Home » regionieuws » het nieuws op vrijdag 20 april

het nieuws op vrijdag 20 april

Gepubliceerd op 20 april 2018 om 11:24

Mogelijk explosieven in auto Gennep en woning Well In Gennep is mogelijk een explosief gevonden in een auto.Een 24-jarige man uit Well, de eigenaar van de auto

Mogelijk explosieven in auto Gennep en woning Well
In Gennep is mogelijk een explosief gevonden in een auto. Een 24-jarige man uit Well, de eigenaar van de auto Door een gasexplosie aan boord van een motorboot in het Friese Terherne zijn een man en een vrouw zwaargewond geraak

> Lees verder

Op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten zijn protestmarsen aangekondigd tegen vuurwapens. De protesten van studenten en docenten vinden daarnaast plaats om stil te staan bij de meest dodelijke schietpartij ooit op een school in de VS, die plaatsvond in februari van dit jaar. Bij deze schietpartij in Parkland, Florida vielen in totaal zeventien doden. De bijeenkomst vindt op vrijdag plaats, omdat dit de datum is waarop de voorheen meest dodelijke schietpartij op een school in de VS was: op de Columbine High School in 1999. 

Hoe het wapendebat in de VS is veranderd sinds de schietpartij in Parkland

Alex O., de man die wordt verdacht van het afpersen van supermarktketen Jumbo in 2015, hoort wat voor straf hij hiervoor krijgt.De 53-jarige Groninger heeft Jumbo meerdere dreigmails en -brieven gestuurd. Er moesten 2.000 bitcoins worden betaald om te voorkomen dat hij bommen zou laten ontploffen bij diverse filialen. Jumbo ging niet op de eis in. Bij twee vestigingen in Groningen werden later explosieven aangetroffen, in één geval ging er een bom af. Ook in Zwolle werd een explosieve stof aangetroffen. In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie, conform de eerdere uitspraak van de rechter, acht jaar cel geëist. 

Dit is wat we weten over de Jumbo-afperser

Een Zuid-Afrikaanse rechtbank buigt zich over het Nederlandse uitleveringsverzoek voor Guus Kouwenhoven. De Nederlands-Afrikaanse zakenman werd vorig jaar bij verstek veroordeeld tot negentien jaar cel wegens wapensmokkel en oorlogsmisdaden in West-Afrika. Kouwenhoven heeft altijd gezegd dat hij onschuldig is. 

Profiel: Wie is de Nederlandse oorlogsmisdadiger Guus Kouwenhoven?

In Breda is een pro-formazitting in de zaak tegen de twee zogenoemde flatspringers. De twee mannen, die begin maart zwaargewond raakten door de val van een flat in Breda, worden verdacht van het doden van de 25-jarige man wiens lichaam in de flat werd aangetroffen. Het dodelijke slachtoffer, zo blijkt later, is een van de leden van een groep die verdacht wordt van het plegen van enkele gewelddadige overvallen in Brabant en Limburg. De advocaten van de twee 'flatspringers' denken dat de betrokken agenten zich schuldig hebben gemaakt aan poging tot doodslag of zware mishandeling, omdat de politie dusdanig veel geweld heeft gebruikt dat de mannen ten val zijn gekomen.
 
Dit gebeurde er vannacht 

De VS zegt "geloofwaardige informatie" te hebben die erop wijst dat Rusland en Syrië sporen van het gebruik van gifgas in de Syrische stad Douma uitwissen. Daarnaast zouden de landen het onderzoek van de Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens (OPCW) doelbewust vertragen. Onderzoekers van de OPCW werd eerder de toegang tot de stad geweigerd. Het beperken van de toegang zou plaatsvinden onder druk van Rusland, aldus de VS. 

