolger van Castro, die na tien jaar met pensioen gaat. Eigenlijk zou Castro al in februari vertrekken, maar vanwege de nasleep van de orkaan Irma werd dit moment verschoven. Met Diaz-Canel krijgt Cuba voor het eerst sinds de jaren zestig een leider die niet voortkomt uit de Castro-familie. 

Hoe kwamen zij aan de macht en hoe laten zij de Caribische eilandnatie achter?

Naoufal F., die terechtstaat voor het aansturen van een liquidatiepoging op Peter 'Pjotr' R. in 2015 in Diemen, hoort zijn straf. Tegen F. is twintig jaar cel geëist. De 38-jarige 'Noffel', zoals F. ook wel genoemd wordt, ontkent opdracht te hebben gegeven voor de moordaanslag op R.. Het is de eerste zaak waarbij gegevens gebruikt zijn die beschikbaar kwamen nadat onderzoeksinstituut NFI de beveiliging had gekraakt van twee zogenoemde PGP-telefoons.

De zaak tegen Naoufal F. en het belang van versleutelde berichten.

Unilever maakt bekend hoe het in het eerste kwartaal gepresteerd heeft. In het vierde kwartaal kwam de omzet van het Britse-Nederlandse was- en voedingsmiddelenconcern uit op 12 miljard euro. Unilever onthuldehalverwege maart dat het nieuwe hoofdkantoor in Nederland komt en niet in het Verenigd Koninkrijk. 

Profiel Unilever: Concern met meer dan vierhonderd merken. 

Voor de tweede dag op rij is er een volledige speelronde van de Premier League Darts in Ahoy Rotterdam. De vierde van vijf partijen vanavond is de kraker tussen de twee Nederlandse topdarters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Titelverdediger Van Gerwen is de koploper van de Premier League, terwijl Van Barneveld in eigen land vecht voor een plekje bij de beste vier, zodat hij nog de play-offs kan bereiken. Het programma in Ahoy begint om 20.00 uur.

Wat gebeurde er gisteren allemaal in Ahoy?

De midweekse speelronde in de Eredivisie wordt om 20.45 uur afgesloten met Ajax tegen VVV-Venlo. Door de 4-3 zege van AZ gisteren op Vitesse is de druk groot op Ajax. De Amsterdammers kunnen in de strijd om de tweede plaats hun voorsprong op AZ van twee punten uitbreiden naar vijf. In de volgende speelronde nemen beide ploegen het tegen elkaar op in Amsterdam. De andere Eredivisiewedstrijd van vanavond begint om 18.30 uur en gaat tussen FC Utrecht en FC Groningen.
 
Dit gebeurde er vannacht 

De grote Nederlandse pensioenfondsen hadden afgelopen kwartaal veel te lijden van de onrust op de financiële markten. Door de dalende beurskoersen verdampte voor miljarden euro's aan waarde van hun beleggingen, met als gevolg dat de financiële positie van de fondsen is verslechterd. Hierdoor is verhoging van de pensioenen voor miljoenen Nederlanders verder uit beeld geraakt en hangt de kans op kortingen nog altijd in de lucht. 

Ruimtevaartorganisatie NASA heeft de Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) gelanceerd. De TESS moet op zoek gaan naar zogeheten 'exoplaneten', planeten die draaien om andere sterren dan onze zon. De TESS werd om 00.51 uur Nederlandse tijd vanuit Cape Canaveral in Florida gelanceerd. In een raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX werd de TESS de ruimte in geschoten. 

Verschillende luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn begonnen met het inspecteren van motoren van Boeing 737-toestellen na het dodelijke ongeluk dinsdag in de VS. Een passagier kwam om het leven toen een van de motoren ontplofte en een ruit van het toestel brak. Onder meer Korean Air Lines Co Ltd, het Canadese WestJet Airlines en Japan Airlines doen de preventieve controles. Ryanair, dat de meeste 737's in de vloot heeft van Europa, zegt dat alle zeventig vliegtuigen die hetzelfde type motor hadden als het bewuste toestel in de VS, gecontroleerd zijn. 

De opbrengst van de Nederlandse aspergeoogst is vorig jaar gestegen met 12 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. In totaal ging het om 20.800 ton, meldt het CBS. In 2007 bedroeg de geoogste oppervlakte asperges nog 2.065 hectare. Vorig jaar was dat 3.322 hectare, een groei van 61 procent. De opbrengst steeg in diezelfde periode met bijna 40 procent.

De druk op Noord-Korea om zijn kernwapenprogramma te staken blijft hoog zolang denuclearisatie nog geen feit is. Dat hebben de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Japanse collega Shinzo Abe samen duidelijk gemaakt. "We moeten ervoor zorgen dat er een einde komt aan nucleaire wapens, idealiter overal ter wereld", zei Trump die stelde dat hij graag met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om de tafel gaat maar alleen als een ontmoeting ook zin heeft. Als hij er tijdens het gesprek achter komt dat praten met Kim geen zin heeft, dan zal hij weglopen.

Dit schrijven andere media vandaag 

Defensie heeft van de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) afgelopen jaren hoge boetes gekregen vanwege ongevallen veroorzaakt door het overtreden van de Arbeidsomstandighedenwet. Zo raakten twee militairen ernstig gewond, meldt De Telegraaf op basis van door de SZW vrijgegeven documenten. Het meest recente geval is van februari 2017. Een munitie-expert verloor zijn linkerpink en kootje van zijn ringvinger toen een deel van een clustergranaat ontplofte terwijl hij bezig was die open te zagen. 

Door een lastenverzwaring van een miljard euro worden er de komende jaren tienduizenden huizen minder gebouwd en renoveerd dan gepland.Woningscorporaties zien hun investeringsruimte met de helft verdampen. De corporaties willen jaarlijks minimaal 34.000 woningen bouwen en in 2021 moeten alle sociale huurhuizen over energielabel B beschikken. "Dat gaat zeker niet lukken", stelt Marnix Norder, voorzitter van Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties, in De Telegraaf

En dan nog dit

Hocus pocus pilatus pats! Een verdwijntruc van de wereldberoemde illusionist David Copperfield heeft bij een toeschouwer voor een botbreuk en hersenbeschadiging gezorgd. Althans dat stelt de Britse toeschouwer in kwestie. Hij klaagde Copperfield aan, waardoor de illusionist van de rechter zijn truc moest onthullen. De deelnemers worden bij een spiegelwand van het podium geleid. Ze moeten via de gangetjes van het theater naar buiten sprinten en vervolgens bij de voordeur naar binnen. Volgens de Britse toerist was het een hindernisbaan vol troep en viel hij. Pilatus pats! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.