Home » regionieuws » Dit wordt het nieuws op 28 april

Dit wordt het nieuws op 28 april

Gepubliceerd op 28 april 2018 om 09:56

Vandaag een vooruitblik op het weekend. Dit is er te doen en deze stukken zijn de moeite waard om even lekker voor te gaan zitten.Dit gaat er in ieder geval gebeuren Max Verstappen hoopt zaterdag bij de de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidjan een goede uitgangspositie te verwerven voor de race van zondag. De Nederlander van Red Bull klokte vrijdag al de derde tijd in de tweede vrije training op het stratencircuit in Baku, waar hij vorig jaar uitviel. De 20-jarige Verstappen wil het dit jaar uiteraard beter doen.

De kwalificatie in Baku begint om 15.00 uur en de race zondag om 16.10 uur.

Het is vandaag de Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk. De Verenigde Naties willen graag dat er meer aandacht komt voor bedrijfsongevallen en beroepsziekten. Er wordt gesproken over het voorkomen en, als dat niet lukt, het genezen van gezondheidsproblemen gerelateerd aan werk.

Het wordt een bijzonder spannende laatste speelronde in de Jupiler League. Jong Ajax is bij winst thuis tegen MVV zeker van de titel, maar omdat de beloftenploeg van de Amsterdammers niet mag promoveren, draait het vooral om nummer twee Fortuna Sittard en achtervolger NEC. Als de Limburgers thuis winnen van Jong PSV keert het na zestien jaar terug in de Eredivisie. NEC speelt uit tegen FC Dordrecht en moet hopen op een misstap van Fortuna.

Alle tien de wedstrijden beginnen zaterdag om 19.45 uur.

Dit gebeurde er vannacht

Republikeinse leden van de inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zeggen dat er geen bewijs is dat medewerkers van Trumps campagneteam met Rusland hebben samengewerkt of dat er een samenzwering was. De commissie heeft wel bewijs gevonden voor Russische cyberaanvallen op Amerikaanse politieke instanties in 2015 en 2016.

Rusland voert mogelijk een cyberoorlog tegen het westen.

De rechtszaak van pornoster Stormy Daniels tegen Michael Cohen wordt met negentig dagen uitgesteld. Cohen is de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump. Daniels heeft Cohen aangeklaagd wegens laster.

De rechter denkt dat de civiele rechtszaak van Daniels de strafrechtelijke zaak die tegen Cohen loopt in de weg kan zitten.

Nog meer nieuws uit de Verenigde Staten. Bill Cosby is op borgtocht vrijgelaten in afwachting van de uitspraak van zijn straf. De voormalig acteur moest hier een miljoen dollar voor betalen en mag nu met een enkelband in zijn huis blijven.

Cosby werd veroordeeld wegens het drogeren en misbruiken van Andrea Constand in 2004.

Dit is er in het weekend te doen

Het is de Nationale Romeinenweek in Nederland. Dat betekent dat er op veel locaties wordt stilgestaan op de invloed van de Romeinen op ons land. Daarom zijn er veel Romeinse activiteiten. Zo kun je vanaf vandaag in het openluchtmuseum Archeon in Alphen aan den Rijn ouderwets Romeins gaan sporten. Ook zijn er fiets- en wandelroutes uitgezet. Deze routes werden door de Romeinen gemaakt.

Leeuwarden is de Culturele Hoofdstad van Europa. Daarom zijn er het hele jaar allerlei activiteiten in Leeuwarden en de rest van Friesland. Zo is er dit weekend in Leeuwarden een waterfestival met allerlei, soms leerzame, activiteiten. Niet ver van Leeuwarden is er in Jelsum op het landgoed Dekema State een voorjaarsfair. Daarnaast zijn er nog veel meer exposities, activiteiten en optredens in de hele provincie, maar er is geen ruimte om alles te noemen.