Door een gasexplosie aan boord van een motorboot in het Friese Terherne zijn een man en een vrouw zwaargewond geraakt. De slachtoffers zijn met spoed naar ziekenhuizen vervoerd. De man verkeert in kritieke toestand, de vrouw heeft ernstige brandwonden opgelopen. Zij kwam door de kracht van de exploderende gasfles in het water terecht en is door omstanders op de kant geholpen. De oorzaak van de gasexplosie is niet bekend.

De politie heeft een 24-jarige man opgepakt, nadat een mogelijk explosief werd gevonden in een auto op de Kleermakersgroes in Gennep (Limburg). Ook in een woning in het nabijgelegen Well wordt onderzoek gedaan, omdat hier mogelijk een explosief ligt. De opgepakte man komt uit Well en is de eigenaar van het voertuig. Hij zat op het moment van de arrestatie niet in de auto. 

Lance Armstrong heeft een schikking getroffen in de rechtszaak die tegen hem was aangespannen door voormalig collega Floyd Landis en de Amerikaanse overheid. De voormalig wielrenner (46) betaalt de overheid een bedrag van 5 miljoen dollar (4 miljoen euro), terwijl Landis schadeloos wordt gesteld voor 1,65 miljoen dollar, ruim 1,3 miljoen euro. Volgens zijn advocaten moet de schikking niet worden gezien als een schuldbekentenis van de kant van Armstrong.

De staat Alabama heeft de 83-jarige Walter Moody geëxecuteerd. Moody is de oudste persoon die ter dood is gebracht sinds 1976, het jaar waarin het hooggerechtshof de landelijke opschorting van de doodstraf ongedaan maakte. Moody stuurde in 1989 per post een bom naar een rechter, die daardoor om het leven kwam.

Dit schrijven andere media vandaag 

Het Eurovisie Songfestival is tijdens de editie van 2012 in Azerbeidzjan ontsnapt aan een drama, schrijft De Telegraaf. De delegatie uit Israël was bijna ontvoerd naar Iran. Daarnaast zouden verschillende aanslagen zijn verijdeld met de hulp van de Israëlische veiligheidsdienst, onder meer op de hal waarin het Songfestival plaatsvond. Dat stelt de toenmalige Israëlische perswoordvoerder Alon Amir in zijn boek over het Songfestival, Three minutes of eternity.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de vleeswarenindustrie tot 10 juli gegeven om alle vlees- en visverpakkingen van een juist etiket te voorzien met de correcte ingrediënten. Toegevoegd water wordt nu niet correct vermeld op vlees- en visproducten, meldt de Volkskrant. Sinds 2014 is er al de verplichting om 'water' in de ingrediëntenlijst te zetten als producenten water toevoegen. De NVWA stelde vorig jaar al dat het voor Nederland nog niet in alle gevallen goed gaat. 

Dit gebeurde op deze dag in 1808

Amsterdam wordt door Lodewijk Napoleon uitgeroepen tot hoofdstad van Nederland. Twee jaar eerder werd Lodewijk benoemd tot koning van Nederland door zijn oudere broer, Napoleon Bonaparte. Den Haag was voorheen de hoofdstad, omdat de regering daar zetelde. Na twee jaar Den Haag en een half jaar Utrecht kiest Lodewijk toch voor Amsterdam. Na een feestelijke binnenkomst in de stad krijgt Lodewijk de stadssleutels overhandigd op de allereerste dag van Amsterdam als hoofdstad van Nederland.   

 

En dan nog dit

Wat deed jij toen je veertien was en wat had je bereikt op je veertiende? Stranger Things-ster Millie Bobby Brown heeft het geschopt tot de lijst van de honderd meest invloedrijkste mensen van het tijdschrift Time. De 14-jarige actrice wordt veel geprezen om haar rol als Eleven in de Netflix-serie. Daarnaast heeft ze zich het afgelopen jaar uitgesproken voor de March For Our Lives-protesten. Bobby Brown is de jongste persoon op de lijst ooit.

Nieuws.nl

Verbergen Tonen

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van Blik op Nieuws >

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.