Vandaag houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij het jaarlijkse open huis, de zogeheten Reddingbootdag. Bij 45 stations van de KNRM is van alles te doen voor de bezoekers. Er worden films gedraaid, rondleidingen gegeven en mensen kunnen kijken naar demonstraties. Het is misschien wel handig om van tevoren te checken welke reddingsstationsmeedoen, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan.

Dit weekend op NU.nl

De top tussen de leiders van Noord- en Zuid-Korea was succesvol met als uitkomst dat de landen willen gaan werken aan vrede. Het is echter niet de eerste keer dat die wens wordt uitgesproken na een ontmoeting tussen de leiders van de landen.

Is deze ontmoeting anders en komt er vrede?

Willem-Alexander is maandag vijf jaar koning van Nederland. Veel mensen kijken naar hoe hij het heeft gedaan, maar er wordt ook veel gekeken naar dekledingkeuzes van de koning en koningin. Waar Máxima in het begin nog zoekende leek, heeft ze nu namelijk een duidelijke manier van kleden.

De stijl van Máxima en Willem-Alexander is in vijf jaar veranderd.

Premier Mark Rutte overleefde een motie van afkeuring, maar hij is woensdag niet onbeschadigd uit het debat over de omstreden dividendmemo’s gekomen. Opnieuw heeft zijn geloofwaardigheid een flinke deuk opgelopen, en dit keer gaat het écht over zijn eigen betrouwbaarheid.

Zo verliep het memodebat voor Rutte.

Dit schrijven andere media vandaag

Oud-staatssecretaris van Gezondheidszorg Martin van Rijn zegt in een interview met het AD dat de "perverse productieprikkel" voor ziekenhuizen moet worden geschrapt. Ziekenhuizen krijgen nu nog meer betaald door zorgverzekeraars als ze meer operaties uitvoeren. Volgens Van Rijn, die tegenwoordig bestuursvoorzitter is van de Reinier Haga Groep, waar meerdere ziekenhuizen onder vallen, gaat dit ten koste van de kwaliteit van de zorg en van de patiënt.

De overheid maakte deze week bekend de veiligheid van regionale wegen te willen verbeteren. Een onderdeel daarvan was bomen langs de wegen kappenen vangrails plaatsen. Dat is een slecht idee, zeggen een landschapsarchitect en een onderzoeker in Trouw (€). De veiligheid kan volgens hen op andere manieren worden verbeterd, zonder dat de bomen moeten wijken. "Alsof je monumenten kapt."

FNV beweert dat flexwerkers Nederland jaarlijks tien miljard euro kosten. De vakbond ziet liever dat deze mensen allemaal een vast contract krijgen, dat zou voordelig zijn voor hen en voor de economie. De Volkskrant vraagt zich af of dat wel zo is en heeft de bewering gecheckt. De krant stelt dat FNV met te veel zaken geen rekening houdt en dat het dus niet klopt.

Dit gebeurde op deze dag in 1945

De voormalige Italiaanse dictator Benito Mussolini en zijn geliefde Clara Petacci worden gedood terwijl ze het land uit willen vluchten. Kort voor zijn vlucht wordt duidelijk dat Mussolini in de steek is gelaten door de Duitsers, die zichzelf hebben overgegeven in het Zuid-Europese land. De geallieerden rukken op vanuit het zuiden en de Joegoslavische Partizanen trekken Oost-Italië binnen. Mussolini doet nog een poging om te onderhandelen met het Italiaanse Verzet in Milaan. Dat mislukt, waarna hij probeert om verkleed als Duitse soldaat Zwitserland te bereiken. De oud-president wordt echter aan de grens aangehouden en samen met Petacci en nog drie reisgenoten geëxecuteerd.

En dan nog dit

In Noord-Peru is een massagraf gevonden met 140 kinderen die zijn geofferd. De offerceremonie vond waarschijnlijk plaats rond het jaar 1450. Naast de menselijke resten zijn er ook botten van zeker tweehonderd lama's gevonden.

Veel emoties rond einde Flikken MaastrichtHet einde van het seizoen van Flikken Maastricht leidde vrijdagavond tot veel en vooral emotionele reacties op social me...
> Lees verder


«   »